هویج پلو خاص و خوش مزه
هویج پلو یک غذای ایرانی پرطرف دار است که همراه با مرغ و گوشت میل میشود.این غذا در شهر های مختلف روش پخت متفاوتی دارد ، ما در مجله آشپزی راستین شاندیز روش طبخ هویج پلو با مرغ ریش شده را با آسان ترین روش به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم:
برنج |
2 پیمانه |
سینه مرغ |
1 عدد |
کشمش |
3 قاشق غذاخوری |
هویج |
4 عدد |
خلال بادام |
1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده |
2 قاشق غذاخوری |
پیاز |
1 عدد |
نمک، فلفل و زردچوبه |
به میزان لازم |
طرز تهیه :
جهت تهیه هویج پلو ابتدا پیاز را خیلی ریز خورد میکنیم.
پیاز خورد شده را در روغن سرخ کرده تا رنگ آن طلایی شود.
هویج را با رنده خلالی میکنیم و در مقداری روغن تفت میدهیم.
سپس کشمش شسته شده را به هویج اضافه کرده و بعد از 10 دقیقه پیاز داغ را همراه با خلال بادام با هویج و کشمش مخلوط میکنیم.
سینه مرغ را که از قبل پخته ایم را ریش میکنیم.مرغ ریش شده را به مخلوط هویج اضافه میکنیم.
سپس از روی حرارت برمیداریم.
بهتر است برنج را از قبل خیس کنیم . برنج را به روش آبکش تهیه میکنیم.
قابلمه ای مناسب روی حرارت قرار داده و ته دیگ مورد نظر را ته دیگ میگذاریم.
در این مرحله یک لایه برنج و یک لایه از مواد مخلوط را در چند مرحله درون قابلمه میریزیم.
زعفران دم کشیده را به صورت دورانی روی برنج ریخته و در نهایت هویج پلو را با حرارت ملایم دم کنید.
نوش جان
نکات طلایی طبخ بهتر هویج پلو:
توجه کنید که برنج را نرم آبکش نکنید.
اگر تمایل دارید میتوانید مرغ را به صورت تکه ای در کنار غذا میل کنید.
بجای کشمش میتوان زرشک و بجای خلال بادام ، خلال پسته استفاده نمود.
دسر هویج با بیسکویت پتی بور
مواد لازم
شکر ۳۰۰ گرم
هویج یک کیلوگرم
نشاسته سه قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین یک قاشق مرباخوری
هل یک قاشق غذاخوری
گلاب ۱/۲ فنجان
آبلیمو ۱/۲ قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
پودر نارگیل به میزان لازم
پودر پسته به میزان لازم
بیسکویت پتی بور دو بسته
طرز تهیه
برای تهیه دسر هویج با بیسکویت پتی بور ابتدا هویج ها را پوست بکنید و آن ها را با مقداری کمی آب در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا هویج ها به خوبی پخته شوند و آب به خورد هویج ها برود.
سپس هویج را به همراه شکر در مخلوط کن بریزید و هویج را پوره کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه دسر هویج پودر ژلاتین را در مقداری گلاب بریزید و مخلوط پودر ژلاتین و گلاب را روی بخار کتری و یا سماور قرار دهید تا پودر ژلاتین به خوبی در گلاب حل شود.
سپس نشاسته را در ظرف مناسبی بریزید و چند قاشق آب سرد به نشاسته اضافه کنید و نشاسته را در آب سرد حل کنید و نشاسته حل شده را به مخلوط هویج اضافه کنید و مخلوط این مواد را روی حرارت متوسط شعله گاز قرار دهید و به صورت مداوم مواد را هم بزنید تا از گلوله شدن مخلوط هویج جلوگیری شود بعد از اینکه مخلوط شکر و هویج قوام آمد ژلاتین حل شده را به همراه زعفران و گلاب و هل و آبلیمو به مخلوط هویج اضافه کنید و همه این مواد را هم بزنید تا با یکدیگر به خوبی مخلوط شوند سپس بعد از دو دقیقه حرارت گاز را خاموش کنید.
در مرحله آخر ساخت دسر هویج ظرف مناسبی را تهیه کنید و بیسکویت های پتی بور را به صورت ردیفی ته ظرف چینید.
مخلوط هویج را روی بیسکویت های پتی بور بریزید.
دوباره روی مخلوط هویج بیسکویت های پتی بور را بچینید و دوباره مخلوط هویج را روی بیسکویت های پتی بور بریزید و این روش را ادامه دهید تا زمانی که مخلوط هویج و بیسکویت پتی بور تمام شوند. سپس روی دسر پودر نارگیل و پودر پسته بریزید و ظرف حاوی دسر را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
بعد از مدت زمان ذکر شده ظرف را از درون یخچال بیرون آورید و دسر را به شکل دلخواه خود برش بزنید می توانید از قالب ها با اشکال دلخواه برای قالب زدن این دسر نیز استفاده کنید.
نوش جان
نکات طلایی برای تهیه دسر با هویج
۱. برای تهیه دسر هویج ابتدا اجازه دهید تا مخلوط هویج کمی سرد شود سپس آن را روی بیسکویت پتی بور چیده شده در ظرف بریزید.
۲. می توانید این دسر را از شب تا صبح در یخچال قرار دهید زیرا این نوع دسر ها اگر به مدت طولانی تری در یخچال قرار بگیرند خوشمزه تر می شوند.
۳. اگر تمایل دارید دسر را از شب تا صبح در یخچال قرار دهید بهتر است برای جلوگیری از خشک شدن دسر بعد از ۲ تا ۳ ساعت روی ظرف دسر را بپوشانید تا خشک نشود.
۴. می توانید بعد از مخلوط کردن هویج با شکر مخلوط این مواد را بچشید و در صورت کم بودن میزان شکر مقداری شکر به مخلوط هویج اضافه کنید.