دانستنی های مفید درباره فلفل دلمه ای
فلفل دلمهای از سبزیجاتی است که به علت شکل زیبا، طعم متفاوت و رنگهای متنوع بسیار مورد توجه قرار دارد.
فلفل دلمه مملو از ویتامینهای گوناگون شامل ویتامین A، اکثر ویتامینهای گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و B6 است که ویتامینهای موثر در تبدیل مواد غذایی به انرژی هستند؛ همچنین دارای و ویتامین C، E و K است.
در این بخش از مجله علمی راستین شانیز قصد داریم به خواص و مضرات فلفل دلمه ای بپردازیم ،لطفا با ما همراه باشید .
هنگامی که بدن شما انرژی میسوزاند، رادیکالهای آزاد اکسیژن دار و مضری تولید میشود.
بدن ترکیبات متنوعی را برای پاک کردن این ترکیبات مضر پیش از اینکه به بدن آسیب بیشتری برسد، تولید میکند. تصور میشود که آنتی اکسیدانها با اضافه کردن یک لایه محافظ میتوانند کمک کننده باشند.
فلفلها به همکاری حمل کنندههای طبیعی میآیند و با غنی کردن ترکیبات مبارز، در از بین بردن رادیکال آزاد به آنها کمک میکنند.
ویژگی های مشترک در رنگ های مختلف فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای به علت دارا بودن آب میان بافتی فراوان یکی از کم کالری ترین سبزی ها می باشد. با وجود اینکه فلفل دلمه ای سبز رنگ در میان اکثر افراد شناخته شده تر می باشد، اما رنگدانه های ایجاد کننده رنگ قرمز، نارنجی و زرد خواص بسیاری دارند. از نظر طعم، فلفل دلمه ای سبز کمی تلخ تر است و فلفل های زرد، نارنجی و قرمز شیرین تر هستند و به حالت میوه ای بیشتر شبیه می باشند. فلفل دلمه ای گیاه تندی نیست زیرا کاپسایسین که باعث طعم تندی در فلفل می شود، در این فلفل به مقدار بسیار ناچیزی وجود دارد.
چرا فلفل دلمه ای رنگ های مختلفی دارد؟
تغییر رنگ فلفل دلمه ای در بعضی موارد براساس درجه رسیدگی بر روی بوته متفاوت است و مربوط به مدت زمانی می شود که فلفل بر روی گیاه اصلی باقی می ماند. به همین جهت رنگ فلفل دلمه ای رنگی می تواند نمایانگر مرحله خاصی از رشد و به بلوغ رسیدن آن باشد. گونه سبز فلفل دلمه ای از ابتدای مرحله رشد تا زمان رسیدن به بلوغ به رنگ سبز است و تغییر در رنگ آن صورت نمی گیرد. بنابراین رنگ فلفل دلمه ای فقط مربوط به رسیدن به زمان بلوغ آن نمی شود و می تواند با شروع رشد تغییری در رنگ آن ایجاد نشود و برعکس براساس نوع بذری که کاشته شده با ورود به مرحله بلوغ به نارنجی، زرد و یا قرمز تغییر رنگ پیدا کند.
-
فلفل دلمه ای قرمز
فلفل دلمه ای قرمز سرشار از آنتی اکسیدان است و می تواند از بروز سرطان پروستات و بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری کند. مواد مغذی موجود در این نوع فلفل به سلامت استخوان ها کمک می کند و باعث استحکام و حفظ بافت استخوانی می شود. ویتامین A و ویتامین B و E در تقویت سیستم اعصاب و رشد و نمو سلول های بدن موثر است.
ادویه پاپریکا، از فلفل دلمه ای قرمز رنگ یا فلفل چیلی قرمز گرفته می شود. این ادویه به منظور بهبود طعم در غذاها بسیار کاربرد دارد.
-
فلفل دلمه ای زرد، سرشار از ویتامین ها
با اینکه فلفل دلمه ای سبزرنگ متداول ترین نوع فلفل دلمه ای در قفسه مغازه ها می باشد، اما نوع زرد آن محتوای مقدار بیشتری از انواع ویتامین ها است. فلفل دلمه ای زرد منبع بسیار خوبی از ویتامین C است. یک فلفل دلمه ای متوسط زرد رنگ نیمی از نیاز روزانه به ویتامین C را بر آورده می کند.
-
ارزش غذایی فلفل دلمه ای سبز
برای کاهش فشار خون بهترین انتخاب فلفل دلمه ای سبز می تواند باشد. فلفل دلمه ای سبز رنگ وقتی خیلی رسیده می شود به رنگ قرمز تبدیل شده که رسیده تر، شیرین تر و با طعمی ملایم تر است.
فلفل دلمه ای زرد و نارنجی، عینک آفتابی طبیعی
فلفل های زرد، نارنجی و قرمز منبع بسیار خوبی از کاروتنوئید ها هستند. کاروتنوئید ها گروهی از مواد شیمیایی گیاهی می باشند که سلامت چشم ها را به همراه دارند.
