مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیه خورش کدو سبز با طعمی دلپذیر

خورش کدو سبز

اگر به دنبال طعمی تازه در غذاها می‌گردید، خورش کدو را امتحان کنید. روش تهیه خورش کدو آسان است و با مواد ساده‌ای می‌توانید این خورش خوشمزه را در خانه تهیه کنید. در این مقاله، همراه شما هستیم تا با مراحل تهیۀ خورش کدو آشنا شویم.

آشنایی با روش تهیۀ خورش کدوی خوشمزه و خوشرنگ در خانه

یکی از خوراکی‌های خوشمزه که البته چندان مورد توجه قرار‌نگرفته است، کدو سبز است. کدو سبز یکی از انواع سبزیجاتی است که با خواص بسیاری همراه است و می‌تواند یک وعدۀ غذایی باکیفیت را برای افراد فراهم کند. کدو سبز دارای خواص ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B، فیبر، پتاسیم و منیزیم است که می‌تواند در بهبود گردش خون در بدن، کاهش میزان کلسترول، کاهش علائم دیابت و بهبود عملکرد سیستم گوارشی مفید باشد.

یکی از مواردی که افراد می‌توانند از خواص کدو سبز بهره‌مند شوند، در زمینۀ کاهش وزن است. استفاده از کدو سبز در رژیم غذایی همراه با غوره، به‌علت وجود فیبر فراوان، به افراد در کاهش وزن کمک کرده و سلامت آن‌ها را ارتقا می‌دهد. به خصوص اگر روش تهیۀ خورش غوره را بلد باشید، از این خواص به خوبی بهره‌مند می‌شوید.

با کدو سبز می‌توان غذاهای مختلفی آماده کرد که یکی از این غذاها، خورش کدو سبز است. خورش کدو سبز یکی از خورش‌های کمتر شناخته شده است که بسیاری از افراد از روش تهیۀ آن آگاه نیستند. اما روش تهیۀ خورش ‌همانند خورش مهاراجۀ هندی بسیار ساده است و شما می‌توانید به آسانی این خورش خوشمزه را در خانه آماده کرده و برای عزیزان خود سرو کنید.

آشنایی با روش تهیۀ خورش‌های مختلف مانند روش تهیۀ خورش داوود پاشای ترکی می‌‌تواند به سفره‌های شما عطر و طعمی تازه ببخشد و لذت هم‌نشینی در کنار عزیزان را افزایش دهد. بنابراین، در این مقاله از مجلۀ راستین همراه شما هستیم تا با طرز تهیۀ خورش کدو سبز و نکات آن آشنا شویم و یک غذای به‌یادماندنی را برای عزیزان خود فراهم کنیم.

مواد لازم برای تهیۀ خورش کدو سبز

برای تهیه خورش کدو‌سبز می‌توان همانند سایر خورش‌ها عمل کرد. چرا که روش تهیۀ و مواد اولیه بسیاری از خورش‌ها مشابه است. بنابراین، ابتدا با مواد مور‌دنیاز خورش کدو آشنا می‌شویم و سپس به سراغ تهیۀ این خورش سالم و پرخاصیت می‌رویم.

  • کدو‌ سبز پنج عدد
  • گوشت قرمز گاوی با گوسفندی 300 گرم
  • پیاز یک عدد متوسط
  • سیر سه حبه
  • گوجه فرنگی دو عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه دو قاشق چای‌خوری
  • آب جوش سه پیمانه
  • نمک و فلفل به‌میزان لازم
  • آبغوره یا آبلیمو در‌صورت لزوم
طرز تهیه خورش کدو سبز

مراحل گام‌به‌گام تهیه خورش کدو سبز

برای اینکه بتوانید خورش کدو سبز را به آسانی تهیه کنید و با چالش خاصی مواجه نشوید، مراحل تهیه خورش کدو را به‌صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. اگر مواد اولیۀ شما آماده شده است، هم‌اکنون می‌توانید تهیۀ خورش کدو را آغاز کنید.

مرحلۀ یک

برای قدم اول از مراحل تهیۀ خورش کدو، ابتدا پیازها را همراه با سه حبۀ سیر خوب بشویید. سپس آن‌ها را پوست بگیرید. پیازها را به‌صورت نگینی خرد کنید. گوجه‌فرنگی‌ها را نیز خوب بشویید و آن‌ها را نگینی کنید. اگر دوست دارید می‌توانید گوجه‌فرنگی‌ها را به حالت پوره نیز درآورید.

یک قابلمۀ مناسب را روی حرارت قرار‌دهید و درون آن را روغن بریزید. زمانی که روغن داغ شد، پیازها را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. وقتی پیازها سرخ شده و طلایی شدند، سیرها را نیز با گوشت کوب له کرده و به قابلمه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا بوی سیر‌ها بلند شود.

