اگر هوس ترشی پیاز ترد و خوشمزه را دارید، به کمک این دستور تهیۀ ترشی پیاز، این چاشنی محبوب را به آسانی در خانه با روش بازاری تهیه کنید. توجه به نکات مهم تهیۀ ترشی پیاز به شما کمک میکند که به آسانی و با چالش کمتری، ترشی پیاز خانگی را تهیه کنید.
آشنایی با روش تهیۀ ترشی پیاز خوشطعم؛ آسان و فوری در خانه
یکی از اجزای اصلی سفرههای ایرانی ترشی است. همانطور که میدانید، ترشی همواره یکی از اعضای مهم در صرف وعدههای مختلف غذایی است که به غذاهای مختلف طعمی متفاوت میبخشد. این چاشنی قدیمی که ریشه در فرهنگ و تاریخ ایران دارد، از گذشته تاکنون بهعنوان یک روش سنتی برای نگهداری و طعمدار کردن سبزیجات مختلف و میوهها استفاده میشده است.
یکی از محبوبترین انواع ترشیها که میتوانید به آسانی و راحت در خانه آن را تهیه کنید، ترشی پیاز است. ترشی پیاز، علاوه بر طعم تند و دلپذیری که دارد، خواص بسیاری را نیز به خود اختصاص داده است. ترشی پیاز همانند ترشی بندری خانگی، با داشتن مواد مغذی مانند ویتامین c، آنتی اکسیدانها و فیبر، به بهبود دستگاه گوارش کمک کرده و سیستم ایمنی افراد را تقویت میکند و در جهت کاهش التهاب نیز موثر است.
شما میتوانید ترشی پیاز را نهتنها بهعنوان یک مکمل لذیذ برای انواع وعدههای غذایی خود استفاده کنید، بلکه میتوانید بهعنوان یک گزینۀ سالم و مقوی همراه با غذایی مانند کوکوی پیاز خود نیز آن را بهکار ببرید. هم اکنون همراه شما هستیم تا با روش تهیه ترشی پیاز در این مقاله از مجله راستین آشنا شویم.
مواد لازم برای تهیۀ ترشی پیاز خوشمزه در خانه
وقتی به فهرست مواد لازم برای تهیۀ ترشی پیاز نگاه میاندازیم، متوجه میشویم که برای تهیۀ ترشی پیاز، به مواد رایج برای تهیۀ انواع ترشیهای دیگر نیاز خواهیم داشت. این مواد شامل موارد زیر است:
- پیاز قرمز یا سفید نیم کیلو
- شوید 100 گرم
- سیاه دانه یک قاشق چایخوری
- سرکه سفید به میزان لازم
- فلفل قرمز سه عدد
- نعناع خشک یک قاشق غذاخوری
- سیر 10 حبه
- شکر و نمک به میزان لازم
مراحل گامبهگام روش تهیۀ ترشی پیاز خانگی
همانطور که میدانید، ترشیها یکی از آسانترین راههای تهیه را به خود اختصاص میدهند. اما، همچنان نکات ریزی نیز وجود دارد که باید رعایت کرد تا یک ترشی ترد و خوشعطر داشته باشیم. در ادامه، با مراحل تهیۀ ترشی پیاز آشنا میشویم و به نکات تکمیلی در این باره میپردازیم.
مرحله اول
در اولین قدم از روش تهیۀ ترشی پیاز خانگی خوشمزه، لازم است تا سبزیجات فلفل، سیر، پیاز و برگ شوید را به خوبی بشویید. اگر به برگ شوید دسترسی ندارید، ایرادی ندارد، میتوانید از شوید خشک شده نیز استفاده کنید. پیازها را پوست بگیرید و درون صافی قرار دهید تا آب آنها خارج شده و خشک شود. برای راحت خشک شدن پیازها آنها را در معرض هوای آزاد قرار دهید تا به راحتی رطوبت پیازها گرفته شود.
