مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

بهترین روش‌های مزه‌دار کردن جوجه با طعم‌های مختلف

روش های مزه دار کردن جوجه

اگر جوجه‌خور حرفه‌ای هستید، حتما باید این روش‌های مزه‌دار کردن جوجه را یاد بگیرید. یکی از خوردنی‌های هر مراسمی چه بزرگ چه کوچک، جوجه است. درست کردن طعم بی‌نظیر برای جوجه قلق دارد و روش‌های مزه‌دار کردن جوجه متفاوت است. برای هر ذائقه و سلیقه‌ای یک روش مزه‌دار کردن جوجه وجود دارد که در ادامه می‌خوانیم.

روش‌های مزه‌دار کردن جوجه؛ کاربردی و مفید

یکی از غذاهایی که ایرانی‌ها در مجالس، مهمانی‌ها و دورهمی‌های خود سرو می‌کنند، جوجه است. جوجه چه به‌صورت کباب چه به صورت پرسی، در بسیاری از رستوران‌ها یافت می‌شود. اما وجه تمایز این رستوران‌ها، در طعمی است که به جوجه می‌بخشند. درواقع، روش مزه‌دار کردن جوجه مهم‌ترین مرحلۀ آماده کردن جوجه است که در هر رستورانی و در هر فرهنگی، به شکلی خاص آماده می‌شود.

شاید شما فقط روش تهیۀ مرغ ترش را به‌عنوان یکی از روش‌های مزه‌دار کردن جوجه بلد باشید، اما به شما قول می‌دهیم که این روش‌ها بسیار گسترده‌تر هستند و از مواد مختلفی استفاده می‌کنند. بنابراین کمی ریسک‌پذیر باشید و این روش‌های تازه را امتحان کنید. نه برای تهیۀ جوجه، بلکه برای تهیۀ کباب نیز می‌توانید از آن استفاده کنید و مطمئن باشید که به خوشمزگی انواع دیگر کباب‌ها حتی کباب سرداشی همدانی خواهد شد.

مراحل مزه‌دار کردن جوجه

در ابتدا برای مزه‌دار کردن جوجه مراحل آن را توضیح می‌دهیم، سپس این مراحل را برای هر روشی که دوست دارید بکار بگیرید. ابتدا مخلوط سس جوجه را آماده کنید. ترتیب تهیۀ این سس‌ها در ادامه آمده است. سپس جوجه را به مدت یک الی دو ساعت در آن بخوابانید و روی ظرف را سلفون بکشید و در یخچال قرار‌دهید. سپس آن را خارج کرده و مراحل پختن را آغاز کنید. مدت زمان استراحت جوجه با توجه به نوع سس مزه‌دار کردن آن متفاوت است. بنابراین دقت کنید که بیش از این زمان، جوجه‌ها را استراحت ندهید.

جوجه رو توی چه موادی بخوابونیم؟

روش معمول مزه‌دار کردن جوجه با ماست و سیر

در اولین روش که بسیار هم معروف است، روش مزه‌دار کردن جوجه با ماست و سیر است. ماست ترش را همراه با سیر، پیاز، فلفل دلمه، آبلیمو، روغن زیتون و ادویه‌های کبابی مخلوط کنید و تکه‌های جوجه را در آن بخوابانید. برای طعم بهتر باید پیاز و سیر را رنده کنید و فلفل‌دلمه‌ای‌ها را ریز و نگینی خرد کنید. یک ونیم ساعت برای استراحت جوجه با این روش کافی است.

مواد لازم برای این روش

  • ماست ترش دو پیمانه
     
  • سیر پنج حبه
  • پیاز دو‌عدد کوچک یا یک عدد متوسط
  • فلفل دلمه دوعدد
  • آبلیمو سه قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون یک سوم پیمانه
  • ادویه نمک، فلفل، ادویه کبابی هرکدام یک قاشق چای خوری

مزه‌دار کردن جوجه با کیوی

در دومین روش مزه‌دار کردن جوجه، می‌توانید از کیوی استفاده کنید. کیوی یک خاصیت خورندگی دارد که باعث می‌شود جوجۀ شما لطیف و خوشمزه باشد. برای استفاده از این روش کیوی را خرد کنید، سیر را رنده کنید، با سس و ادویه‌ها مخلوط کنید و سپس جوجه‌ها را در آن بخوابانید. دقت کنید که خیلی نباید کیوی و جوجه را با هم استراحت دهید. چرا که باعث له شدن جوجه می‌شود. نیم ساعت تا یک ساعت زمان برای این روش کافی است. برای استفاده از این روش مزه‌دار کردن جوجه مواد زیر را نیاز دارید.

