مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

خواص و مزایای شگفت انگیز سویا

خواص و مزایای شگفت انگیز سویا

سویا از دانه های خوراکی و بخشی از خانواده نخود است که امروزه از محصولات اصلی جهان محسوب می شود. سویا همچنین به شکل روغن، شیر، توفو و پروتئین تبدیل می شود و دو نوع عمده از سویا کشت میشود که زرد و سیاه هستند؛
خواص سویا
سویا کم چرب و کم کالری است و منبع غنی از پروتئین، فیبر و بسیاری دیگر از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری می باشد. سویا در بسیاری از شرایط پزشکی و علائم نیز مفید است.
در این مطلب از مجله علمی راستین شاندیز شما را با مزایای و معایب استفاده از دانه سویا در تغذیه  آشنا می کنیم. ابتدا شرح کوتاهی درباره این ماده خوراکی و ارزش غذایی اش برای شما می نویسیم.
سویا یکی از مواد غذایی رایج در کشور ایران محسوب می شود ، دانه های سویا دارای منبع کاملی از پروتئین می باشد.کسانی که به رژیم گیاه خواری علاقه مند می باشند می توانند از این دانه های مقوی استفاده کنند.سویا یکی از انواع حبوبات است که متعلق به جنوب شرقی اسیا است.دانه سویا بدلیل کاربردهای بسیار آن و خاصیت خوراکی‌اش بسیار معروف می‌باشد.

مواد مغذی موجود در سویا:

 

ویتامین ها و مواد معدنی:

سویا منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی هستند که عبارتند از :

 

مولیبدنوم سویا:

سویا غنی از مولیبدنوم، یک عنصر اساسی است که در دانه ها و حبوبات یافت میشود.

 

ویتامین K1 :

شکل ویتامین K موجود در حبوبات به نام فیلوکوینون شناخته شده است و نقش مهمی در جلوگیری از لخته شدن خون ایفا می کند.

 

فولات:

فولات همچنین به عنوان ویتامین B9 شناخته شده است و دارای عملکرد های مختلفی در بدن می باشد و نقش آن در طول بارداری بسیار مهم است.

 

درخت سویا و شرایط نگه داری و پرورش درخت سویا چگونه است - فال و خواب

مس سویا:

مس موجود در رژیم غذایی جوامع غربی اغلب پایین است، اما کمبود آن ممکن است بر سلامت قلب تاثیر بگذارد.

منگنز سویا:

منگنز عنصری است که در اکثر غذا ها و آب آشامیدنی یافت می شود و به علت محتوای بالای اسید فیتیک که در سویا وجود دارد به راحتی جذب بدن میشود.

 

سویا مرطوب کننده پوست:

یک پوست سالم باید هیدراته شود و مرطوب بماند. سویا به عنوان یک مرطوب کننده برای پوست های ترکیبی استفاده میشود و همچنین به پوست برای خلاص شدن از خشکی و پوسته پوسته شدن کمک میکند. اگر پوست چرب دارید، میتوانید از سویا برای حذف روغن بیش از حد پوست خود استفاده کنید.

 

سویا برای افسردگی

در سویا فولات به مقدار زیاد یافت می شود ، این امر باعث تولید سروتونین می شود. سروتونین برای کاهش افسردگی و بهبود اخلاق موثر است.

 

سویا برای کنترل چاقی و دیابت

پروتئین های موجود در سویا باعث کاهش چاقی و دیابت می شود.کسانی که دیابت دارند می توانند سویا را در رژیم غذایی خود قرار دهند.سویا باعث تعادل سطح قند در بدن می شود.اگر می خواهید چاقی و بیماری دیابت را کنترل کنید بهتر است از سویا در رژیم خود استفاده کنید.سویا دارای اسید فیتیک است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و میتواند با بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، دیابت، التهاب، تومور و غیره مبارزه کند.سویا در پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک می کند و می تواند مقاومت به انسولین را با افزایش سنتز گیرنده انسولین کاهش دهد.با مصرف منظم سویا می توانید خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و دیگر مشکلات سلامتی مزمن را کاهش دهید.و همچنین می توانید از مشکلات دیگر مرتبط با متابولیسم انسولین و قند خون جلوگیری کنید.