مرحله دوم
در دومین قدم از روش تهیه ترشی پیاز خوشمزه، پس از اینکه سبزیجات به خوبی خشک شدند، به سراغ آماده کردن ظرف ترشی میرویم. در ابتدا باید ظرفهای ترشی را به خوبی بشویید و آنها را درون آب جوش به مدت یک دقیقه بجوشانید تا هرگونه کپک و میکروب آن از بین برود. سپس درون ظرف را با یک پارچه تمیز خشک کنید و یا در معرض نور خورشید قرار دهید تا ظرفهای ترشی خشک شود.
مرحله سوم
در این مرحله باید مواد ترشی پیاز را به درون ظرف انتقال دهید. اگر فلفلهای شما ریز هستند میتوانید آنها را به صورت کامل درون ظرف ترشی قرار دهید. درغیر این صورت میتوانید آنها را به صورت حلقههای ریز خرد کنید. درون ظرف ترشی، یک ردیف پیاز قرار دهید روی آن را فلفل و سیر بگذارید و روی سیر و پیاز را با برگ شوید و نعنا بپوشانید. سپس مقداری سیاه دانه نیز اضافه کنید. به همین ترتیب ظروف شیشهای ترشی پیاز را پر کنید.
مرحله چهارم
در قدم بعدی از روش تهیۀ ترشی پیاز، یک قابلمه مناسب بردارید و آن را روی حرارت قرار دهید. شعله را روشن کنید و اجازه دهید کمی قابلمه گرم شود. درادامه، سرکه را درون قابلمه بریزید و فرصت دهید تا سرکه داغ شود. سپس نمک و شکر را به قابلمه اضافه کنید و درون سرکه هم بزنید تا نمک و شکر در سرکه حل شود. پس از آن زیر شعله را خاموش کنید و سرکه را کنار بگذارید و اجازه دهید برای مدت کوتاهی قابلمه سرکه خنک شود.
مرحله پنجم
اکنون به قدمهای پایانی مراحل تهیۀ ترشی پیاز رسیدهایم. در این مرحله، سرکه را به ظرف ترشی انتقال دهید، بهطوری که بهاندازۀ یک بند انگشت، روی مواد ترشی را سرکه بپوشاند. تمامی ظروف را به همین ترتیب پر کنید.
به عنوان قدم آخر از مراحل پایانی تهیۀ ترشی پیاز خوشمزه، درب ظروف را خیلی محکم ببندید. میتوانید از قطعات پلاستیکهای تمیز برای این کار استفاده کنید. مهم است که درب ظروف به خوبی بسته شود تا هوا از آن عبور نکند. سپس در ادامه، شیشههای ترشی را در یک محیط کم نور و خنک، بهطوری در معرض نور خورشید نباشد، قرار دهید. مدت زمانی که نیاز است تا ترشی پیاز شما جا بیفتد، حدود دو هفته است. پس از این زمان، ترشی پیاز شما آماده شده است. هم اکنون میتوانید این ترشی خوشمزۀ خانگی را همراه با غذای خود سرو کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
نکات مهم در تهیۀ ترشی پیاز خانگی
1- دقت کنید، تمامی سبزیجاتی که برای تهیۀ ترشی پیاز استفاده میکنید، باید خشک شوند. چرا که آب اضافی این سبزیجات ممکن است باعث کپک زدن ترشی پیاز شود.
2- حتما ترشی پیاز را در یک جای تاریک و دور از نور مستقیم و گرمای خورشید قراردهید، تا ترشی شما له نشود.
3- دقت کنید که اگر میخواهید فلفل را درون ترشی خرد کنید، ممکن است تندی آن روی پیازها بیشتر اثرگذار باشد و درنهایت، ترشی شما طعمی تندتر به خود بگیرد.
در این مقاله از مجله راستین همراه شما بودیم تا با یکی از اجزای جداشدنی سفرههای ایرانی آشنا شویم. ترشیها، از آن دسته چاشنیهای همراه با غذا است که در میان سفرههای ایرانیها بسیار به چشم میخورد و در انواع مختلف تهیه میشود. ترشی پیاز، نیز یکی از انواع ترشیهای ایرانی است که با طعم تند و دلپذیری که دارد، مهمان بسیاری از سفرهها شده است. امیدواریم با راهنمایی این مقاله از مجله راستین، توانسته باشید با روش تهیۀ ترشی پیاز خوشمزه آشنا شده و این چاشنی دلپذیر را با آسانی در خانه برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.