مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

خاصیت های شگفت انگیز ماکارونی

خاصیت های شگفت انگیز ماکارونی برای بدن

ماکارونی سرشار از اسید فولیک می باشد و یک غذای گندمی کامل محسوب می شود. ماکارونی را به شکل های مختلف و با ادویه های متفاوت می توان تهیه نمود. مصرف ماکارونی برای سلامت مو مفید می باشد و باعث سلامت پوست می شود.
می خواهیم در این مقاله از مجله علمی راستین شاندیز در مورد خواص بی نظیر مصرف ماکارونی برای شما مطالبی را تهیه جمع آوری کرده ایم.
ماکارونی غذایی است که از قدیم مورد استفاده قرار می گرفته است. امروزه بیش از ششصد نوع ماکارونی وجود دارد. فرهنگ غذایی کشورهای مختلف با هم تفاوت دارد و این تفاوت باعث ایجاد انواع ماکارونی شده است؛ فرآورده های ماکارونی مانند اسپاگتی، ماکارونی، ورمیشل، نودل و لازانیا می باشد. تاریخچه مصرف ماکارونی نشان می دهد که قبل از وجود نان از ماکارونی استفاده می شده است.

ارزش تغذیه ای ماکارونی

ماکارونی سرشار از نشاسته می باشد، پروتئین موجود در ماکارونی حدودا هفت برابر کمتر از میزان نشاسته آن می باشد. ماکارونی دارای آهن و روی می باشد و همچنین املاح معدنی و ویتامین نیز در ماکارونی وجود دارد.
ماکارونی به سببب وجود آرد گندم و داشتن هیدراتهای کربن، پتاسیم، منیزیم، فسفر و کلسیم از بسیاری از خواص گندم برخوردار است. همچنین وجود شیر و تخم مرغ، بر میزان چربی و مواد آلبومینی آن می افزاید و بدین ترتیب ارزش غذایی در خور توجهی را برای آن فراهم می آورد.
جالب است بدانید در صورتیکه ماکارونی کاملا آب پز شده باشد، به خوبی هضم و جذب بدن میگردد. ولی چنانچه این ماده غذایی را با روغن سرخ کنیم، همانند سایر سرخ کردنی ها هضم آن مشکل خواهد شد.

 

 

 خواص ماکارونی و فواید مصرف آن | وب

ماکارونی سرشار از ویتامین می باشد.

ماکارونی سرشار از ویتامین آ است، و برای پوست خوب است خواص ماکارونی، و به رشد سلولهای جدید پوستی کمک بسیاری می کند.

ماکارونی به رشد مو کمک می کند.

ماکارونی گندم کاملی است ،و سرشار از اسید فولیک است، خواص ماکارونی برای رشد مو خوب است. اگر از ریزش مو رنج می برید در برنامه غذایی خود حتما از ماکارونی استفاده کنید. اسید فولیک همچنین به کاهش آکنه و جوش صورت کمک ریادی می کند.

ماکارونی برای سلامت قلب و عروق مفید است.

ماکارونی غنی از پتاسیم است و به بهبود سلامت قلب و عروق کمک می کند. خواص ماکارونی برای کاهش کلسترول بالا در بدن کمک میکند و مانع بیماری قلبی می شود.

برای افزایش وزن خوب است.

ماکارونی سرشار ازکربو هیدرات است و به افزایش وزن کمک می کند . هر صد گرم حدود 50 گرم کربوهیدرات دارد وبهترین منبع برای افزایش وزن سالم است.

ماکارونی برای سلامت استخوانها مفید است.

ماکارونی غنی از اسید های آمینه و پروتئین است. پروتئین به سلامت استخوان ها کمک می کند و از درد استخوان جلوگیری می کند. اگر مشکل درد مفصل دارید، حداقل دوبار در هفته حتما از ماکارونی استفاده کنید ماکارونی مزایای تغذیه ای زیادی دارد، که حتما باید در برنامه رژیم غذایی روزانه خود از آن استفاده کنید.

فواید ماکارونی سبوس‌دار

ماکارونی سبوس‌دار همانطور که از نام آن مشخص است، از گندم کامل تهیه می‌شود. استفاده از گندم کامل باعث افزایش چشمگیر ارزش تغذیه‌ای این ماده غذایی می‌شود. از فواید ماکارانی سبوس‌دار می‌توان به جلوگیری و کاهش بیماری‌های روده و همچنین کاهش یبوست، کاهش کلسترول خون، کاهش شانس ابتلا به دیابت، کاهش شانس ابتلا به سرطان دستگاه تناسلی زنان و مردان و کاهش بیماری‌های قلبی اشاره کرد.

فواید ماکارونی آب‌ پز

برخی از متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند ماکارونی را دم نکنید، یعنی برخلاف روش معمول آن در ایران یعنی دم کردن، به صورت آب‌پز مصرف کنید. مصرف ماکارونی دم کشیده باعث افزایش قند خون 2 برابر بیشتر از ماکارونی جوشیده می‌شود.
افزایش قند خون در درازمدت باعث افزایش شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت، فشارخون و چاقی خواهد ‌شد. مصرف ماکارونی با این نوع پخت به دلیل مضرات ماکارونی دم کشیده به سالمندان و افراد دارای دیابت به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

فواید ماکارونی با سویا

سویا منبعی غنی از پروتئین و مقدار کمتری از کربوهیدرات و چربی می‌باشد. مصرف سویا در کنار ماکارونی به جای گوشت به دلیل چربی کمتر و داشتن  فیبر بیشتر به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. فیبر موجود در سویا باعث جذب بیشتر موادغذایی از روده می‌شود.

