یک غذای ساده و پرطرفدار میخواهید، تهیه کوکوی شکمپر را امتحان کنید. طرز تهیه کوکوی شکمپر آسان است و کوچک و بزرگسال از خوردن این کوکوی شکمپر خوشمزه لذت میبرند. دستور تهیۀ کوکوی شکمپر آسان است و با مواد سادهایی نیز تهیه میشود. در این مقاله از مجلۀ راستین، با روش تهیۀ کوکوی شکمپر آشنا خواهیم شد.
روش تهیۀ کوکوی شکمپر؛ ساده و خوشمزه
اگر میخواهید یک غذای تازه را امتحان کنید، به درست کردن کوکوی شکمپر فکر کنید. کوکوی شکمپر، از آن دسته غذاهای محبوب و پرطرفدار است که بهویژه برای کودکان بدغذا، یک انتخاب عالی بهشمار میآید.
برای یک سفرۀ رنگی، آشنایی با دستور تهیۀ کوکوی شکمپر، درکنار انواع دیگر کوکو مثل روش تهیۀ کوکوی پیاز میتواند بهترین پیشنهاد باشد. روش تهیۀ کوکوی شکمپر آسان است و شما میتوانید به روشهایی ساده، این کوکوی خوشمزه را آماده کنید.
کوکوی شکمپر، همانند پیراشکی سیبزمینی و هویج یک غذای سالم و پرخاصیت است که میتوانید از آنها در هر وعدۀ غذایی خود داشته باشید و برای عزیزان خود سرو کنید. اگر دوست دارید با مراحل تهیۀ کوکوی شکمپر آشنا شوید، در این مقاله از مجلۀ راستین، همراه شما هستیم تا مراحل تهیۀ این غذای خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیۀ کوکوی شکمپر
وقتی به درست کردن کوکوی شکمپر میرسیم، باید مواد اولیه را آماده کنیم. مواد لازم برای تهیۀ کوکوی شکمپر بسیار ساده و آسان است و شما میتوانید به راحتی این مواد را آماده کنید.
- سیب زمینی 5 عدد
- پیاز 1 عدد بزرگ
- پودر سیر و پودر پونه به مقدار لازم
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- جعفری خرد شده 4 قاشق غذاخوری
- پودر سوخاری 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
مراحل تهیۀ کوکوی شکمپر خوشمزه
کوکو از آن دسته خوراکیهای خوردنی و محبوب است که میتواند در هر سفرهای بهعنوان غذای اصلی یا حتی پیش غذا قرار گیرد. نکتۀ اصلی هنگام درست کردن انواع کوکو، بهویژه کوکوی شکمپر، در اندازه بودن مایع آن است که هنگام سرخ کردن، از هم باز نشود. در ادامه، مراحل تهیه کردن کوکوی شکمپر را برای شما آموزش میدهیم تا بتوانید بهراحتی، این کوکوی خوشمزه را برای خود آماده کنید.
مرحلۀ یک
در اولین قدم از مراحل تهیۀ کوکوی شکمپر خوشمزه، سیبزمینیها را خوب بشویید و درون یک قابلمۀ آب قراردهید. قابلمه را روی شعله قرارداده و زیر شعله را روشن کنید. زمان دهید تا آب به جوش آید و سیبزمینیها پخته شود. در این میان که سیبزمینیها پخته میشود، به سراغ آماده کردن مواد دیگر کوکوی شکمپر بروید.
مرحلۀ دو
در قدم دوم، برای تهیۀ کوکوی شکم پر، یک پیاز متوسط بردارید، آن را خوب بشویید و سپس به صورت نگینی ریز خرد کنید. تابه را بردارید و روی حرارت قراردهید. درون آن روغن بریزید و زمانی که روغن داغ شد، پیاز را درون آن بریزید. پیاز را تفت دهید تا کمی طلایی شود. برای اینکه پیازها رنگ زیبایی داشته باشند، کمی زردچوبه اضافه کنید و با پیازها تفت دهید تا زردچوبه رنگ باز کند. درادامه، جعفریهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و با پیازها تفت دهید.
