مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیۀ کوکو شیرین مشهدی خوشمزه + نکات مهم در هنگام طبخ

کوکو شیرین

کوکوی شیرین و خوشمزه را می‌توانید به کمک این دستور آسان، به‌راحتی تهیه کنید و برای عزیزان خود سرو کنید. کوکوی شیرین و خوشمزه، اصالتی مشهدی دارد و ما در این مجله همراه شما هستیم تا با روش تهیۀ کوکوی شیرین آشنا شویم و در کنار هم از تهیۀ این غذای خوشمزه لذت ببریم.

روش تهیهٔ کوکوی شیرین مشهدی

اگر بخواهیم یک غذای سریع خوشمزه و مقوی را نام ببریم، می‌توانیم به کوکوها اشاره کنیم. کوکوها از آن دسته غذاهای مقوی ایرانی است که در انواع مختلفی تهیه شده و با مواد مختلفی نیز آماده می‌شود. کوکوها را هم می‌توان به‌عنوان غذای اصلی و هم به عنوان یک میان‌وعده دلپذیر استفاده کرد.

در این مقاله نیز همراه شما هستیم تا با دستور تهیهٔ یک کوکوی خوشمزه آشنا شویم. کوکوی شیرین از آن دسته کوکوهایی هست که ممکن است کمتر اسم آن را شنیده باشید. این نوع کوکو بیشتر در شهر مشهد و قزوین محبوب و پرطرفدار است. البته طعم و عطری که این کوکو دارد، باعث می‌شود که شما نیز بعد از تهیهٔ این کوکوی جذاب به آن علاقه‌مند شوید. اگر دوست دارید بدانید چگونه می‌توانید کوکو شیرین را تهیه کنید، با ما همراه باشید تا با روش تهیه کوکوی شیرین آشنا شویم.

مواد لازم برای تهیه کوکو شیرین

در این بخش همراه شما هستیم تا با مواد لازم برای تهیه کوکو شیرین آشنا شویم. اگر می‌خواهید کوکوی شیرین را تهیه کنید به این مواد احتیاج دارید. این مواد برای افرادی در حدود ۴ نفر تهیه شدند. اگر شما می‌خواهید برای افراد بیشتری آن را تهیه کنید می‌توانید به همان میزان مقدار مواد را افزایش دهید. اما فراموش نکنید که در‌نهایت باید با بافتی شبیه بافت کوکوهای دیگر مواجه شوید.

  • سیب زمینی 4 عدد
  • تخم مرغ 2 عدد
  • زعفران به میزان لازم
  • پودر هل به میزان لازم
  • ادویهٔ نمک و فلفل به میزان دلخواه
  • کره یک قالب
  • روغن به میزان مشخص
  • شکر یک پیمانه
  • آب به میزان نیاز
کوکو شیرین مشهدی

مراحل گام به گام روش تهیه کوکو شیرین

در این بخش همراه شما هستیم تا با مراحل گام به گام روش تهیه کوکو شیرین آشنا شویم. اگر دوست دارید این کوکوی جذاب و دلپذیر را برای خود و دوستانتان تهیه کنید، می‌توانید به کمک مراحل زیر به آسانی کوکوی شیرین را برای عزیزان خود آماده کنید.

مرحلهٔ اول

همانطور که دانستیم، برای تهیهٔ کوکو شیرین از سیب زمینی استفاده می‌کنیم. برای تهیه کوکوی شیرین به کمک سیب زمینی، ابتدا 4 عدد یا هر مقداری که مناسب می‌دانید سیب زمینی متوسط انتخاب کرده و سپس یک قابلمهٔ متوسط برداشته و تا نیمه آن را آب می‌کنیم و اجازه می‌دهیم آب به جوش آید.

سپس سیب زمینی‌ها را در داخل آب جوش قرار داده و تا زمانی که نرم شوند سیب زمینی‌ها را می‌پزیم. بعد از آنکه سیب زمینی‌ها نرم شدند، آنها را از قابلمه خارج کرده پوست آن را می‌کنیم و آنها را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با گوش کوب له کرده و پوره می‌کنیم. می‌توانید برای یکنواختی بیشتر سیب زمینی‌ها آنها را با یک رنده یکدست رنده کنید. البته اگر غذاساز دارید می‌توانید سیب زمینی‌ها را داخل غذاساز ریخته و آنها را پوره کنید.

