تهیه قیمه نثار را با این روش امتحان کنید. راز طبخ خورشت قیمه نثار قزوینی در رعایت این نکات است. همین نکات ساده میتواند طعم فوقالعادهای را به خورشت قیمه نثار مجلسی شما ببخشد. برای تهیه خورشت قیمه نثار قزوین به روش مجلسی میتوانید از این دستور استفاده کنید و نکات مهمی که بیان میشود را بهکار گیرید.
روش تهیهٔ خورشت قیمه نثار مجلسی
خورشت قیمه نثار از آن دسته خورشتهای اصیل ایرانی است که درمیان سفرههای ایرانیها یافت میشود. تهیه خورشت قیمهنثار نیز آسان است. قیمه نثار یک غذای خورشتی است که با خورشت قیمهٔ معروف ایرانی کمی تفاوت دارد. این خورشت خوشمزه بیشتر شبیه مرصع پلو است و یکی از غذاهای سنتی و مخصوص استان قزوین بهشمار میآید که به روش سنتی در این استان تهیه میشود.
قیمه نثار غذایی خوشرنگ و لعاب است که بیشتر در استان قزوین طبخ میشود و جزو غذاهای سنتی و اصیل این منطقه درنظر گرفته میشود اما روش تهیه خورشت قیمه نثار آنقدر ساده است که میتوان آن را در شهرهای دیگر نیز پیدا کرد. درست کردن قیمه نثار همانند هر غذای دیگری، دستور خاص خود را دارد که آگاهی از آن، خالی از لطف نخواهد بود. هرچند که ممکن است در نواحی مختلف، روشهای دیگری نیز برای طبخ قیمه نثار قزوین موجود باشد، اما در این مقاله، با دستور اصلی قیمه نثار مجلسی آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه نثار قزوین
قیمه نثار، یک غذای مقوی و خوشمزه است. اگر دوست دارید خورشت قیمه نثار را به روش مجلسی در خانه تهیه کنید، به این مواد نیاز دارید. مقدار این مواد، برای حدود ۴ نفر است. شما میتوانید به نسبت میهمانان یا اعضای خانوادهٔ خود، این مقادیر را تغییر دهید و به میزان مناسب، این خورشت محبوب را برای خود تهیه کنید.
- برنج خیس کرده 3 پیمانه
- گوشت قیمه خرد شده 350 گرم
- پیاز خرد کرده ریز 2 عدد
- خلال پوست پرتقال یا نارنج 1 قاشق غذاخوری
- روغن نصف پیمانه
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپ خوری
- ادویه خورشتی 1 قاشق چای خوری
- ادویه پلویی 1 قاشق چای خوری
- گلاب به میزان نصف فنجان
- زعفران دم کرده 1 قاشق سوپ خوری
- زرشک خشک شده نصف پیمانه
- گرد لیمو عمانی به میزان لازم
- نمک به مقدار لازم
- خلال پسته و بادام 4 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه خورشت قیمه نثار گام به گام
همانطور که دانستیم، خورشت قیمه نثار، در نواحی مختلف، به شیوههای مختلفی تهیه میشود. این خورشت، بسیار مقوی و پرخاصیت است و میتواند برای افراد مختلفی، مناسب باشد. شما در این مقاله میتوانید از دستور اصلی آن استفاده کنید تا خورشت مجلسی قیمه نثار خود را آماده کنید. بنابراین؛ در این بخش همراه شما هستیم تا با مراحل تهیه خورشت قیمهنثار مجلسی، شما را همراهی کنیم.
مرحله اول
در ابتدا، برای تهیۀ خورشت قیمه نثار، لازم است تا مقداری لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید. اکنون شروع زمان پخت خورشت قیمهنثار فرا رسیده است. برای تهیۀ خورشت قیمه نثار، یک تابۀ مناسب را انتخاب کنید و روی حرارت قراردهید. یک پیاز متوسط را بشویید و سپس بهصورت نگینی خرد کنید. زمانی که ماهیتابه کمی گرم شد، روغن را به تابه اضافه کنید و سپس زمانی که روغن داغ شد، پیازها را درون ماهیتابه ریخته و پیازها را تفت دهید.
تفت دادن را تا زمانی ادامه دهید که پیازها کمی طلایی شوند. مراقب باشید که پیازها نسوزند و فقط کمی رنگ آنها طلایی شود. سپس تکههای گوشتی که از قبل نگینی خرد کردهاید را نیز به آن اضافه کنید و گوشتها را همراه پیازها کمی تفت دهید. دراین مرحله میتوانید کمی ادویۀ دلخواه مانند گلپر، زردچوبه، فلفل قرمز و ادویه خورشتی را نیز به آن اضافه کنید. البته میتوانید در زمان پایانی پخت خورشت، ادویه خورشتی را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم
حدود 15 دقیقه که از تفت دادن گوشتها گذشت، برای تهیۀ خورشت قیمه نثار، کمی رب گوجهفرنگی به گوشتها اضافه میکنیم و گوشتها را با آن تفت میدهیم. کمی تفت داده و سپس لپهها را که از قبل خیس کردهایم به تابه اضافه کرده، کمی تفت میدهیم و سپس سه پیمانه آب را به تابه اضافه کرده و میگذاریم تا خورشت بجوشد و جا بیفتد. سپس بعد از گذشت یک الی دو ساعت، زمانی که گوشتها کاملا پخته شدند، مقداری گلاب و زعفران دمکرده را به خورشت اضافه کرده و سه دقیقه بعد زیر شعله را خاموش میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله از تهیه خورشت قیمه نثار قزوین، برنج را تهیه کرده و آن را آبکش میکنیم. سپس قابلمه را روی شعله قرار داده و کف آن را با کره کمی چرب میکنیم. سپس ورقههای نازک سیبزمینی را در کف قابلمه میچینیم.
مرحله چهارم
اکنون به مراحل پایانی تهیه خورشت قیمه نثار رسیدهایم. در این مرحله باید به صورت لایهای برنجها را با خورشت قیمهنثار به ترتیب روی هم قرار دهیم. در انتها هم کمی گرد لیمو به برنجها اضافه کرده و در قابلمه را میبندیم تا روی شعله با حرارت کم به مدت 30 دقیقه، برنجها دم بکشد.
مرحله پنجم
برای مراحل انتهایی تهیه خورشت قیمهنثار، کمی خلال بادام و پسته را به مدت 15 دقیقه در گلاب خیس میکنیم. مقداری زرشک را نیز برداشته و آن را نیز همانند خلال بادام و پسته، در گلاب خیس میکنیم. سپس در یک تابه، کمی کره ریخته و زمانی که آب شد، خلال بادام و پسته را بههمراه زرشک، تفت داده و در نهایت، زعفران دم کرده را به این ترکیب اضافه میکنیم. زمانی که این ترکیب آماده شد، میتوانید برای تزیین خورشت قیمه نثار از آن استفاده کنید. اکنون خورشت شما آماده است. امیدواریم که از خوردن آن لذت ببرید.