مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

مهم‌ترین راز‌های پخت مرغ خوشمزه

با این روش همین امشب یک مرغ لذیذ درست کنید. یک مرغ خوش‌طعم و عالی با این روش تهیه می‌شود که در آن نکات خاص و ظریفی به‌کار گرفته می‌شود. ادویه‌ها نقش مهمی در خوش‌طعم کردن گوشت مرغ دارد. زعفران یک مادۀ حیات‌بخش و طلایی در هر نوع آشپزی است و استفاده از آن مزه‌های بهشتی را برای ذائقه‌تان به ارمغان بیاورد.

پخت مرغ خوشمزه با رعایت چند نکتهٔ ساده

گوشت مرغ یکی از اصلی‌ترین مواد‌غذایی پروتئینی مصرفی بسیاری از افراد است. بسیاری از افراد تلاش می‌کنند تا گوشت مرغ را با دقت بالا و طعمی عالی تهیه کنند. اما ممکن است در این مسیر چندان موفق نباشد. کمتر کسی دوست دارد از آن به‌عنوان فردی یاد شود که نتوانسته گوشت مرغ را به خوبی تهیه کند. برای تهیهٔ مرغ روش‌های مختلفی وجود دارد که هر سلیقه‌ای می‌تواند، مطابق با ذائقهٔ خود آن‌ها را به‌کار بگیرد. بسیاری از خانواده‌ها رازهای پخت مرغ ویژۀ خود را داشته که به نسل‌های بعد خود انتقال داده‌‍اند. اما به‌طور معمول، دو روش پخت مرغ امروزه استفاده می‌شود. روش کبابی و روش خورشتی. در ادامه، نکات مهم در روش طبخ هریک را بیان می‌کنیم.

نکات مهم در طبخ مرغ کبابی

مهم‌ترین راز‌های پخت مرغ خوشمزه

گوشت مرغ کبابی از جمله انواع روش‌های تهیۀ گوشت مرغ است که اگر بهترین روش نباشد، قطعا یکی از محبوب‌ترین روش‌های طبخ مرغ است. اگر دوست دارید گوشت مرغ را به‌صورت کبابی آماده کنید، نکات مهمی را در تهیۀ آن لازم است به‌کاربگیرید. این نکات به‌صورت کلی باعث می‌شوند در نهایت با طعم خوشی برای گوشت‌ مرغ کبابی خود همراه باشید. برخی از این نکات در ادامه بیان شده است.

1- استفاده از گوشت مرغ تازه

یکی از نکاتی که شاید به آن کمتر توجه شده باشد، تهیۀ گوشت مرغ تازه است. گوشت مرغ تازه بسیار راحت‌تر طعم می‌گیرد و مزه‌دار می‌شود. به‌علت بافت تازه و قوامی که دارد، در‌نهایت هم یک مزۀ عالی را به شما ارائه می‌دهد و هم بافتی یک دست را برای گوشت مرغ شما ایجاد می‌کند.

2- استفاده از ادویه‌های مختلف

ادویه، همان جادویی است که آشپزی شما به آن نیاز دارد. ادویه‌ها می‌توانند ذائقۀ شما را تحت تاثیر قرار‌ دهند و احساس لذت و شادی عمیقی را برای وجود شما فراهم کنند. استفاده از برخی از ادویه‌ها باعث می‌شود گوشت مرغ کبابی، خوشمزه و خوش‌طعم شود. برخی از این ادویه‌ها می‌تواند شامل پودر گلپر، پودر سیر، هل سبز و دارچین باشد که بهتر است تکه‌های گوشت را ابتدا به‌خوبی شسته و سپس ادویه‌ها را به اندازۀ حدود نصف تا یک عاشق غذاخوری با هم ترکیب کرده و تکه‌های گوشت را به‌خوبی به آن آغشته کنید. البته زنجبیل را اگر به صورت تازه تهیه کنید، مزۀ بهتری خواهد داشت. در استفاده از ادویه زنجبیل، بهتر است آن را رنده کنید و سپس به تکه‌های گوشت مرغ اضافه کنید. با این کار قدرت انتقال طعم زنجبیل به گوشت مرغ را افزایش می‌دهید.

3- استفاده از زعفران

زعفران از آن دسته موادی است که استفاده از آن در هر غذایی باعث خوش‎طعم شدن و خوش‌عطر شدن غذا می‌شود. زعفران خواص زیادی داشته و استفاده از آن در بسیاری از غذاها توصیه می‌شود. هر غذایی را می‌توان با اضافه کردن زعفران با طعم و عطری خوش همراه کرد. استفادۀ درست از زعفران در زمان مناسب می‌تواند به‌تنهایی، یکی از مهم‌ترین راز‌های پخت مرغ خوشمزه باشد.

