مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

دانستنی های مفید درباره حبوبات

دانستنی های مفید درباره حبوبات

احتمالا شما در مورد آنها شنیده باشید و حتی شاید به خوردن آنها علاقه داشته باشید.

اما حبوبات دقیقاً چیست؟

با مجله علمی راستین شاندیز همراه باشید تا اطاعات مفیدی در باره حبوبات بدست آورید .
این “دانه ها” مجموعه ای از فیبر، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی می باشند. آنها دارای کالری کمی هستند و یک ماده اصلی در رژیم های گیاهی در سراسر جهان به شمار می روند.
حبوبات علیرغم محتوای بالای مواد مغذی، مورد بحث قرار گرفته اند زیرا حاوی ترکیباتی به نام ضد مغذی هستند که در جذب مواد مغذی تداخل ایجاد می کنند. خوشبختانه روش هایی وجود دارد که می تواند بر ای به حداقل رساندن تأثیرات این مواد به شما کمک کند تا از فواید و تغذیه کامل غذاهای متنوع بهره مند شوید.
 حبوبات به این صورت تعریف می شوند: حبوبات، میوه یا بذر گیاهان خانواده بقولات (مانند نخود فرنگی یا لوبیا) هستند که برای وعده های غذایی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
این گروه غذایی شامل میوه یا دانه هر گیاهی از خانواده بقولات است است. این تعریف درک اینکه حبوبات چیست را کمی مشکل می کند. زیرا این خانواده از گیاهان شامل 19،500 گونه مختلف است!

نقش حبوبات در رژیم غذایی

 حبوبات جزو مواد مغذی رژیم غذایی افراد در سراسر جهان بوده و سرشار از پروتئین گیاهی، فیبر، ویتامین B، آهن، کلسیم و پتاسیم هستند. از نظر مواد مغذی، حبوبات مانند خانواده گوشت‌ها سرشار از پروتئین هستند، البته سطح آهن کم‌تری داشته و در عوض چربی‌های اشباع شده ندارند. همچنین حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده هستند که فواید بسیاری دارد. انواع مختلف حبوبات از نظر تغذیه، ظاهر، طعم و استفاده بسیار متفاوت‌اند. خوردن انواع حبوبات به کاهش کلسترول، کاهش سطح قند خون و افزایش باکتری‌های سالم روده کمک می‌کند. به همین دلیل، حبوبات در رژیم غذایی خورشاد نیز گنجانده شده‌اند.

 

حبوبات پخته و کالری آن‌ها

حبوبات واحد میزان کالری
عدس قهوه‌ای 1 فنجان (192 گرم) 678 کالری
نخود 1 فنجان (200 گرم)   729 کالری
عدس 1  فنجان (192 گرم) 678 کالری
ماش 1 فنجان (207 گرم) 718 کالری
بادام زمینی 1 فنجان (148 گرم) 828 کالری
نخود فرنگی 1 فنجان (175 گرم) 773 کالری
لوبیا چیتی 1 فنجان (193 گرم) 670 کالری
لوبیا قرمز 1 فنجان (184 گرم) 620 کالری
دانه سویا 1 فنجان (175 گرم)        773 کالری
توفو 1  فنجان (228 گرم) 184 کالری
لوبیا سفید 1 فنجان (215 گرم) 722 کالری
عدس زرد 1 فنجان (200 گرم) 608 کالری
اگرچه هزاران نوع مختلف از حبوبات وجود دارد، برخی از رایج ترین انواع موجود در فروشگاه های مواد غذایی عبارتند از:
  • لوبیا قرمز
  • نخود فرنگی
  • دانه های سویا
  • لوبیا چیتی
  • لوبیای سیاه
  • نخود چشم سیاه
  • نخود خرد شده
  • بادام زمینی
  • لوبیا سبز
  • لوبیا
  • عدس
  • نخود و لوبیای گاربانزو
  • لوبیا سفید
  • لوبیای ماش
  • لوبیاهای قرمز
  • لوبیای آدزورکی
  • و…

 

کاهش وزن

وقتی نوبت به کاهش وزن می رسد، خوردن پروتئین کافی می تواند احساس سیری در شما ایجاد کند ضمن اینکه از یک متابولیسم سالم حمایت می کند و حتی میزان کالری سوزانده شده شما بعد از غذا را افزایش می دهد.
درج حتی یک وعده در هر روز می تواند راهی عالی برای کمک به شما در تأمین پروتئین مورد نیاز شما باشد.
یک مطالعه منتشر شده در  ژورنال کالج تغذیه آمریکا  1475 شرکت کننده را در طی هشت سال دنبال کرد. محققان دریافتند که کسانی که به طور منظم لوبیا می خورند، از وزن بدن کمتری و 22 درصد از خطر چاقی کمتری برخوردار هستند.
حبوبات غذاهای بسیار  مغذی هستند که در عین داشتن مواد مغذی بسیار کالری کمی دارند. این امر باعث می شود حتی در هنگام کاهش کالری دریافتی، مواد مغذی مصرفی شما بهینه شود. مصرف حبوبات با مدیریت بهتر وزن و جلوگیری از چاقی همراه است.

