یک غذای دلپذیر برای وعدههای خود میخواهید، رشته پلو را با این دستور تهیه کنید. رشته پلو یکی از انواع غذاهای پلویی است که با طعم بینظیر خود افراد بسیاری را طرفدار خود کرده است. در این مقاله همراه شما هستیم تا با روش تهیۀ رشته پلو آشنا شده و این غذای محبوب را تهیه کنیم.
آشنایی با طرز تهیۀ رشته پلو؛ غذای ایرانی پرطرفدار
غذاهای پلویی مخلوط، یکی از انواع غذاهای محبوب درمیان سفرههای ایرانیها است. این نوع غذاها با مواد مختلفی تهیه میشوند و با عطر و طعم دلپذیر خود، افراد بسیاری را از بزرگسال تا خردسال طرفدار خود کردهاند.
دراصل غذاهای پلویی مخلوط در دسته غذاهای اصیل و سنتی مناطق مختلف قرار میگیرند که نشاندهندۀ بافت کشاورزی و فرهنگ غذایی هر منطقه است. یکی از این انواع غذاهای پلویی مخلوط، رشته پلو است. این غذا از ترکیب رشته و برنج و گوشت و مواد دیگر تهیه میشود.
پلوهای مخلوط مانند پلوی مراکشی بهدلیل وجود خواص بسیار، به یکی از انواع غذاهای پرخاصیت تبدیل شدهاند که تهیۀ آنها برای افرادی که ضعف عمومی دارند و حتی کودکان، میتواند بسیار مفید باشد.
دستور تهیۀ رشته پلو چندان دشوار نیست و اگر شما به تهیۀ غذاهای پلویی مخلوط مانند قابلی پلوی افغانستانی علاقهمند باشید، میتوانید با راهنماییهایی که در ادامه بیان میکنیم این غذای سنتی را برای سفرۀ خود آماده کرده و در کنار عزیزان خود میل کنید. در ادامه، همراه این مقاله از مجلۀ راستین باشید.
مواد لازم برای تهیۀ رشته پلوی ایرانی
همانطور که پیشتر گفتیم، رشته پلو یک غذای مخلوط است که از ترکیب رشته و برنج با سایر مواد تهیه میشود. اگر دوست دارید مواد دیگر را به این ترکیب اضافه کنید اشکالی ندارد. اما مواد اصلی که در تهیۀ رشته پلو به کار میرود در ادامه آمده است. شما میتوانید بهدلخواه هر مادهای که دوست ندارید را بنابر ذائقۀ خود تغییر داده و رشته پلوی مخصوص خود را مطابق با دستور اصلی تهیۀ رشته پلو آماده کنید.
- برنج پیمانه به تعداد نفرات (در این مقاله 3 پیمانه)
- رشته پلویی یک بسته
- گوشت چرخکرده 300 گرم
- کشمش پلویی یک پیمانه
- پیاز متوسط یک عدد
- سیب زمینی متوسط یک عدد
- زعفران به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
مراحل گامبهگام تهیۀ رشته پلوی خوشمزه و رنگی
شاید تصور میکنید که درست کردن رشته پلو زحمت فراوانی دارد. خب البته نمیتوان گفت که تهیۀ رشته پلو آسان است. اما واقعا آنقدرها هم دشوار نیست. برای اینکه بتوانید رشته پلو را بدون چالش آماده کنید، مراحل تهیۀ آن را بهصورت قدمبهقدم برای شما آماده کردهایم . فقط کافی است این مراحل را دنبال کنید و درنهایت، یک رشته پلوی دلپذیر داشته باشید.
مرحلۀ یک
در اولین مرحله از مراحل تهیۀ رشته پلو، یک قابلمۀ مناسب بردارید و درون آن را آب بریزید و اجازه دهید تا آب بهجوش آید. این آب برای آماده کردن برنج است. سپس یک قابلمۀ دیگر بردارید و روی حرارت قراردهید و درون آن روغن بریزید.
پیاز را بردارید و خوب بشویید و سپس آن را بهصورت نگینی ریز خرد کنید. میتوانید پیازها را خلالی نیز خورد کنید. چرا که رنگ طلایی پیاز رشته پلو را خوشرنگتر میکند. کمی پیاز که تفت خورد و طلایی شد، زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن باز شود. گوشت چرخکرده را از فریزر خارج کنید تا یخ آن باز شده و در مراحل بعدی از آن استفاده شود.