 

سویا برای کاهش وزن و لاغری

سویا دارای فیبر فراوان می باشد که باعث کم شدن اشتها می شود و به لاغری کمک می کند. شیر سویا دارای قند کمتری نسبت به شیر گارو می باشد و باعث کاهش جذب چربی از روده می شود. اگر می خواهید کاهش وزن داشته باشید سویا مصرف کنید.

 

خواص سویا در طب سنتی

سویا به عنوان یک مرطوب کننده برای پوست های ترکیبی استفاده میشود و همچنین به پوست برای خلاص شدن از خشکی و پوسته پوسته شدن کمک میکند.
سویا همچنین میتواند نشانه های قابل رویت از پیری، مانند تغییر رنگ پوست، چین و چروک، لکه های تیره و خطوط را کاهش دهد.
سویا حاوی ویتامین E است که میتواند به بهبود و ترمیم سلول های مرده پوست کمک کند.
سویا برای تقویت ناخن ها مفید است و کسانی که دچار شکستگی ناخن می شوند می توانند با خوردن سویا مشکل خود را حل کنند.
سویا برای صاف شدن، نرم و براق شدن موها استفاده میشود. شما میتوانید موهایتان را به مدت ۳ ماه با آب سویا بشویید.
روغن سویا مانند جلبک و ماهی های چرب با اسید های چرب امگا۳ بارگیری میشود. این اتفاق از بدن در برابر بیماری های مختلف قلبی و عروقی محافظت میکند.
سویا حاوی فیتو آنتی اکسیدان های قوی، مانند اسید های چرب امگا۳ و امگا۶ است که میتوانند از رگ های خونی در برابر ضایعات محافظت کنند.
شیر سویا به کاهش وزن کمک می کند.
مصرف سویا باعث کاهش ابتلا به سرطان پوستات می شود.
سویا برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید است.
سویا همچنین جایگزین بسیار خوبی برای شیر در فرمولهای تغذیه نوزاد است و همچنین به عنوان یک جایگزین مناسب برای شیر گاو عمل می کند.

 

مضرات سویا

تحقیقات انجام شده نشان می دهد که مصرف بیش از اندازه سویا خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می دهد.
کسانی که سابقه ژنتیکی سرطان مثانه دارند بهتر است در مصرف سویا دقت کنند.چرا که سابقه ژنتیکی فرد را مستعد دریافت آن بیماری می کند.بهتر است این افراد از پروتئین سویا و خوراکی های حاوی سویا دوری کنند.
بلوغ زودرس ناشی از مصرف سویا در پسران،ریسک ایجاد سرطان بیضه را در بزرگسالی افزایش میدهد.
سویای تراریخته باعث ایجاد سرطان می شود.
محصولات سویا احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد، زیرا حاوی اگزالات است.مشکلات و مسائل کلیوی با مصرف سویا افزایش می یابد.
سویا می تواند قدرت باروری زنان را کاهش دهد.ممکن است باعث دوره های عادت ماهانه سنگین شود
سویا باعث اختلال در غدد درون ریز میشود
افزایش احتمال ابتلای به سرطان سینه با مصرف سویا می شود.
سویا مانع از جذب مواد معدنی مختلف می شود.
سویا باعث ایجاد مشکلات گوارشی می شود.
همچنین ثابت شده است که مصرف منظم سویا ممکن است مشکلات تنفسی مانند آسم را ایجاد کند.
سویا حاوی ماده ای به نام پورین است که احتمال ابتلا به وضعیت نقرس را افزایش می دهد.
سویا ممکن است سطح قندخون را پایین بیاورد پس افراد دیابتی و یا کسانیکه قندخون پایینی دارند باید با احتیاط آنرا مصرف کنند.
افرادیکه دچار کم خونی، فیبروز کیستیک یا اختلالات تیروئید، معده، روده، سیستم ایمنی و قلبی دارند، باید با احتیاط مصرف شود.

 

 

رستوران راستین شاندیز یکی از بهترین رستوران های نزدیک حرم امام رضا (ع) هست که افتخار میزبانی شما عزیزان را در فضایی آرام و دلنشین دارد.
آیا تا به حال میزبان شما بوده ایم ، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