مهمترین خاصیت فلفل دلمه ای ها
همه خانواده فلفل ها چه تند و چه غیر از آن، همگی باعث آب شدن چربی ها می شوند، انواع فلفل دلمه ای هم از این قاعده مستثنی نیست.
خواص فلفل دلمه ای برای لاغری
فلفل دلمه ای همچون اغلب سبزیجات، کربوهیدراتهای سالمی دارد که به انرژی تبدیل میشود و همچنین کمک میکند کربوهیدراتهای ناسالم که عامل چاقی هستند، تاثیر کمتری روی بدن داشته باشند. همچنین در کنار خواص فلفل دلمه ای، فاقد چربی بودن و داشتن کالری بسیار کم، سبب میشود در کاهش وزن و لاغری تاثیر داشته باشد.
پس از بررسی فواید و مضرات فلفل دلمه ای سبز، قرمز، نارنجی و… ممکن است فکر کنیم میتوانیم تنها با مصرف بیشتر فلفلدلمهای، کاهش وزن زیادی را تجربه نماییم؛ اما مصرف فلفل دلمه ای بهتنهایی نمیتواند افراد را به وزن دلخواه برساند، بلکه لازم است بهعنوان یک ماده غذایی مفید در یک رژیم غذایی اصولی استفاده شود تا به کمک این رژیم غذایی و تحرک کافی، به وزن دلخواه برسیم. رژیمهای بهاره غفاری، رژیمهای اصولی هستند که به شما کمک میکنند بدون حذف مواد غذایی سالم در غذای رژیمی خود، تناسب اندام و سلامتی را در کنار یکدیگر داشته باشید.
پوستی سالم و شاداب و رگهایی سالم
آیا میدانید رادیکالهای آزاد یکی از عوامل مهم ایجاد کلسترول در رگهای خونی بدن هستند؟ کلسترول موجود در خون به عروق خونی و سلولهای عصبی آسیب میرساند. از طرفی لازمه داشتن پوستی جوان، سالم، زیبا، عروق خونی و سلولهای عصبی سالم است، زیرا در صورت عدم سلامت رگهای خونی مجاور پوست، پوست نمیتواند مواد مغذی و مبارزه کننده با چین و چروک را از رگهای خونی دریافت کرده و علائم پیری پوست را به تأخیر بیندازد. راه های داشتن پوست سالم
انواع فلفل دلمهای با رساندن ویتامین A و C لازم به بدن (دو ویتامین مبارزه کننده با رادیکالهای آزاد) نه تنها با نابود کردن رادیکالهای آزاد از پیری پوست جلوگیری میکند، بلکه سبب بهبود عملکرد عوامل غذا رساندن به پوست (رگهای خونی) نیز میگردد.
فلفل دلمهای نیز مانند گوجهفرنگی حاوی لیکوپن (مناسب برای سلامت پوست) بوده و از آنجایی که محلول در چربی است، میتواند در بافتهایی مانند بافت پوست که حاوی چربی و لیپید بالایی میباشد، موثر و با از بین بردن رادیکالهای آزاد از آسیب رسیدن به پوست و ایجاد چین و چروک جلوگیری نماید.
خواص فلفل دلمه برای مو
فلفل دلمه ای قرمز برای تحریک رشد مو و افزایش گردش خون در پوست سر کاربرد دارد که در نتیجه ریزش مو را درمان میکند. تاثیر فلفل دلمه ای در ریزش مو به دلیل وجود کپسایسین است که از فولیکول مو حفاظت کرده و رشد مو را افزایش میدهد. همچنین ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای یکی دیگر از خواص فلفل دلمه ای برای مو است؛ زیرا سبب جذب بهتر آهن در گلبولهای قرمز شده و در نتیجه اکسیژن بیشتری به فولیکولهای مو میرساند. همچنین برای تشکیل کلاژن ویتامین C لازم است که یکی دیگر از خواص فلفل دلمه ای برای مو است.
خواص ضد التهابی فلفلدلمهای
التهاب در ابتدا ساده به نظر میرسد، اما در صورت تداوم و افزایش آن میتواند خطرناک باشد. به همین دلیل مواد غذایی ضد التهاب همچون فلفل دلمه ای اهمیت زیادی در تغذیه دارند. فلفل دلمه ای نارنجی و قرمز برای پیشگیری از التهاب مفاصل و عضلهها مفید بوده و همچنین استفاده از فلفل دلمه ای در هنگام حساسیت فصلی میتواند واکنشهای مرتبط با حساسیت فصلی را به حداقل برساند.
برجستگی های انتهای فلفل دلمه ای
تعداد لوب ها (برجستگی ها) در انتهای فلفل دلمه ای نشان دهنده جنسیت آن نیست. فلفل دلمه ای جنسیت ندارد بلکه آن ها از گل هایی با قسمت های باروری نر و ماده به وجود می آیند و این گل ها در صورت نیاز گل افشانی هم می کنند.