مضرات ماکارونی دم کشیده

روش پخت قدیمی ماکارونی که در بین ایرانیها رواج دارد که شامل آبکش نمودن و دم کردن ماکارونی است، در واقع باعث از دست رفتن مقدار زیادی از ویتامینهای محلول در آب (ویتامینهای گروه ب و ویتامین ث) موجود در این ماده غذایی شده از ارزش تغذیه ای آن به شدت می کاهد.
دم کردن ماکارونی هم به شدت منجر به افزایش نمایه گلیسمی این غذا یعنی تاثیر آن بر افزایش قند خون می شود، درنتیجه امروزه در اکثر توصیه های سلامتی تاکید زیادی بر دم نکردن ماکارونی به چشم می خورد؛ توصیه ای که رعایت آن در برخی بیماریها مثل دیابت اهمیت ببیشتری هم پیدا می کند

نظر يك متخصص تغذيه در مورد مصرف ماكاروني

مرتضي صفوي متخصص تغذیه مي گويد: ماکارونی به دلیل داشتن آهن و روی می‌تواند برای کسانی که کم‌خون هستند، مفید باشد. ماکارونی‌ها معمولاً سرشار از ویتامین‌های گروه B هستند و به علت داشتن آهن و روی برای افراد کم خون مفید هستند.
ارزش تغذیه ای ماکارونی وابسته به آردی است که در تهیه آن استفاده می‌شود. در ماکارونی املاحی مانند روی، کلسیم و فسفر وجود دارد. برای تهیه ماکارونی باید از آرد با کیفیت بالا استفاده کرد. ماکارونی حاوی ویتامین های گروه B است که موجب آرامش بدن می‌شود و بر روح و روان افراد اثر مثبتی دارد.
ماکارونی به دلیل داشتن آهن و روی می‌تواند برای کسانی که کم‌خون هستند، مفید باشد. ماکارونی هیچ گاه به تنهایی مصرف نمی‌شود و بیشتر با مواد غذایی که دارای پروتئین بالایی هستند، مانند پنیر، گوشت و ماهی مصرف می‌شود.
ارزش بیولوژیکی ماکارونی نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تأمین اسید آمینه‌های ضروری افزایش پیدا می‌کند.

چند نکته مفید درباره پخت ماکارونی

* در تهیه ماکارونی از سبزیجاتی مثل نعناع و جعفری استفاده کنید.
* قبل از مصرف ماکارونی حتماً یک بشقاب سالاد حاوی کاهو، کلم بروکلی و… میل نمایید.
* هنگام تهیه ماکارونی دقت کنید تا مبادا روغن بیش از اندازه استفاده نمایید، زیرا سبب افزایش کالری غذا و همچنین سنگین شدن غذا و مشکلات گوارشی خواهد شد.
* هر لیوان ماکارونی حاوی 40 گرم کربوهیدرات است که مشکلی برای بدن ایجاد نخواهد کرد.
* برای کنترل کالری این غذا توصیه می‌شود در آبی که برای جوشاندن ماکارونی استفاده می‌کنید تنها از کمی نمک استفاده شود و روغن به آب اضافه نکنید.
* بهتر است برای افزایش فرایند تبدیل کربوهیدرات به انرژی (افزایش سوخت) از ماکارونی‌های غنی‌شده با ویتامین B استفاده نمایید.
* ماکارونی‌های غنی‌شده با آهن نیز برای بانوان و نوجوانان می‌تواند مفیدتر باشد.
* سعی کنید از کرم و خامه در تهیه ماکارونی استفاده نکنید.
* در کنار ماکارونی از گوشت‌های کم‌چرب مثل ماهی، مرغ و ماهی تن استفاده نمایید.
* می‌توانید به جای گوشت از سویا برای افزایش پروتئین غذا استفاده نمایید، اما بهتر است به جای نیمی از گوشت دلخواهتان از سویا استفاده نمایید تا هم بتوانید سبب افزایش جذب آهن و روی در غذایتان شوید و هم از فیتواستروژن‌ها بهره برده باشید.
* بهتر است در گوشت خود از لیمو هم استفاده نمایید تا جذب آهن غذا افزایش یابد.
* با افزایش فلفل در سس ماکارونی می‌توانید سبب بهبود طعم و افزایش سوخت‌وساز بدنتان شوید.
* سعی کنید تا حد امکان از پنیر به ویژه پنیرهای پرچرب در تهیه ماکارونی استفاده نکنید.

 

رستوران راستین شاندیز یکی از بهترین رستوران های نزدیک حرم امام رضا (ع) هست که افتخار میزبانی شما عزیزان را در فضایی آرام و دلنشین دارد.
آیا تا به حال میزبان شما بوده ایم ، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