مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

خوراک لوبیا چیتی و سیب زمینی

در این تصویر لذتی غیرقابل انکار وجود دارد. حتما همه خانوم های ایرانی نحوه پخت خوراک لوبیا چیتی را به خوبی بلد هستند ، اما گاهی اوقات ترکیب دو ماده اولیه ساده، یک غذای جدید و خوشمزه را ایجاد می‌کند. یکی از همین ترکیب‌ها، همراهی خوراک لوبیا چیتی و سیب‌زمینی است. به همین دلیل در این مطلب از مجله آشپزی راستین شاندیز قرار است طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با سیب‌زمینی را به اشتراک بگذاریم. این ترکیب کلاسیک، طعم‌هایی غنی از لوبیاهای لطیف و سیب‌زمینی‌های خوش‌طعم را با همراهی ادویه‌های معطر گرد هم می‌آورد و غذایی را ایجاد می‌کند که هم سیرکننده و هم مغذی است.
چه به دنبال یک شام سریع در طول هفته باشید و چه به دنبال یک وعده دلپذیر در دورهمی با عزیزان خود هستید، این غذا انتخابی عالی است. این غذای همه‌کاره را می‌توان به عنوان وعده اصلی میل کرده یا به عنوان یک غذای جانبی خاص در کنار گوشت کبابی یا سبزیجات بریان سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا چیتی با سیب‌زمینی

  • سیب‌زمینی                                      ۴ عدد
  • روغن                                               ۴ قاشق غذاخوری
  • پیاز                                                 ۱ عدد
  • سیر                                                ۴ حبه
  • برگ بو                                             ۲ عدد
  • پودر زیره                                          ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر پاپریکای                                    ۲ تا ۳ قاشق چای‌خوری
  • گوجه‌فرنگی                                      3 عدد متوسط
  • شکر قهوه‌ای (اختیاری)                   ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • سرکه سیب                                    ۴ قاشق چای‌خوری
  • لوبیا چیتی پخته‌شده                       ۴۰۰ گرم
  • نمک                                               به مقدار لازم
  • فلفل سیاه                                     به مقدار لازم
  • عصاره گوشت یا مرغ یا سبزیجات (اختیاری)     به مقدار لازم

 

آماده‌سازی لوبیا چیتی

ستاره این دستور پخت بدون شک لوبیا چیتی است. این ماده نه تنها فوق‌العاده مغذی است، بلکه بافتی سبک و لذیذ دارد که نرمی سیب‌زمینی را تکمیل می‌کند. لوبیا چیتی در ضمن سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.
بهترین روش پخت لوبیا چیتی آن است که از ۶ ساعت قبل لوبیاها را خیس کرده و لااقل دو بار آب آن را عوض کنید. در یک قابلمه ۵ لیوان آب بریزید و لوبیاهای آبکش‌شده را به مدت ۱ ساعت با حرارت کم و در بسته داخل آن بپزید. برای صرفه‌جویی در وقت می‌توانید لوبیاها را از شب قبل آماده کنید.
روغن را در تابه گرم کنید. پس از داغ شدن پیاز خردشده را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود (حدود ۱۰ دقیقه). سپس سیر و برگ بو را به آن اضافه کنید. چند دقیقه مرتب آن‌ها را هم بزنید و سرخ کنید زیرا سیر به راحتی می‌سوزد.
سپس پودر زیره، پاپریکای دودی، فلفل سیاه و کمی نمک اضافه کنید. آنها را برای چند ثانیه سرخ کنید و مرتب هم بزنید.
 در دستور پخت خوراک لوبیا چیتی از گوچه فرنگی استفاده می‌شود اما می‌توانید انواع سس‌های خانگی ، رب گوجه‌فرنگی و یا کنسرو گوجه را نیز به کار ببرید. .گوجه ها را پوست گرفته خورد کنید و درون تابه بریزید  حدود ۵۰۰ میلی‌لیتر یا ۲ فنجان آب (یا عصاره گوشت، مرغ یا سبزیجات) به تابه اضافه کنید. همه چیز را خوب هم بزنید و اجازه دهید حدود ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشد. هر ۲۰ دقیقه همه چیز را خوب هم بزنید. کل زمان درست شدن این سس حدود ۶۰ دقیقه خواهد بود. اگر در حین هم زدن تکه‌های بزرگ از گوجه‌فرنگی را دیدید با فشار پشت قاشق چوبی آن‌ها را تا جای ممکن له کنید. در این مدت اگر آب داخل تابه کم شد هر بار ۱ فنجان آب به سس اضافه کنید.
سس خوراک لوبیا چیتی
وقتی همه گوجه‌ها به خوبی له شدند (عکس را ببینید) و سس غلیظ و یکنواخت شد، آن را با کمی سرکه سیب، سس خردل، سس سویا و شکر قهوه‌ای (در صورت استفاده) مزه‌دار کنید. احتمالاً باید مقدار کمی نمک نیز اضافه کنید. در نهایت لوبیاهای پخته شده را اضافه کنید و اجازه دهید کل قابلمه ۱۰ دقیقه دیگر یا تا زمان نرم‌تر شدن لوبیا بجوشد.

