مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

محبوب‌ترین غذاهای محلی جنوب ایران

غذای محلی جنوب ایران

هر شهری از شهرهای ایران، غذاهای محلی منحصر به خود را دارد. استان‌های جنوب کشور نیز علاوه بر جاذبه‌های گردشگری، غذاهای خوشمزه‌ای دارد که ما در این مقاله قصد داریم آن‌ها را به شما معرفی کنیم. پس در این مقاله با ما همراه شوید تا با غذاهای جنوبی آشنا شوید.

غذاهای خوشمزه محلی جنوب ایران، بیانگر فرهنگ و آداب و رسوم مردمان آنجا است. اگر قصد سفر به جنوب کشور را دارید، از خوردن غذاهای خوشمزه محلی آنجا غافل نشوید. همچنین می‌توانید این غذاها را برای تنوع در برنامه غذایی خود قرار دهید و از خوردن آن‌ها نهایت لذت را ببرید.

قلیه ماهی

قلیه ماهی

قلیه ماهی، پادشاه غذاهای جنوب ایران و معروف‌ترین آنها است. هرچند که این غذا در کل کشور باب شده و طرفداران خود را دارد، اما خوردن قلیه ماهی دستپخت آشپزان ماهر جنوبی چیز دیگری است. اگر به شهرهای جنوبی ایران مانند خوزستان، بوشهر و هرمزگان سفر کردید، حتما یک وعده غذایی را به خوردن قلیه ماهی اختصاص دهید. قلیه ماهی از موادی مثل ماهی، سس انار، سبزیجات (شنبلیله و گشنیز)، پیاز، فلفل، نمک، تمر هندی، روغن، زردچوبه و سیر تهیه می‌شود. مانند اکثر غذاهای ایرانی، این غذا نیز معمولا در کنار یک بشقاب برنج سرو می‌شود. ما در مجله راستین، دستور پخت قلیه ماهی اصیل جنوبی را فراهم کرده‌ایم.

سمبوسه

سمبوسه

همین سمبوسه‌ ساده و خوشمزه‌ای که در تمام شهرهای ایران محبوب و پرطرفدار است، یکی از غذاهای محلی خوزستان و یکی از انواع غذاهای آبادانی است. طعم بسیار تند و ادویه‌های جنوبی به کار رفته در این غذا، باعث محبوبیت بسیار سمبوسه بین مردم خوزستان شده‌است. اکثر غذاهای جنوبی طعم تندی دارند و مردم جنوبی هم به غذاهای تند عادت دارند و از خوردن آن‌ها لذت می‌برند.

بوی این غذای محبوب جنوبی و صدای شکستن نان ترد آن زیر دندان، چنان دلنشین است که حتما چندتایی از انواع آن را سفارش خواهید داد. سمبوسه در اصل یک غذای عربی است و شاید بتوان زادگاه آن را به لبنان نسبت داد. مواد اصلی این غذای جنوبی پرطرفدار نان لواش، گوشت، سبزیجات معطر، سیب‌زمینی و ادویه‌جات است.

فلافل

فلافل

فلافل یکی از غذاهای پرطرفدار نه تنها در جنوب ایران، بلکه در تمام شهرهای ایران است. ماده اصلی این غذا نخود است و حاوی گوشت نیست. بنابراین، کسانی که تمایلی به خوردن گوشت ندارند و یا گیاهخوار هستند، می‌توانند از این غذای جنوبی مکمل مغذی و پروتئینی استفاده کنند.

اصالت فلافل هم مانند سمبوسه به کشورهای عربی باز می‌گردد. این غذای خوشمزه در نقاط مختلف به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود فلافل نیز مانند سایر غذاهای جنوب ایران است که معمولا طعم تندی داشته و ساندویچ آن در بین اهالی جنوب و گردشگران طرفداران زیادی دارد.

اوپیوزی

اوپیوزی

اوپیوزی نوعی اشکنه (یکی از غذاهای سنتی ایرانی) است، که از غذاهای محلی دزفول است. برای تهیه اوپیوزی از گردو، شکر، زردچوبه، سس انار، پیاز، تخم مرغ، نمک، فلفل، نان خشک استفاده می‌کنند. اگر کمی‌ به اسم این غذا دقت کنید، متوجه خواهید شد که اوپیوزی به معنای آب پیاز است و قرار است با یک غذای سرشار از پیاز روبرو شوید.