مواد لازم برای این روش

  • سس مایونز یک پیمانه
  • کیوی سه عدد
  • سیر دو حبه
  • روغن زیتون یک سوم پیمانه
  • ادویه نمک، فلفل، ادویه کبابی هرکدام یک قاشق چای خوری
طعم دار کردن جوجه

مزه‌دار کردن جوجه با خامه و شیر

در سومین روش مزه‌دار کردن جوجه، می‌توانید خامه و شیر را به‌کار بگیرید. ابتدا اجازه دهید خامه و شیر به دمای محیط برسند، سپس خامه و شیر را همراه با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و سپس جوجه‌ها را در آن بخوابانید. برای استفاده از این روش به مواد زیر نیاز دارید. دو ساعت زمان برای این روش مزه‌دار کردن جوجه کافی است.

مواد لازم برای این روش

  • زعفران دم‌کرده نصف پیمانه
  • خامه نصف پیمانه
  • شیر یک پیمانه
  • روغن زیتون یک سوم پیمانه
  • ادویه نمک، فلفل، ادویه کبابی هرکدام یک قاشق چای خوری

مزه‌دار کردن جوجه با هلو و سس خردل

در یکی دیگر از روش‌های مزه‌دار کردن جوجه، به هلو و سس خردل نیاز دارید. این یک روش خاص است که مزۀ جوجۀ شما را تا مدت‌ها به یادگار خواهد گذاشت. در این روش باید تکه‌های هلو را همراه با ماست و ادویه مخلوط کرده و جوجه‌ها را به آن اضافه کنید. برای استفاده از این روش باید مواد سرکه بالزامیک، فلفل هندی، روغن زیتون و ریحان تهیه کنید تا طعم جوجۀ بی‌نظیری داشته باشید. یک ساعت‌ و نیم تا دو ساعت زمان برای این روش کافی است.

مواد لازم برای این روش

  • تکه‌های هلو یک کنسرو
  • سس خردل نصف پیمانه
  • سرکه بالزامیک دو قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون یک سوم پیمانه
  • ادویه نمک، فلفل، ادویه کبابی هرکدام یک قاشق چای خوری
مزه دار کردن جوجه کباب

مزه‌دار کردن جوجه با سس سویا

یکی دیگر از روش‌های مزه‌دار کردن جوجه، استفاده از سس سویا است. سس سویا در هر فروشگاهی یافت می‌شود و شما می‌توانید به‌راحتی آن را تهیه کنید و برای مزه‌دار کردن جوجه از آن استفاده کنید. در این روش، یک ظرف بردارید و در آن گردوی پوره شده، زنجبیل، دارچین، عسل، پیاز، برگ گشنیز تازه و دانه‌های کنجد را همراه با پیاز رنده شده و سس سویا بریزید و مخلوط کنید. سپس جوجه‌ها را در آن بخوابانید. از ادویه‌ها غافل نشوید.

یک ساعت برای این روش مزه‌دار کردن جوجه کافی است. چرا که زنجبیل در بلند مدت باعث تلخی گوشت می‌شود. بنابراین در مصرف آن به زمان دقت داشته باشید. برای تهیۀ این سس به مواد زیر نیاز دارید.

مواد لازم برای این روش

  • سس سویا یک پیمانه
  • گردو 10 عدد
  • زنجبیل یک قاشق غذاخوری
  • دارچین یک قاشق چایخوری
  • عسل یک سوم پیمانه
  • روغن کنجد یک سوم پیمانه
  • پیاز یک عدد کوچیک
  • برگ گشنیز تازه
  • دانه‌های کنجد

مزه‌دار کردن جوجه با آناناس و شیر نارگیل

یکی از روش‌های طعم‌دار کردن جوجه، استفاده از آناناس و شیر‌نارگیل است که طعم بسیار خاصی به جوجه‌ها می‌بخشد و مزۀ آن را به‌یادماندنی می‌کند. برای استفاده از این روش باید از تکه‌های آناناس یا کنسرو آناناس در کنار شیر نارگیل و سس فلفل قرمز، آب‌لیموی تازه، کمی شکر (ترجیحا شکر قهوه‌ای)، سیر، زنجبیل و برگ‌های گشنیز استفاده کنید.

ابتدا شیر نارگیل را با سس و شکر و ادویه‌ها مخلوط کنید، سپس تکه‌های آناناس را اضافه کرده و باقی مواد را نیز در انتها اضافه کنید. سپس جوجه‌ها را نیز در آن بخوابانید. در استفاده از این روش، نیم ساعت تا یک ساعت زمان کافی است.

مواد لازم برای این روش

  • کنسرو آناناس یک عدد
  • سس فلفل قرمز نصف پیمانه
  • شیر نارگیل یک پیمانه
  • آب‌لیموی تازه یک قاشق غذاخوری
  • شکر (قهوه‌ای بهتر است) یک چهارم پیمانه
  • سیر 3 حبه
  • زنجبیل یک قاشق چایخوری
  • برگ‌های گشنیز به میزان لازم

هیچ‌چیزی بهتر از یک جوجۀ خوشمزه در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها نیست. وقتی روش‌های مختلف مزه‌دار کردن جوجه را بلد باشید، می‌توانید با خیالی آسوده، مراسم‌های خود را برگزار کنید. در این مسیر می‌توانید از مجله آشپزی راستین کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