مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیه آش ماش

طرز تهیه آش ماش

در این مطلب از مجله آشپزی راستین شاندیز قرار است شما را با این دانه سبز و ریز و خوشمزه بیشتر آشنا کنیم. و طرز تهیه دو نوع غذا را با این حبوبات ریزه میزه را به شما آموزش دهیم ماش به تنهایی هم طعم و مزه عالی دارد. کافی است آن را با
آب و کمی نمک بپزید تا این دانه‌های کوچک، درشت و نرم شوند و از خوردن آن لذت ببرید.
ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه آن ایران است، ولی روز به روز کمتر استفاده می‌شود و در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.
ایرانیان قدیم ماش را «مِچ» می‌گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت. یکی از اصیل‌ترین غذا‌های ایرانی آش ماش است این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.

 

دستور‌های غذایی با ماش

با ماش انواع پلو یا خوراک یا سوپ و آش می‌توان تهیه کرد. برای آشنایی با روش پخت دو غذای خوشمزه با ماش در ادامه مطلب همراه ما باشید.

آش ماش

مواد لازم (۴ -۵ نفر)
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
پیاز رنده شده: نصف فنجان
ماش: ۲۵۰ گرم
عدس: ۱۰۰ گرم
پیاز داغ: یک فنجان
برنج: نصف فنجان
جعفری و گشنیز خرد شده: ۲۵۰ گرم
زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم

 

طرز تهیه

۱. عدس و ماش را از چند ساعت قبل بشویید و خیس کنید. سپس درون قابلمه با آب بگذارید بپزد.
۲. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و آن را به صورت کوفته ریز در آورید و کوفته‌ها را به آش اضافه کنید.
۳. پیاز داغ را به عدس و ماش پخته اضافه کنید. برنج و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد.
۴. در صورت تمایل می‌توانید ۳ تا ۴ عدد شلغم خرد شده هم به این آش اضافه کنید. آش را در کاسه بزرگی بریزید و روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید.

 

نوش جان

 

کوکوی جوانه ماش

مواد لازم (۵-۴ نفر)
  • جوانه ماش: ۲۵۰ گرم
  • هویج رنده شده: ۴۰۰ گرم
  • ماست چکیده پاستوریزه: ۱۲۰ گرم
  • جعفری خرد شده: ۳ قاشق
  • بلغور گندم: ۵ قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • روغن مایع سرخ‌کردنی: ۶-۵ قاشق
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه آش ماش

روش تهیه
۱. بلغور گندم را در آب جوش بریزید تا چند دقیقه جوش بزند. سپس در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. جوانه ماش را نیز بشویید و در صافی بریزید تا آب اضافی آن نیز گرفته شود.
۲. در یک ظرف هویج، جوانه ماش (در صورت تمایل آن را خرد کنید)، بلغور گندم، ماست چکیده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. سپس تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه کنید. در آخر هم جعفری را اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
۳. روغن را در تابه گرم کنید. مایه آماده شده کوکو را در تابه بریزید و با حرارت ملایم سرخ کنید. وقتی یک طرف کوکو سرخ شد، آن را برش دهید و برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
۴. کوکو را می‌توانید با سس مایونز سرو کنید.

 

نوش جان

 

امیدواریم این غذاهای خوش مزه رو درست کنید و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید .
شما هم اگر دستور پخت غذایی دارین که با ماش تهیه می شود با ما به اشتراک بگذارید.

 

 

رستوران راستین شاندیز یکی از بهترین رستوران های نزدیک حرم امام رضا (ع) هست که افتخار میزبانی شما عزیزان را در فضایی آرام و دلنشین دارد.
آیا تا به حال میزبان شما بوده ایم ، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