مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

غذاهای محبوب خراسان: نیشابور

نیشابور یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران است که در استان خراسان رضوی، در مسیر تهران-مشهد (بزرگراه حرم تا حرم) ،‌در مسافت ۱۱۵ کیلومتری مشهد مقدس واقع شده است. از دیرباز تاکنون، نیشابور دارای آثار باستانی و زادگاه مشاهیر ایرانی بوده است: از خیام و عطار و ادیب اول نیشابورری گرفته تا یغمای خشت‌مال و مرحوم استاد پرویز مشکاتیان. این شهر نه تنها  از لحاظ تاریخ و فرهنگ بلکه از لحاظ تنوع غذاهای محلی نیز غنی  است. در این مطلب قصد داریم به معرفی برخی از غذاهای محلی نیشابور بپردازیم که شاید برای شما جالب باشد.

Table of Contents

غذاهای محبوب خراسان: نیشابور

کوکو گُزری

کوکو گزری یک غذای سنتی و خوشمزه است که با سبزیجات، تخم مرغ،  و گزری (نوعی جعفری وحشی) درست می‌شود. این غذا را معمولاً با نان تافتون گرم و دوغ سرو می‌کنند. برخی به آن سیر و زیره اضافه می‌کنند. کوکو گزری به عنوان صبحانه یا شام مصرف می‌شود و سرشار از پروتئین است. این نوع کوکو دارای خاصیت ضد التهاب، ضد سرطان و کاهش دهندهٔ قندخون است.

آش کُمای

آش کمای یک آش خوش‌عطر و طعم است که با رشته، کُمای ( نوعی گیاه خودرو که در کوه‌های نیشابور و اطراف سبزوار، اوایل فصل بهار، می‌روید) و ماست ترش درست می‌شود. این آش را با نان سنگک گرم و تره فرنگی سرو می‌کنند. آش کمای  سرد مصرف می‌شود و نیازی به گرم شدن ندارد. این غذا می‌تواند در وعده‌های ناهار یا شام سرو شود و  سرشار از انرژی و گرمابخش است. 

غذاهای محبوب خراسان: نیشابور

اشکنهٔ قوروت ( کشک)

اشکنهٔ قوروت یک غذای ساده ولی لذیذ است که با آب، آرد، پیاز، نعنا، ادویه، گردو و قوروت (کشک سابیده شده)  درست می‌شود. این غذا را با  گوجه فرنگی رنده شده سرو می‌کنند. اشکنهٔ قوروت به عنوان صبحانه یا شام مصرف می‌شود. این اشکنهٔ محلی یک غذای خوشمزه و مقوی است که در فصل سرما بسیار دلچسب است. اشکنهٔ قوروت دارای خاصیت تقویت کنندهٔ عضلات، استخوان‌ها و دستگاه گوارش است.

آش بی بی (اَماج)

آش بی‌بی یک آش مخصوص و خاص است که با نخود، لوبیا چیتی، عدس، باقالی، بادمجان، گوجه‌فرنگی، سبزی آش، پیاز، رب، اَماج (گلوله‌های کوچک خمیر) درست می‌شود. آش بی‌بی یک غذای کامل است که هم برای صبحانه و هم برای ناهار مناسب است. اهالی نیشابور، معمولا  این آش را برای نذر حضرت فاطمه زهرا (س)  می‌پزند و به همین خاطر به «آش بی‌بی» معروف است.

غذاهای محبوب خراسان: نیشابور

حلیم نیشابوری

حلیم نیشابوری یک غذای پرطرفدار و معروف است که با گوشت، گندم، کره، شکر و زعفران درست می‌شود. این غذا را با نان تافتون گرم میل می‌کنند. حلیم نیشابوری به عنوان صبحانه یا شام مصرف می‌شود و خاصیت سرشار از پروتئین و مواد مغذی است.

غذاهای محبوب خراسان: نیشابور

خورش ریواس

خورش رِيواس یک خورش ترش است که با گوشت، لپه، پياز، رِيواس، ليمو عماني، روغن و نمك درست مي‌شود. اين خورش را با برنج يا نان سرو مي‌كنند. خورش رِيواس به عنوان ناهار يا شام مصرف مي‌شود و خون را غلیظ می‌کند.

سخن پایانی

نیشابور یکی از شهرهای باستانی خراسان بزرگ است که تنوع غذایی نسبتا خوبی دارد. گردشگران می‌توانند هنگام سفر به این شهر زیبا، از غذاهای محلی و لذیذ این شهر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