مرحلهٔ دوم

همانطور که می‌دانید، در تهیه کوکو، تخم مرغ‌ها حرف اول را می‌زنند. در تهیه کوکوی شیرین نیز احتیاج داریم تا تعدادی تخم مرغ، مثلاً ۲ تا ۳ عدد تخم مرغ را استفاده کنیم. برای این کار یک ظرف برداشته، تخم مرغ‌ها را در آن می‌شکنیم و سفیده و زرده را جدا می‌کنیم سفیده‌ها را به یک ظرف دیگر منتقل کرده و با همزن خوب هم می‌زنیم. سفیدهٔ تخم مرغ را آنقدر هم می‌زنیم تا پف کند. بهتر است سفیده تخم مرغ کاملاً حالت پفکی به خود بگیرد. سپس سفیدهٔ تخم مرغ را در یخچال قرار می‌دهیم و می‌گذاریم تا در یخچال خنک شود و خودش را بگیرد.

سپس زرده‌های تخم مرغ را با همزن خوب هم می‌زنیم و در زمان هم زدن کم کم به آن وانیل و شکر را اضافه می‌کنیم. هم زدن را تا جایی ادامه می‌دهیم تا زرده تخم مرغ به حالت کرمی شکل و کش‌دار درآید.

مرحلهٔ سوم

اکنون زمان ترکیب کردن تخم مرغ و سیب زمینی‌ها رسیده است برای این کار ابتدا زردهٔ تخم مرغ را به سیب زمینی‌ها اضافه کرده و خوب این ترکیب را با هم مخلوط می‌کنیم. کمی بعد سفیدهٔ تخم مرغ را نیز از یخچال خارج کرده و به این ترکیب اضافه می‌کنیم و مواد را با همزن به صورت دستی یا با همزن برقی خوب مخلوط می‌کنیم. برای اینکه این پورهٔ سیب زمینی طعم بهتری داشته باشد، مقداری پودر هل نیز به آن اضافه می‌کنیم.

در این بخش می‌توانید ادویه‌های دلخواه مثل فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه و یا هر نوع ادویه‌ای که دوست دارید را به ترکیب اضافه کرده و به میزانی که مناسب ذائقه خود می‌دانید پوره سیب زمینی را با ادویه‌ها طعم‌دار کنید.

مرحلهٔ چهارم

اکنون که مایع کوکوی خود را آماده کرده‌اید، زمان سرخ کردن آن فرا می‌رسد. با توجه به غلظت موادی که در اختیار دارید یک تابهٔ مناسب را انتخاب کنید و آن را روی شعله قرار داده و درون آن را روغن و مقداری کره بریزید.

زیر شعله را کم کرده و زمانی که روغن داغ شد مایع کوکو را به آرامی درون تابه می‌ریزیم. بین ده دقیقه تا 20 دقیقه زمان نیاز است تا یک طرف کوکو سرخ شود. زمانی که یک طرف کوکو سرخ شد، آن را برداشته و طرف دیگر را نیز سرخ می‌کنیم. اکنون کوکوی شما آماده شده است. حال به سراغ آماده کردن شیرهٔ کوکو می‌رویم.

طرز تهیۀ کوکو شیرین مشهدی خوشمزه + نکات مهم در هنگام طبخ

مرحلهٔ پنجم

همانطور که دانستید، تا این مرحله، ما مایهٔ کوکو را آماده کرده و آن را سرخ کردیم. در ادامهٔ کار به تهیه شیرهٔ کوکو می‌پردازیم. برای تهیه‌ٔ شیرهٔ کوکو، مقداری آب را در حدود دو لیوان درون قابلمه ریخته و اجازه می‌دهیم به جوش آید. سپس یک لیوان شکر را به آن اضافه کرده و به آرامی ترکیب را هم می‌زنیم. اجازه می‌دهیم به مدت نیم ساعت روی شعله با حرارت کم این ترکیب به غلظت مناسب برسد. زمانی که این مایع غلیظ شد و اثری از شکر در آن پیدا نشد، زیر شعله را خاموش کرده و اجازه می‌دهیم کمی خنک شود.

مرحلهٔ ششم

حال برای اینکه یک کوکوی شیرین داشته باشیم لازم است زمانی که هنوز کوکوها گرم هستند شیرهٔ کوکو را به این غذای خوشمزه اضافه کنیم. اضافه کردن این شیره همان چیزی است که باعث شیرین شدن کوکوی شیرین می‌شود. اکنون کوکوی شیرین شما آماده شده است. اگر از غذاهای شیرین خوشتان می‌آید، امیدواریم از خوردن این غذا نیز لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