مرحلۀ سه
وقتی پیازها طلایی و سبک شدند، گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید. مراقب باشید تا گوشتها به کف تابه نچسبند. زمانی که گوشتها آب انداختند، ادویههای لازم مانند گلپر، فلفل قرمز و نمک را اضافه کنید. کمی مزۀ غذا را بچشید تا ادویههای آن به اندازه باشد. در انتها، پودر سیر و پودر گلپر را نیز اضافه کنید. کمی هم بزنید و سپس زیر شعله را خاموش کرده و کنار قراردهید.
مرحلۀ چهار
در این میان، سیبزمینیها را بررسی کنید. اگر سیبزمینیها نرم شدهاند، زیر شعله را خاموش کنید و سیبزمینیها را با آب سرد آبکشی کنید. سپس پوست سیبزمینیها را بگیرید و اجازه دهید کمی خنک شوند.
در ادامه، سیبزمینیها را پوره کنید. میتوانید برای پوره کردن سیبزمینیها، از چنگال، رنده و یا گوشتکوب استفاده کنید. به پورۀ سیبزمینی، کمی نمک، پودر سیر و فلفل اضافه کنید. اما این مقدار باید خیلی کم باشد. اگر غذا ساز دارید، میتوانید سیبزمینیها را همراه با ادویه و یک تخممرغ، درون غذا ساز بریزید و همۀ مواد را باهم خوب ترکیب کنید تا مایع کوکوی شما آماده شود. اگر غذاساز ندارید، میتوانید به مرحلۀ بعد بروید.
مرحلۀ پنج
در قدم پنجم از مراحل تهیۀ کوکوی شکمپر، تخممرغها را در یک ظرف بشکنید و هم بزنید تا یک دست شود. سپس چند قاشق از تخممرغها بردارید و روی سیبزمینیها بریزید و با سیبزمینیها مخلوط کنید. اضافه کردن تخممرغها باعث میشود تا سیبزمینیها خاصیت چسبندگی پیدا کنند و راحتتر سرخ شوند.
مرحلۀ شش
در مرحلۀ ششم از مراحل تهیۀ کوکوی شکم پر، یک دستکش تمیز بپوشید و سپس دو قاشق سیبزمینی بردارید و با دست خود آن را ورز دهید تا به شکل دایرهای در آید سپس درون آن را با یک قاشق غذاخوری مایع گوشت چرخ کرده پر کنید و روی آن را با سیبزمینی بپوشانید. این کار را تا تمام شدن تمام سیبزمینیها انجام دهید.
سپس در یک ظرف پودر سوخاری بریزید. سیبزمینیهای شکم پر را ابتدا درون تخممرغ قراردهید، سپس درون پودر سوخاری بغلتانید و آنها را در یک سینی بچینید.
مرحلۀ هفت
در قدم بعدی از روش تهیۀ کوکوی شکمپر، تابه را روی حرارت قراردهید، زیر شعله را روشن کنید و درون آن را روغن بریزید. زمان دهید تا روغن داغ شود. سپس به آرامی کوکوها را درون روغن قراردهید و سرخ کنید. زمانی که دو طرف کوکو کاملا سرخ شد، آنها را از تابه خارج کنید و سپس درون یک دیس بچینید.
اکنون، مراحل تهیۀ کوکوی شکمپر شما به انتها رسیده است. شما میتوانید این کوکوش شکمپر خوشمزه را همراه با ماست موسیر و ترشی تازه سرو کرده و میل کنید.
نکات مهم در تهیۀ کوکوی شکمپر
1- اگر ممنوعیت استفاده از روغن دارید، میتوانید کوکوی شکمپر را درون سینی فر بچینید و درون فر قراردهید و با دمای 180 درجه، درون فر، کوکو را آماده کنید.
2- اگر کوکوها را سرخ کردید، یک کاغذ روغنی بردارید و درون سینی قرار داده و کوکوها را روی آن بچینید تا روغن کوکوها جذب کاغذ شود.
3- اگر زمان زیادی ندارید که سیبزمینیها را بپزید، میتوانید بدون پختن آنها، سیبزمینی را پوست کرده و رنده کنید و سپس با گوشتچرخکرده مخلوط کنید.
در این مقاله از مجلۀ رستوران راستین شاندیز همراه شما بودیم تا با مراحل تهیۀ کوکوی شکمپر آشنا شویم. امیدواریم به کمک این دستور تهیۀ کوکوی شکمپر، توانسته باشید به راحتی این غذای خوشمزه را در خانه، برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.