آماده‌سازی سیب‌زمینی

در اولین قدم فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. ۱ قاشق غذاخوری روغن را در سینی فر بریزید. بهتر است سینی فر تخت نباشد. سیب‌زمینی‌ها را تمیز کرده و خیلی خوب خشک کنید، سپس با یک سیخ یا چاقوی تیز کوچک آن را سوراخ کرده و در روغن زیتون بغلتانید. روی سیب‌زمینی نمک بپاشید و در سینی فر قرار دهید.
سیب‌زمینی‌ها را حدود ۴۵ دقیقه بپزید. بعد از ۴۵ دقیقه، دمای فر را به ۲۲۰ درجه سانتیگراد برسانید و ۱۵ دقیقه دیگر یا تا زمانی که پوست آن‌ها سفت و ترد و برشته شود، به پختن ادامه دهید.
بلافاصله بعد از اینکه سیب‌زمینی‌ها را از فر بیرون آوردید، پوست آن را برش دهید تا بخار آن خارج شود، در غیر این صورت رطوبت باقی‌مانده داخل سیب‌زمینی به داخل پوست نفوذ می‌کند و تردی آن از بین می‌رود. پوشیدن دستکش فر در این مرحله می‌تواند به شما کمک کند تا راحت‌تر این کار را انجام دهید. چون در اینجا زمان بسیار مهم است، سیب‌زمینی‌ها را یکی یکی از فر خارج و به سرعت یک برش بلند در طول آن ایجاد کنید. سپس یک برش عمودی کوچک‌تر هم روی برش طولی بزنید. سیب‌زمینی را کمی به این حالت بگذارید تا بخار رطوبت داخل آن گیر نکند. بعد از چند دقیقه هر سیب زمینی را به آرامی باز کنید و با استفاده از یک چنگال، داخل آن را با اضافه کردن کمی روغن و سپس نمک و فلفل تبدیل به پوره کنید.

 

پخت سیب زمینی

 

 

خرین مرحله این دستور پخت بدون شک هیجان‌انگیزترین مرحله آن است. بعد از این‌که سس گوجه فرنگی و لوبیا چیتی غلیظ شد آن را کناری بگذارید تا چند دقیقه خنک شود. بعد این سس را داخل شکاف سیب‌زمینی‌ها بریزید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری پنیر چدار یا پنیر پارمسان رنده شده هم روی آن بریزید. کف یک سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و سیب‌زمینی‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد بپزید تا پنیر روی آن طلایی شود. می‌توانید با یک قاشق ماست یونانی یا خامه ترش آن را تزئین کنید. غذا آماده است،
نوش‌جان!

از خوشمزه شدن خوراک لوبیا

برای این‌که خوراک لوبیا چیتی شما طعم و مزه بهتری بگیرد پیشنهاد می‌کنیم حتماً از عصاره گوشت، مرغ یا سبزیجات به جای آب استفاده کنید. در ضمن بهتر است برای قوام بیشتر سس، شکر قهوه‌ای را هم به آن اضافه کنید.

 

رستوران راستین شاندیز یکی از بهترین رستوران های نزدیک حرم امام رضا (ع) هست که افتخار میزبانی شما عزیزان را در فضایی آرام و دلنشین دارد.
آیا تا به حال میزبان شما بوده ایم ، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