درمیان انواع مختلف دنیای مرباها، مربای توتفرنگی پرطرفدار و محبوبتر از سایر مرباها است. روش تهیه مربای توتفرنگی با این نکات، بسیار راحت است و شما میتوانید مربای توتفرنگی خوشمزه را بهراحتی در خانه تهیه کنید. توتفرنگی، از آن دسته میوههای خوشمزه است که مربای آن نیز بسیار دلچسب است. در ادامه این مقاله همراه شما هستیم تا با مراحل تهیه مربای توتفرنگی آشنا شویم.
روش تهیه مربای توتفرنگی؛ خوشرنگ و خوشطعم
مربای توتفرنگی یکی از مرباهای محبوب و پرطرفدار است بهعنوان یکی از بهترین پیشنهادها برای صبحانه نیز شناخته میشود. زمانی که عطر خوش و دلپذیر مربای توت فرنگی در آشپزخانه میپیچد، حس لذت و آرامش را با خود به همراه دارد.
عطر خوش مربای توتفرنگی، در کنار مربای به خانگی و خوشمزه و مربای هویج، خاطرات شیرین کودکی و صبحانههای دلپذیر همراه با خانوادهتان را در ذهن تداعی میکند. مربای توت فرنگی، با رنگ زیبا و طعم شیرین و ملس خود، یکی از محبوبترین مرباهای خانگی است که میتواند به هر صبحانهای، جلوهای دلپذیر ببخشد.
این مربا با استفاده از توتفرنگیهای تازه و شیرین تهیه میشود و بهدلیل داشتن ویتامینها و آنتیاکسیدانهای فراوان، علاوه بر طعم لذیذ، برای سلامتی نیز مفید خواهد بود. همانطور که میدانید، مربای توت فرنگی را میتوان با نان تازه، کره یا پنیر سرو کرد و لذت بخش آن را چشید. این مربا همانند مربای گل محمدی، علاوهبر سرو کردن در هنگام صبحانه، بهعنوان یک مادۀ میانی، برای پرکردن کیکها و شیرینیها نیز به کار میرود و طعم شیرین و دلپذیری به آنها میبخشد.
در مجموع، مربای توت فرنگی با عطر و طعم دلپذیر خود، هر کسی را به سمت خود جذب کرده و تجربهای فراموشنشدنی از صبحانههای خوشمزه را به ارمغان میآورد. اگر دوست دارید این مربای خوشمزه را در خانه تهیه کنید، میتوانید با دستور تهیۀ مربای توتفرنگی که در ادامه بیان میکنیم، آشنا شده و از آن استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیۀ مربای توتفرنگی خانگی
مرباها با موادی ساده بهراحتی تهیه میشوند و میتوانید این مواد را در نزدیکی محل خود تهیه کنید. تنها چالش شما، پیدا کردن توتفرتگیهای تازه است که البته در فصل آن، بهراحتی میتوانید آن را تهیه کنید. در سایر فصول سال نیز امیدواریم بتوانید از این چالش نیز بهآسانی عبور کنید. در ادامه، میتوانید مواد لازم برای تهیۀ مربای توتفرنگی را مشاهده کنید.
- توت فرنگیهای تازه یک کیلوگرم
- شکر یک کیلوگرم
- وانیل یک قاشق غذاخوری
- جوهر لیمو یک قاشق غذا خوری
مراحل گامبهگام روش تهیۀ مربای توتفرنگی
درست کردن مربای توتفرنگی همانند سایر مرباها کمی زمانبر بوده و نیاز به بررسی و دقت فراوان دارد. بههرحال زمانی که دوست دارید مربای توتفرنگی خانگی را تهیه کنید، این چالشها را نیز باید مدنظر قراردهید. طعم تازه و طراوت مربای توتفرنگی، باعث میشود چالشهای تهیۀ مربای توتفرنگی نیز شیرین باشد. در ادامه، برای اینکه بتوانید مربای توتفرنگی خانگی را به آسانی تهیه کنید، مراحل تهیۀ آن را بهصورت گامبهگام برای شما آماده کردهایم.
مرحلۀ یک
در اولین مرحله از مراحل تهیۀ مربای توتفرنگی، باید توتفرنگیهای خود را بردارید و خوب بشویید. از آنجایی که شستن توتفرنگیها کمی دشوار است، بهتر است ابتدا آنها را خوب بشویید، سپس برگهای آن را جدا کنید و سپس به مدت ده دقیقه، توتفرنگیها را در آب و نمک بخوابانید تا خاک و گل آنها ته نشین شده و تمیز شود. سپس توتفرنگیها را از آب خارج کرده و یک بار دیگر آبکشی کنید و درون صافی قراردهید. اجازه دهید تا مدتی در صافی بماند تا آب آن خارج شده و خشک شود.