4- استفاده از زرشک تازه

زرشک از آن دسته موادی است که به غذاها طعم خوش و ملسی می‌دهد. استفاده از آن می‌تواند ترشی خاصی را به تکه‌های گوشت دهد و مزۀ جالبی را برای آن ایجاد کند. شاید استفاده از زرشک در مزه‌دار کردن گوشت مرغ را هر‌جایی ندیده باشید. اما به شما توصیه می‌کنیم که در تهیۀ گوشت مرغ خود از آن استفاده کنید تا متوجه شوید دربارۀ چه موضوعی صحبت می‌کنیم.

5- استفاده از ترکیب ماست و آبلیمو

ترکیب ماست و آب لیمو نیز از دسته ترکیبات رایجی است که در تهیۀ گوشت مرغ کبابی استفاده می‌شود. یکی از حرفه‌ای‌ترین روش‌های تهیۀ گوشت مرغ کبابی، طعم‌دار کردن جوجه کباب با ماست و لیمو است. برای تهیۀ ماست و آبلیمو ابتدا نیاز است تا یک پیاز متوسطه را به‌صورت نگینی خورد کرده و با ماست ترکیب کنید. فراموش نکنید که آب پیازها را بگیرید. سپس آبلیمو را به ترکیبات اضافه کنید. دقت کنید که مقدار آب لیمو باید بسیار کم باشد وگرنه باعث سفت شدن گوشت‌ها می‌شود.

نکات مهم در طبخ مرغ خورشتی

مهم‌ترین راز‌های پخت مرغ خوشمزه

مرغ خورشتی نیز برای خوش‌طعم شدن نکات مهمی دارد که بهتر است آن‌ها را به خاطر بسپارید و در جایی مناسب از آن‌ها برای تهیه خورشت مرغ خود استفاده کنید.

۱- زمان پخت گوشت مرغ

اول از همه باید به این نکته توجه کنید که هنگام آب پز کردن، تنها صرف کردن پنج دقیقه زمان کافی است. سپس مرغ را برداشته و ادویه‌ها را به آن اضافه می‌کنیم و پس از دادن زمان به آن‌، در تهیۀ خورشت از آن استفاده می‌کنیم.

۲- ترکیب مرغ با ادویه‌ها

همانطور که می‌دانید، استفاده از ادویه‌های مختلف، یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر آشپزی است که ترفند خاص خود را دارد. به‌کار گیری ترکیب مناسبی از ادویه‌ها و مقدار مشخصی از آن‌ها باعث ایجاد طعمی فوق‌العاده در مرغ‌ها می‌شود. دقت کنید که استفاده از چوب دارچین هرچند بوی مرغ را می‌گیرد اما رنگ تیره‌تری به خورشت شما اضافه می‌کند.

3- استراحت گوشت مرغ قبل از پخت

یکی دیگر از نکات مهم به‌عنوان راز پخت مرغ خوشمزه، استراحت دادن تکه‌های گوشت مرغ در آب و نمک است. این همان تکنیکی است که در رستوران‌ها از آن استفاده می‌شود. این کار تردی خاصی به گوشت مرغ شما می‌بخشد و ترکیب آن را حفظ می‌کند.

4- استفاده از رب انار

رب انار در آشپزی‌های روزانه از جمله موادی است که استفاده از آن چندان رایج نیست. چرا که مصرف رب گوجه‌فرنگی در میان افراد و خانواده‌ها بسیار رایج‌تر است. اما استفاده از رب انار، طعم ترش و ملس ملایمی را به گوشت‌های مرغ می‌دهد که برای ذائقۀ بسیاری از افراد مناسب است.

5- روش طبخ مناسب

یکی دیگر از رازهای پخت مرغ خوشمزه، روش پخت مناسب مرغ است. اگر می‌خواهید گوشت مرغ را در انتها به خورشت خود اضافه کنید، روش طبخ آن مهم است. می‌توانید گوشت مرغی که مزه‌دار کرده‌اید را سرخ کنید ولی دقت داشته باشید که نباید قبل از سرخ کردن آن را آب‌پز کنید. چرا که موجب از هم گسیختگی بافت گوشت مرغ می‌شود. استفاده از ظرف مناسب که بتوان درب آن را بر روی ظرف قرار داد مهم است. دقت کنید که حرارت ظرف نباید زیاد باشد.

گوشت مرغ یکی از مواد‌ غذایی رایج در‌ میان بسیاری از خانواده‌ها است که همین گستردگی استفاده، باعث شده که از راز‌های تهیۀ گوناگونی برخوردار باشد. هر کدام از این راز‌های آشپزی به شما کمک می‌کند تا طعمی لذیذ و یا حتی جدیدی را در تهیۀ گوشت مرغ خود شاهد باشید. امیدواریم که با به‌کارگیری این راز‌های مهم در پخت مرغی خوشمزه، بتوانید خانواده و دوستان خود را شگفت زده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?