مرحلۀ دو
در یک ظرف دیگر، کشمشها را بردارید و درون آب بخیسانید تا حسابی آبدار شوند. در این میان، سیبزمینیها را نیز خوب بشویید و پوست آن را بگیرید. آنها را بهصورت نگینی بسیار ریز خرد کنید. سپس سیبزمینیها را به تابه اضافه کنید و با پیازها کمی تفت دهید تا سرخ شوند. وقتی سیبزمینیها سرخ شدند، کشمشها را به قابلمه اضافه کنید.
مرحلۀ سه
در قدم سوم از مراحل تهیۀ رشته پلو، گوشت چرخ کرده را که از قبل از فریزر خارج کرده بودید را به قابلمه اضافه کنید. با مواد دیگر درون قابلمه تفت دهید تا گوشت چرخ کرده باز شود و با سایر مواد مخلوط شود.
در این مرحلۀ کمی نمک و فلفل اضافه کنید و طعم آن را بچشید تا همۀ ادویههای آن به اندازه باشد. میتوانید برای بخشیدن عطر خوش به این ترکیب، کمی دارچین اضافه کنید. این ادویه کاملا سلیقهای است. در انتها، زمانی که گوشتها پخته شدند، زعفران دمکرده را آماده کنید و نصف آن را روی این ترکیب درون قابلمه بریزید. در قابمله را بگذارید و زیر شعله را خاموش کنید و زمان دهید با بخار این غذا، زعفران با مواد دیگر ترکیب شده و عطر آن روی غذا بنشیند.
مرحلۀ چهار
به قابلمۀ آب توجه کنید. اگر قابلمه به جوش آمده بود، دو قاشق غذاخوری نمک درون آن بریزید. سپس برنجی که از شب قبل خیس کردهاید را به قابلمه اضافه کنید. زمان بدهید که برنج درون قابلمه پخته شود. زمانی که برنج آماده میشود، به سراغ تهیۀ رشتهها بروید.
مرحلۀ پنج
در قدم پنجم از مراحل تهیۀ رشته پلو، یک تابۀ مناسب بردارید که به اندازۀ رشتههایتان باشد. روی حرارت قراردهید و روغن را درون تابه بریزید. زمانی که روغن داغ شد، رشتهها را درون تابه ریخته و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. زمانی که رشتهها کمی تیره شدند و تغییر رنگ دادند، زیر حرارت را خاموش کنید و در کنار قرار دهید.
مرحلۀ شش
به قابلمۀ برنج سربزنید. در این مرحله باید رشتهها را به قابلمۀ برنج اضافه کنید. تفت دادن رشتهها حدود ده دقیقه زمان میبرد. به محض اینکه رشتهها تفت خوردند و آماده شدند، آن را به قابلمۀ برنج اضافه کنید. زمان بگیرید که رشتهها را در حدود یک ربع مانده به آبکشی برنج به قابلمۀ برنج اضافه کنید. سپس برنج را آبکشی کنید و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
مرحلۀ هفت
قابلمۀ برنج را بردارید و روی حرارت قراردهید. کف قابلمه را روغن بریزید و سپس یک سیبزمینی بردارید و پوست بگیرید و آن را بهصورت ورقهای برش دهید. کف قابلملۀ برنج را با سیبزمینیها بپوشانید تا در انتها یک تهدیگ خوشمزه داشته باشید.
سپس یک لایه برنج و رشته را درون قابلمه بریزید. روی آن را با مخلوط گوشت و سیبزمینی بپوشانید. این کار را بهصورت لایهای انجام دهید. سپس در قابلمه را بگذارید و زمان دهید تا برنج دم بکشد. حدود 20 دقیقه بعد، زیر شعله را خاموش کنید. زعفران دم کردۀ باقی مانده را روی برنج بریزید و در در قابلمه را بگذارید و در حالتی که زیر قابلمه خاموش است، 10 دقیقه زمان بدهید تا با حرارت خود برنج، زعفران با برنج دم بکشد.
سپس در قابلمه را بردارید و با کفگیر برنج درون قابلمه را هم بزنید تا همۀ مواد با هم ترکیب شده و یک برنج یکدست داشته باشید. اکنون رشته پلوی شما آماده شده است. هم اکنون میتوانید این غذای خوشمزه را در کنار ترشی تازه و خیارشور میل کنید. امیدواریم به کمک راهنماییهای این مقاله از مجلۀ راستین توانسته باشید رشتۀ پلوی معروف را تهیه کرده و آن را در کنار عزیزان خود سرو کنید. هماکنون میتوانید با مراجعه به بخش مقالات در وبسایت رستوران راستین، سایر دستورهای تهیۀ غذاهای مختلف را مشاهده کرده و مطابق با ذائقۀ خود، یک غذای خوشمزه آماده کنید.