مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

نکات طلایی برای تهیه بهترین سبزی پلو و ماهی شب عید

با این روش فوق‌العاده ماهی شب عید را آماده کنید و تحسین مهمانان را برانگیزید. به این نکات در تهیۀ ماهی شب عید توجه کنید تا طعمی عالی را برای شام خود به ارمغان بیاورید. راز پخت ماهی شب عید در توجه به همین نکات ساده است که می‌تواند لذت خوش زحمات شما را چندین برابر کند.

راز تهیۀ سبزی پلو با ماهی شب عید

سبزی پلو با ماهی، از آن دسته غذاهای مخصوص ایرانی‌ها در مجالس و مهمانی‌های مختلف است. این غذای لذیذ و خوش‌عطر ایرانی، در هر شهری به‌شیوه‌ای خاص طبخ می‌شود و راز‌های مخصوص به خود را دارد. سبزی پلو نماد برکت، ثروت و فراوانی است و به‌همین دلیل، در سفره‌های شب عید نوروز از این غذا استفاده می‌شود. در این مقاله همراه شما هستیم تا راز‌های مختلف تهیۀ ماهی شب عید را برای شما آشکار کنیم تا به کمک آن‌ها بتوانید ماهی شب عید خود را با طعمی فوق‌العاده تهیه کنید.

مرحلۀ اول - تهیه پلوی مخصوص

یکی از همراهان معروف ماهی شب عید، برنج معطر ایرانی است. معمولا ماهی شب عید را همراه با سبزی پلو تهیه کرده و ترکیب سبزی پلو با ماهی را در سفره‌های شب عید نوروز قرار می‌دهند. جالب است بدانید که مناطق مختلف ممکن است در تهیۀ سبزی پلوی شب عید از سبزیجات مختلفی استفاده کنند. سبزیجات مورد‌نظر را بسیار خرد کرده و با ادویه‌های مختلف و کمی زعفران تفت دهید. سپس بعد از آبکش کردن برج، این سبزیجات را به‌صورت لایه‌ای به برنج اضافه کرده و یا با برنج به خوبی ترکیب کنید. سبزیجاتی مانند تره، شوید، جعفری و گشنیز در سبزی پلویی استفاده می‌شوند که البته ممکن است سبزیجات دیگری در مناطق مختلف استفاده شود.

مرحلۀ دوم - تهیه ماهی

ماهی مخصوص شب عید را می‌توان به روش‌های مختلفی تهیه کرد. در تهیۀ ماهی شب عید هم می‌توان ماهی را همراه با برنج سرو کرد هم بدون برنج. در این بخش با روش‌های مختلف تهیۀ ماهی شب عید همراه شما هستیم تا هر نوع روش طبخی را که می‌پسندید، انتخاب کنید و آن را برای سفرۀ شب عید خود آماده کنید.

1- روش اول تهیۀ ماهی شب عید: ماهی کبابی

یکی از رایج‌ترین روش‌های طبخ ماهی شب عید، کبابی کردن ماهی‌ها است. بستگی به ابعاد ماهی هم می‌توان آن را به‌صورت کامل کبابی کرد و هم می‌توان آن را به تکه‌های کوچک برش داده و آن‌ها را کبابی کرد. راز تهیۀ ماهی کبابی شب عید نوروز، در استفادۀ مناسب از روغن است تا باعث خشکی بیش‌ از حد تکه‌های گوشت ماهی نشود. برای کبابی کردن تکه‌های ماهی لازم است مراحل زیر را دنبال کنید.

1- ابتدا ماهی را تمیز کرده و آن را به تکه‌های دلخواه تقسیم کنید.
2- در این مرحله، یک محلول حاوی ترکیباتی از روغن زیتون، زعفران دم کرده و آب لیموی تازه را به‌همراه ادویه‌های مخصوص تهیه کرده و تکه‌های گوشت ماهی را به خوبی با این محلول ترکیب کنید.
3- روی مواد را با یک سلفون پوشانده و اجازه دهید به مدت یک الی دو ساعت درون یخچال برای استراحت قرار دهید.
4- توری کباب را با مقداری روغن چرب کرده و تکه‌های ماهی را بر روی آن قرار دهید.
5- توری حاوی تکه‌های ماهی را بر روی شعله قرار داده و ماهی‌های کبابی خود را طبخ کنید.