دانستنی های مفید درباره حبوبات

کنترل کلسترول و سلامت قلب

حبوبات علاوه بر محتوای قابل توجه پروتئین، غذاهای سرشار از فیبر هستند که می توانند به ارتقا سطح کلسترول سالم و سلامت عمومی قلب و عروق کمک کنند. به عنوان مثال، یک فنجان عدس پخته شده  حاوی 16 گرم فیبر یا حداکثر 64 درصد مقدار توصیه شده روزانه است.
ناگفته نماند که قلب یکی از مهمترین اعضای بدن است. این عضو خون را به تمام بافت های بدن شما پمپاژ می کند و اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز برای عملکرد و رشد را برای آنها تأمین می کند.
همراه با یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی فعال، افزودن روزانه یک یا دو وعده حبوبات به بشقاب شما می تواند تأثیر زیادی بر سلامت قلب داشته باشد. به عنوان مثال، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که یک رژیم غذایی غنی از لوبیا و حبوبات می تواند کلسترول LDL کل و بد را کاهش دهد

 

مقابله با سرطان

یافته های یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که ارتباط بین مصرف حبوبات و جلوگیری از مرگ ناشی از سرطان را پشتیبانی می کند. همین مطالعه همچنین نشان داد که مصرف منظم لوبیا با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی همراه است.
طبق گفته انستیتوی سرطان آمریکا، فیبر، نشاسته مقاوم و ترکیبات فنلی موجود در آنها همگی می توانند از رشد باکتری های روده (میکروبیوم) برای سلامتی حمایت و به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و مبارزه با سرطان و سایر بیماری های مزمن کمک کنند.
همانطور که دانستید لوبیا سرشار از فیبر است، که ممکن است از بدن در برابر سرطان روده بزرگ محافظت کند، و برخی نیز حاوی آنتی اکسیدان هستند که به مبارزه با آسیب رادیکال های آزاد کمک می کنند.

 

خیساندن سریع حبوبات

سه تا چهار برابر میزان حبوبات خشک، روی آن‌ها آب بریزید و به آرامی بجوشانید. سپس بگذارید ۲ دقیقه بجوشد، در آن را ببندید و از روی حرارت بردارید؛ اجازه دهید ۱ تا ۲ ساعت استراحت کند تا دانه‌ها باد کنند. آن‌ها را خشک کرده و طبق دستور، بپزید. چنانچه از مایکروفر استفاده می‌کنید، حبوبات را داخل ظرفی بریزید که پس از افزایش حجم، جای کافی داشته باشد؛ روی آن را با آب سرد بپوشانید و آن را با بالاترین برنامه پخت، ۸ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید. جوشاندن را ۲ دقیقه ادامه دهید، سپس اجازه دهید ۱ ساعت استراحت کند.

 

نگهداری حبوبات در درازمدت + معرفی روش های کاربردی

نگهداری حبوبات در درازمدت نیاز به داشتن اطلاعاتی مهم دارد

محلوط نکردن حبوبات با هم

یکی از روش‌های مناسب برای نگهداری از حبوبات این است که حبوبات تازه خریداری شده را با حبوباتی که از قبل در منزل داشتید مخلوط نکنید و در ظرفی جداگانه قرار دهید. زیرا این امکان وجود دارد که تخم حشرات در هر یک از خریدهای قبلی یا جدید حبوبات وجود داشته باشد.
با این کار همه محموله آلوده خواهد شد. برای نگهداری حبوبات در کابینت لازم است که حبوبات با غلات بسته بندی شده معمولا در کارخانه‌های بوجاری شده و اجسام خارجی موجود در آن‌ها، به ویژه تخم حشرات یا سایر مواد خارجی از آن‌ها جدا شود. البته بهتر است که حبوبات بسته بندی یا فله پیش از انتقال به ظروف در بسته مورد بررسی قرار بگیرند که دارای اجسام و تخم حشرات نباشند. بنابراین حتما هر گونه جسم خارجی غیرمعمول و نامناسب را از محموله حبوبات جدا کنید.

دانستنی های مفید درباره حبوبات

عدم شستشو در زمان نگهداری

برای نگهداری حبوبات دقت داشته باشید که قبل از نگهداری طولانی مدت حبوبات، حبوبات یا غلات را نشویید. زیرا در این صورت رطوبت در سطح دانه‌ها پیدا می‌شود و این می‌تواند باعث فساد حبوبات توسط میکروارگانیسم‌ها شود. همچنین این امکان وجود دارد که حبوبات به وسیله کپک‌ها فاسد شوند. سعی کنید شستشوی حبوبات را زمانی انجام دهید که می‌خواهید حبوبات را مصرف کنید. با این کار نگهداری از حبوبات بسیار خوب انجام خواهد شد و نگرانی از این جهت نخواهید داشت.

 

از بین بردن حشرات با استفاده از نور خورشید

برای دفع حشرات از حبوبات این دقت را داشته باشید که قبل از ریختن حبوبات در ظروف اصلی، چند روز حبوبات را در مقابل آفتاب به صورت لایه نازکی پهن کنید تا نور آفتاب، کمک زیادی به غیرفعال شدن تخم حشرات کند. با این کار تخم حشرات و انواع آفات از بین خواهند رفت و نگران رشد این آفات در ظروف حبوبات نخواهید بود.
این حشرات و آفات باعث آسیب آلودگی حبوبات و غلات شما خواهند شد. از این رو باید برای سلامت این مواد، به این نکته دقت زیادی داشته باشید. بهترین روش نگهداری از حبوبات این است که از خرید بیش از حد و بسیار زیاد حبوبات و غلات خودداری کنید. تنها در حد نیاز معمول روزانه خرید حبوبات مورد نظر را انجام دهید.
وقتی حرف از بهترین مواد غذایی میشه همه یاد رستوران راستین شاندیز می افتند چون یکی ازبهترین رستورانهای نزدیک حرم امام رضا(ع)  هست ،که کمتر از 3 دقیقه با حرم مطهر فاصله دارد . و از بهترین و با کیفیت ترین مواد اولیه مخصوصا حبوبات استفاده می کند و این مواد در بهترین شرایط استاندارد انبار داری می شوند .
آیا افتخار میزبانی شما رو تا امروز  داشتیم، خوشحال میشیم تجربه خودتون رو با ما در میان بگذارید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