خواص بادمجان و تمام فواید آن برای سلامت
بادمجان یکی از صیفی جاتی است که در تمام فصول سال وجود دارد و بر خلاف تصوراتی که آن را بی خاصیت میدانند، سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی است. بادمجان خواص دارویی فراوانی دارد. بادمجان قطعا یک هدیه از طرف مادر طبیعت است؛ زیرا فواید سلامتی و تغذیه ای بسیاری برای انسان ها فراهم می کند. بادمجان عضوی از خانواده تیره مشابه سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل شیرین است. بادمجان منبع غنی فسفر، ناسونین، فولات، ویتامین های B، کلسیم، پتاسیم، ویتامین A و بتاکاروتن، کربوهیدرات، آهن، فیبر و ویتامین C و یک منبع ضد ویروسی و مفید است که در این بخش از مجله علمی راستین شاندیز فواید بادمجان وجود دارد و می توانید با تمامی آنها آشنا شوید.
1. فواید بادمجان برای خواب خوب
اگر از بی خوابی و یا سندرم بدون خواب رنج می برید، یک بادمجان خام را در زمان غروب به طور منظم مصرف کنید؛ شما می توانید دوباره خوب بخوابید. همانطور که میدانیم، افراد باید در شب خوب بخوابند تا خوب بمانند.
2. جلوگیری از لخته خون
بیوفلاونوئید و ویتامین K موجود در بادمجان می توانند به محدود کردن تشکیل لخته خون و تقویت مویرگ ها کمک کنند.
3 . بادمجان برای هضم بهتر
فیبر محلول در بادمجان می تواند از سیستم گوارشی حمایت کند و با جلوگیری از یبوست، می تواند شکم را سالم نگه دارد.
4 . بادمجان برای کنترل قند خون
کسانی که از دیابت نوع 2 رنج می برند، باید بادمجان را به وعده های غذایی روزانه خود اضافه کنند، چون این یک منبع عالی فیبر و کربوهیدرات قابل حل است که می تواند جذب گلوکز را محدود کند. انجمن دیابت ملی و برنامه آموزشی انجمن دیابت آمریکا توصیه می کنند که افراد باید، بادمجان بیشتری را به رژیم روزانه خود اضافه کنند تا بتوانند کنترل کامل سطح قند خون خود را با سهولت انجام دهند.
5. مزایای بادمجان برای استخوان های محکم
سلامت استخوان انسان به مس و ویتامین K بستگی دارد. در عین حال، بادمجان منبع عالی از هر دو این ها است. افراد اغلب پوکی استخوان را در مراحل بعدی زندگی به دلیل کمبود مس ایجاد می کنند.
مزایای بادمجان برای مراقبت از پوست
ما میدانیم که آب برای سلامت انسان، به ویژه مو، پوست، و گوارش بسیار مهم است. مقدار آب بادمجان، به مقدار زیادی برای بهبود پوست و موی ما کمک می کند. شما می توانید از بادمجان به طور روزانه برای درمان پوست چرب، زگیل و یا لک استفاده کنید. بنابراین، اگر می خواهید پوست خشک و بدتان را بهبود دهید، بادمجان را در وعده های غذایی روزانه خود به کار ببرید.
6. بادمجان برای کاهش وزن
اگر شما واقعاً می خواهید چربیتان را به طور طبیعی و مؤثر از دست بدهید، بادمجان را باید به ناهار یا سر صبحانه اضافه کنید. در واقع، سطح بالای فیبر موجود در این گیاه می تواند فضای بزرگی را در معده اشغال کند و در نتیجه مصرف مواد غذایی دیگر را محدود کرده و یا گرسنگی را تسکین دهد. فیبر نیز می تواند افراد را مجبور کند که برای مدتی طولانی هضم کنند. افراد رژیمی قادر به احساس سیری بیشتری برای دوره زمانی طولانی تر هستند و غذایی را مصرف نمی کنند… تا مصرف کالری را بعد از وعده های غذایی کاهش دهند.
7. بافت مو
افرادی که موهای خشک و زبر دارند، باید از بادمجان بیشتری استفاده کنند. می تواند کمک کند تا موهای ما سالم تر و درخشان تر و بافت موی بهتری داشته باشیم. در حقیقت، این یکی از بهترین مزایای بادمجان است که می خواهیم امروز در این مقاله، آن را افشا کنیم و از خوانندگان دیگر می خواهیم تا هر چه زودتر از آن استفاده کنند.
8. مزایای بادمجان برای رشد مو
بادمجان حاوی آنزیم هایی است که به تحریک کیسه های ترشحی مو کمک می کنند. این باعث رشد مو خوب می شود و باعث می شود موی شما سالم تر شود.
9. بادمجان برای هیدراته کردن پوست سر
بادمجان مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی دارد که پوست سر شما را تغذیه می کند. بنابراین، به کاهش نشانه ها و علائم مشکلات مربوط به پوست سر کمک می کند.
10. بادمجان برای داشتن موهای محکم
سطح آب موجود در بادمجان می تواند به تغذیه ریشه های موی شما از داخل بدن کمک کند. در نتیجه می تواند کمک زیادی کند تا موهای شما را قوی و سالم تر نگه دارد.
11. پوست درخشان با بادمجان
بادمجان مقدار بسیار زیادی آب دارد. همچنین می تواند به سالم نگه داشتن بدن ما کمک کند و توانایی جلوگیری از بیماری ها را به طور مؤثر داشته باشد.
12. بادمجان برای جلوگیری از بیماری های مزمن
این همچنین می تواند به کاهش خطر سکته و بیماری های قلبی و عروقی کمک کند.