مرحلۀ دو
در قدم بعدی از روش تهیۀ مربای توتفرنگی، ظرف توتفرنگیها را بردارید و در کناری قراردهید. سپس یک قابلمۀ مناسب برداشته و طبق این دستور، توتفرنگیها را استفاده کنید. در کف قابلمه، یک لایه توتفرنگی بچینید. سپس روی توتفرنگیها را با یک قاشق، شکر بپاشید بهطوری که روی توتفرنگیها با شکر پوشانده شود.
سپس روی شکرها را مجدد یک لایه توتفرنگی بچینید و این کار را بهصورت لایهای تا پر شدن قابلمه و تموم شدن توتفرنگیها ادامه دهید. سپس درب ظرف را بگذارید و قابلمۀ توتفرنگی را در یخچال قراردهید و 24 ساعت زمان دهید تا توتفرنگیها به آب بیفتند.
مرحلۀ سه
در مرحلۀ سوم از مراحل تهیۀ مربای توتفرنگی، قابلمۀ توتفرنگیها را بعد از گذشت 24 ساعت از یخچال خارج کنید و روی شعله قرار دهید. شعله را زیاد کنید و اجازه دهید تا آب درون قابلمه به جوش آید. به مدت 30 دقیقه قابلمه را روی شعله قرار دهید و در این مدت، یک یا دوبار قابلمه را هم بزنید.
نیازی نیست بیشتر هم بزنید، چرا که ممکن است مربای توتفرنگی شما بسیار له شود و زیبایی خود را از دست دهد. در این مرحلۀ، لازم نیست درب قابلمه را بگذارید. بهتر است با یک قاشق چوبی به همزدن قابلمه بپردازید تا مربای شما کف نکند. اگر مشاهده کردید که روی مربای شما کف کرده است، با همان قاشق چوبی کفها را بردارید و بیرون بریزید.
مرحلۀ چهار
در قدم بعدی از مراحل تهیۀ مربای توتفرنگی، نوبت به اضافه کردن وانیل میرسد. بعد از گذشت نیمساعت از حرارت دادن مربا، یک قاشق غذاخوری وانیل را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
به دیوارۀ قابلمه نگاه کنید تا روی آن شکرک نباشد. اگر شکرک بود، ابتدا بهتر است شکرک را پاک کنید سپس وانیل را اضافه کنید. برای پاک کردن شکرکهای دیوارۀ قابلمۀ مربا، یک فرچۀ آشپزی بردارید و به جوهر لیمو آغشته کنید و به دیوارههای ظرف بکشید تا شکرکها برداشته شوند. در قدم آخر نیز لازم است یک قاشق چایخوری جوهر لیمو را اضافه کنید تا از شکرک زدن مربای توتفرنگی در روزهای آینده، جلوگیری شود. اکنون مربای توتفرنگی شما آماده شده است. در ادامه، باید مربای توتفرنگی خوشمزه را به ظرف مربای تمیز انتقال دهید.
مرحلۀ پنج
در قدم آخر از مراحل تهیۀ مربای توتفرنگی، باید ظرف مناسب برای قراردادن توتفرنگیها را آماده کنید. شیشههای مربا باید کاملا تمیز و بدون بو و مزه باشد. بنابراین؛ بهتر است که شیشههای مربا را ابتدا به مدت کوتاهی در آب جوش قراردهید و بجوشانید و سپس بعد از خشک کردن آنها، مربای توتفرنگی را درون آن بریزید.
درب ظرف مربای توتفرنگی را به خوبی بپوشانید و ظرفها را در کنار قراردهید تا خنک شود. پس از خنک شدن مرباها، آنها را در یخچال قراردهید و برای استفاده در هنگام صبحانه و یا یک عصرانۀ دلپذیر، از این مربای خوشمزه استفاده کنید.
توجه به نکات ویژه در تهیۀ مربای توتفرنگی
1- برای اینکه مربای شما شکرک نزند، از آبلیمو استفاده نکنید. چرا که آب لیمو میتواند طعم خوش مربای توتفرنگی را تغییر دهد. بهترین گزینه، استفاده از جوهر لیمو است
2- اگر ظرف مربا تمیز نباشد، در کمتر از دو هفته، مرباهای شما کپک خواهد زد.
3- برای داشتن عطری خوش در مربای توتفرنگی، میتوانید از یک قاشق چایخوری گلاب یا پودر گل محمدی نیز در مربا استفاده کنید.