مرحلۀ دو

وقتی پیازها طلایی شدند و عطر سیر نیز بلند شد، به میزان دلخواه زردچوبه را اضافه کرده و کمی با پیازها تفت دهید تا رنگ باز کند. کمی بعد، سه قاشق غذاخوری رب اضافه کنید و با پیازها تفت دهید. زمانی که رب گوجه فرنگی خوب سرخ شد، نوبت به اضافه کردن گوجه فرنگی‌ها می‌رسد. گوجه‌فرنگی‌های خرد شده را نیز به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا آب گوجه‌فرنگی‌ها خشک شود.

مرحلۀ سه

در قدم سوم از مراحل تهیۀ خورش کدو سبز، گوشت‌ قرمز را خرد کنید و به تابه اضافه کنید. گوشت را با پیاز و زردچوبه و گوجه‌فرنگی تفت دهید تا سرخ شده و پخته شوند. حدود 15 دقیقه بعد، نمک و فلفل را اضافه کرده و طعم آن را چک کنید تا همه چی اندازه باشد. در ادامه، 4 پیمانه آب جوش اضافه کرده و در قابلمه را بگذارید و دو ساعت زمان بدهید تا گوشت‌ها پخته شده و خورش جا بیفتد. سپس به سراغ آماده کردن کدوها بروید.

مرحلۀ چهار

در مرحلۀ بعدی از روش تهیۀ خورش کدو سبز، کدوها را خوب بشویید و سپس آن‌ها را پوست بگیرید. آن‌ها را به صورت افقی و طولی برش زده و به مدت یک ربع در آب و نمک و آبلیمو بخیسانید. بعد از این مرحله، یک تابه بردارید و روی حرارت قرار‌دهید. درون آن روغن بریزید و زمان دهید تا روغن داغ شود.

سپس کدوها را به آرامی از آب و نمک خارج کنید و در ظرفی دیگر قرار‌دهید تا آب آن خارج شود. در‌ ادامه، کدوها را در تابه سرخ کنید. سپس آن‌ها را در ظرف بچینید و کمی نمک به آن بزنید و کدوها را زیرو رو کنید تا همۀ کدوها به نمک و در‌صورت لزوم، ادویه‌های دلخواه آغشته شود.

مرحلۀ پنج

در قدم پنجم از مراحل تهیۀ خورش کدو سبز ، خورش را بررسی کنید تا گوشت‌ها به اندازۀ کافی پخته شده باشند. اگر گوشت‌ها هنوز سفت بودند، نیم ساعت دیگر نیز زمان بدهید تا گوشت پخته شود.

زمانی که گوشت‌ها خوب پخته شدند و خورش جا افتاد، کدوهای سرخ شده را به قابلمۀ خورش اضافه کنید و زیر شعله را کم کنید. حدود یک ربع زمان دهید تا خورش با کدو طبخ شود و طعم کدو و خورش ترکیب شوند. بعد از گذشت حدود سه ساعت، اکنون خورش کدو سبز شما آماده شده است. اکنون می‌توانید این خورش خوشمزه را همراه با برنج خوش‌عطر ایرانی سرو کرده و در کنار ماست تازه میل کنید.

خورش کدو

نکات مهم در تهیۀ خورش کدو سبز

1- دقت کنید که کدوسبز‌ها را زیاد سرخ نکنید. اگر این کار را فراموش کنید و کدوها زیاد سرخ شوند، هنگام قرارگرفتن در خورش له شده و بافت خود را از دست می‌دهند.
2- اضافه کردن کدو سبز به خورش‌ باید در مراحل پایانی تهیه خورش صورت گیرد. چرا که زیاد پخته شدن کدوها در خورش باعث می‌شود طعم آن‌ها از بین برود.
3- برای اینکه طعمی بهتر به خورش کدو ببخشید، می‌توانید از کمی آبغوره تازه را به قابلمۀ خورش اضافه کنید.
4- اگر دوست دارید کدوسبزهای شما در خورش له نشوند، باید از هم زدن خورش خودداری کنید. هم زدن خورش را تا قبل از اضافه کردن کدوها انجام دهید.

اکنون مراحل تهیۀ خورش کدوی شما به اتمام رسیده است. حال که با روش تهیۀ خورش کدو سبز آشنا شدید، امیدواریم بتوانید این خورش خوشمزه را به آسانی در خانه تهیه کرده و آن را همراه با عزیزان و مهمانان خود سرو کنید. برای اطلاع از سایر دستورهای غذایی می‌توانید به مجله راستین مراجعه کنید و مهارت‌های آشپزی خود را افزایش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?