نکات طلایی برای تهیه بهترین سبزی پلو و ماهی شب عید

2- روش دوم تهیۀ ماهی شب عید: ماهی سرخ شده

یکی دیگر از روش‌های تهیۀ ماهی شب عید، طبخ ماهی به روش سرخ شده است. سوخاری کردن گوشت ماهی یکی از رایج‌ترین و البته پرطرفدارترین روش‌های طبخ ماهی است که برای شب عید نوروز نیز می‌توان از آن استفاده کرد. از آنجا که ماهی به‌تنهایی برای بسیاری از افراد بویی نامطبوع دارد، سرخ کردن ماهی می‌تواند در رفع این بوی نامطلوب بسیار موثر باشد. راز تهیۀ ماهی سوخاری عید، در مزه‌دار کردن تکه‌های گوشت با موادی است که در هنگام سرخ کردن، طعم خود را از دست ندهند و یا طعم نامناسبی را ایجاد نکنند. بنابراین، به این نکته توجه ویژه‌ای داشته باشید. برای تهیه ماهی سوخاری با چند قدم ساده می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید.

1- تکه‌های گوشت ماهی را آماده کرده و آن‌ها را مزه‌دار می‌کنیم تا بوی نامطبوع ماهی‌ها گرفته شود.
2- برای مزه‌دار کردن ماهی‌ها می‌توان از ترکیب تکه‌های گوشت ماهی با مخلوط آبلیمو و سس سویا و زردچوبه و فلفل استفاده کرد.
3- بهتر است تکه‌های گوشت ماهی را در یک ظرف دردار مناسب قرار داده و بگذارید به مدت یک ساعت استراحت کند.
4- مواد سوخاری را آماده کنید. می‌توانید از ادویه‌های طعم‌دهندۀ دلخواه به همراه پودر سوخاری استفاده کنید.
5- تکه‌های گوشت ماهی را در روغن داغ سرخ کرده و سپس به‌همراه چند برش لیموی تازه سرو کنید.

نکات طلایی برای تهیه بهترین سبزی پلو و ماهی شب عید

۳- روش سوم تهیۀ ماهی شب عید: بخارپز کردن ماهی

یکی دیگر از روش‌های تهیۀ ماهی شب عید، بخارپز کردن ماهی است. بخارپز کردن ماهی هم یک روش آسان است و هم با این روش، خواص و مواد مغذی ماهی حفظ می‌شود. نکاتی در تهیۀ ماهی شب عید به روش بخارپز کردن وجود دارد که توجه به آن‌ها می‌تواند بسیار مفید و موثر باشد. راز طبخ ماهی شب عید با روش بخارپز‌ کردن، این است که مقداری روغن زیتون را برای چرب کردن سطح ماهی‌ها بکار بگیرید تا گوشت ماهی از هم نپاشد. برای تهیۀ ماهی شب عید بهتر است مراحل زیر را دنبال کنید.

1- ابتدا ماهی را تمیز شسته و پاک کنید و در‌نهایت آن را به تکه‌های دلخواه تقسیم کنید. می‌توانید ماهی را بدون تکه کردن نیز بخارپز کنید.
2- یک ترکیب مخصوص از انواع ادویه‌های مورد نیاز و آب لیمو و یا آب نارنج تهیه کنید و تکه‌های گوشت ماهی را با آن مزه‌دار کنید.
3- ماهی را بعد از مزه‌دار کردن در یخچال بگذارید تا استراحت کنند.
4- بعد از استراحت کردن ماهی‌ها لازم است تا سس مخصوص آن را تهیه کنید. برای تهیۀ سس مخصوص لازم است تا موادی مانند رب انار، روغن زیتون، آبلیمو و ادویه مخصوص باهم مخلوط کرده و تکه‌های گوشت را به آن آغشته کنید. در این مرحله می‌توانید اندکی زمان بدهید تا مواد با تکه‌های گوشت خوب ترکیب شوند.
5- در این مرحله می‌توایند تکه‌های گوشت ماهی را به روش‌های مختلف بخارپز کنید. هم می‌توانید از فر استفاده کنید و هم می‌توانید درون یک ظرف مقداری آب ریخته و یک ظرف مناسب دیگر را روی آن قرار داده و تکه‌های گوشت را بر روی آن بچینید.

نکات طلایی برای تهیه بهترین سبزی پلو و ماهی شب عید

در این مقاله همراه شما بودیم تا با برخی از مهم‌ترین نکات تهیۀ ماهی شب عید را باهم بررسی کنیم. البته که روش تهیۀ ماهی شب عید در هر منطقه‌ای و حتی از خانواد‌ه‌ای به خانوادۀ دیگر متفاوت است. اما با‌ توجه به نکاتی که در این مقاله بیان کردیم نیز می‌توانید بهترین ماهی شب عید نوروز را برای خانواده و عزیزان خود تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?