ماهی صبور

ماهی صبور

همان‌طور که می‌دانید ماهی و غذاهای دریایی یکی از مهم‌ترین اجزای غذاهای خوشمزه محلی جنوب ایران است. باید گفت که جنوبی‌ها، کباب ماهی صبور را خیلی دوست دارند. در این مناطق، ماهی صبور را روی آتش کباب کرده و برای بهتر کردن طعم و جلوگیری از سوختن آن، سبزی، تمبر هندی، رب، سیر و ادویه‌جات نیز به آن اضافه می‌کنند. ماهی صبور کبابی را معمولا با نان میل می‌کنند و به این دلیل که بدون افزودن هیچگونه روغن تهیه می‌شود، جزو غذاهای سالم به شمار می‌رود.

دال عدس

دال عدس

دال عدس یکی از اصیل‌ترین غذاهای جنوب ایران است که برای سیستم ایمنی بدن و بینایی بسیار مفید شناخته شده است. دال عدس نوعی عدس قرمز است که از عدس معمولی کوچک‌تر است و در شهرهای جنوبی از آن به همراه بلغور و یا برنج شکسته یک نوع سوپ درست می‌کنند. در برخی مناطق نیز این غذای خوشمزه به عنوان خورشت سرو می‌شود و اگر آن را با گوشت طبخ کنند، می‌توان در کنار چلو آن را میل کرد. برای تهیه این غذا از دال عدس، رب، ادویه، برنج شکسته و یا بلغور گندم استفاده می‌کنند.

قیمه بوشهری

قیمه بوشهری

قیمه در سراسر ایران تنوع زیادی دارد اما قیمه بوشهری، شبیه قیمه‌های معمولی نیست و طعمی‌ شور و ترش دارد. گوشت آن را باید کاملا کوبید و له کرد. این غذا به همراه شکر پلو سرو می‌شود. طعم شیرین برنج در کنار شوری و ترشی قیمه، طعم جذابی به آن می‌دهد. گوشت، سیب زمینی، زعفران، لپه، رب، پودر لیمو عمانی، پودر دارچین و زیره در پخت قیمه بوشهری استفاده می‌شود.

هواری

هواری

هواری از انواع غذاهای برنجی و بومی‌ هرمزگان است. برای تهیه این غذا از پیاز، شوید، شنبلیله، گشنیز، سیر و سپس برنج استفاده می‌کنند. در کنار این پلوی جنوبی، از ماهی و میگو نیز استفاده می‌کنند که طعم بی نظیری را با برنج ایجاد می‌کند. این غذا مخلوطی از سبزیجات معطر است که ترکیب آن‌ها در کنار ماهی بسیار خاص و خوشمزه است. این غذای جنوبی خوشمزه را باید در کنار سواحل زیبای خلیج فارس، در یک رستوران سنتی و قدیمی‌ امتحان کنید. معروف‌ترین هواری هرمزگان، هواری ماهی است. نوع ماهی استفاده شده در این غذا می‌تواند متنوع و بر اساس سلیقه افراد باشد اما معمولا ماهی شیر و هوور را برای طبخ هواری انتخاب می‌کنند.

دوپیازه میگو

دوپیازه میگو

دوپیازه میگو یکی دیگر از غذاهای جنوب ایران است که از غذاهای سنتی بوشهر و قشم به شمار می‌رود. دوپیازه میگو غذایی بسیار ساده است که فقط با میگو، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه مخصوص میگو تهیه می‌شود. این غذا را می‌توان هم با برنج و هم با نان میل کرد و طعم خوشمزه آن را برای همیشه به خاطر سپرد.

بلالیت

بلالیت

بلالیت یکی از صبحانه‌های خوشمزه بوشهر و بندرعباس است. این غذای محبوب با ماکارونی، شکر، هل، شیره خرما، گلاب و روغن درست می‌شود که بسیار مقوی است. این شیرینی خوشمزه جنوبی به عنوان دسر و در وعده سحر و افطار ماه مبارک رمضان نیز سرو می‌شود.

غذاهای محلی جنوب ایران به طعم تند و ادویه‌های خاص مشهورند. بخش زیادی از غذاهای جنوبی از ماهی و میگو تازه تهیه می شوند. برخی غذاهای محلی جنوبی در سراسر ایران محبوب‌اند و طرفداران خاص خود را دارند. اگر می‌خواهید به جنوب ایران سفر کنید، از طعم بی‌نظیر غذاهای جنوبی غافل نشوید.

One thought on “محبوب‌ترین غذاهای محلی جنوب ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?