بهترین انتخاب
تازگی بادمجان مهم ترین نکته در کیفیت مطلوب آن است. بادمجان خوب کاملا سفت، یکدست وب دون لکه است و پوستی صاف، بنفش تیره و کاملا براق دارد. یادتان باشد بادمجان های کوچک گوشتی نرم تر، پوستی نازک تر و دانه های کمتری دارند و چندان طعم تلخی نخواهندداشت.
شرایط نگهداری
بادمجان در دمای محیط پس از 2 روز کیفیت خود را از دست می دهد، اما در محیط سرد مانند قسمت جامیوه ای یخچال ماندگاری خوبی دارد و 5 تا 7 روز کاملا تازه می ماند. البته نباید آن را در کیسه پلاستیکی نگه داشت زیرا حالت تعریق دارد. نگهداری طولانی مدت بادمجان باعث چروک شدن پوست و له شدن گوشت آن می شود و هضم مشکل تری خواهدداشت. اگر قصد نگهداری بادمجان را در فریزر دارید می توانید آن را به دو نیم برش بزنید و به مدت 5 دقیقه در آب جوش همراه با کمی آبلیمو بگذارید و پس از بسته بندی در کیسه های بدون منفذ، 6 تا 8 ماه در فریزر داشته باشید.
ایتالیایی ها روش جالبی برای نگهداری بادمجان دارند؛ بادمجان را به شکل برش های ضخیمی همراه با آبلیمو و عسل می پزند، سپس در روغن زیتون با مقداری سیر، ریحان و چاشنی هایی مانند گشنیز، چیلی و… می گذارند که 4 تا 6 هفته بدون فساد باقی می ماند. گاهی نیز بادمجان را در بطری های شیشه ای حاوی روغن زیتون و سیر، ریحان و ادویه های فراوان کنسرو می کنند.
آماده سازی و طبخ مناسب
پس از شستن و پوست گرفتن بادمجان، روی آن را نمک بپاشید یا در نمک بغلتانید. این کار باعث می شود علاوه بر جذب کمتر روغن، عامل تلخی طعم بادمجان نیز خارج شود. البته پیش از سرخ کردن روی بادمجان آب بگیرید و آن را خشک کنید. برای اینکه در این فاصله بادمجان تیره و سیاه نشود، کمی آبلمیو نیز روی آن بریزید. گذاشتن بادمجان در آب جوش پیش از سرخ کردن یا زدن کمی روغن روی یک طرف برش های بادمجان نیز به کاهش جذب روغن کمک می کند.
فوت و فن هایی برای سرخ کردن و فریز کردن بادمجان
روش اول: بعد از پوست کندن بادمجان ها، آنها را بشویید و روی آن ها را نمک بریزید و یا در آب نمک می خوابانیم و بعد از خشک شدن بادمجان ها آنها را سرخ می کنیم.
روش دوم: بعد از شستن و پوست کندن بادمجان ها می توانید از سفیده تخم مرغ استفاده کنید. یعنی سفیده ی تخم مرغ را هم بزنید و بعد دستتان را خیلی خیلی کم آغشته با تخم مرغ کنید و بادمجان ها را تخم مرغی کنید. سپس داخل روغن سرخ کنید.
روش سوم: این روش به نظرم بهترین روش است و این روش را توصیه می کنیم. قبل از سرخ کردن بادمجان ها را به کمی ماست اغشته کنید و بعد آن ها را سرخ کنید. می توانید بادمجان ها را رد ماست بخوابانید و در یخچال یک ساعتی بماند سپس بادمجان ها را کاملا از ماست پاک کنید و بعد سرخ کنید. خیلی خوب سرخ می شوند و طلایی خوشرنگ می شوند.
روش چهارم: بادمجان ها را بعد از پوست کندن بشویید و بعد از اینکه مقداری آبشان رفت، با قلمو آشپزی (فرچه سیلیکونی) روغن را روی آن بمالید. سپس آن ها را درون سینی بچینید و بعد درون مایکروفر بگذارید و به مدت 10 دقیقه با مایکروفر بادمجان ها را سرخ کنید. هر جقدر دوست دارید طلایی شود از گریل هم استفاده کنید. این روش هم مناسب هست.
روش پنجم: بعد از شستن بادمجان ها را درون مایکروفر بگذارید و 3-5 دقیقه بگذارید آب شان کشیده شود و بعد درون روغن سرخ کنید. اینطوری نصف روغنی که همیشه استفاده می کنید مصرف می شود.
روش ششم: بعد از برش زدن و شستن بادمجان ها بگذارید خشک شوند، و برش بزنید. سپس در ماهیتابه بچینید و کمی نمک روی آن ها بپاشید و حدود نصف استکان آب به آن اضافه کنید. در صورتی که بادمجان ها نازک برش داده شده مقدار آب کمتری بریزید، در ماهیتابه را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد. زمانی که آب به خورد بادمجان رفت و بادمجان نرم شد، یکی دو قاشق روغن و اندکی زردچوبه به آن اضافه کنید و بگذارید سرخ شود.
روش هفتم: در این روش برای سرخ کردن بادمجان با روغن کم ، آب و نمک میگذاریم. (نمک به مقدار لازم، که بادمجان ها شور نشوند.) به جوش بیاید و بادمجانها را که به تیکههای دلخواه برش دادیم؛ حدود دو الی سه دقیقه میگذاریم بجوشند. آنها را داخل آبکش می ریزیم تا آب زیادی بادمجان برود. سپس آن ها را سرخ می کنیم.