یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که از محبوبیت خاصی در میان ایرانیان برخوردار است. این غذای خوشمزه با روش های مختلفی طبخ می شود. لوبیا پلو در اکثر مواقع با گوشت چرخ کرده ، مرغ و گوشت تکه ای تهیه می شود. شما می توانید با افزودن ادویه های مختلف عطر و بو این غذا را بیشتر کنید و به دلخواه در انتهای پخت کمی گلبرگ گل محمدی روی لوبیا پلو بریزید و در کنار سالاد شیرازی میل کنید. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر لوبیا پلو تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری لوبیا پلو تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی لوبیا پلو با مجله آشپیزی راستین شاندیز باشید.
مواد لازم
پیاز |
۱ عدد |
سیر |
۲ حبه |
برنج |
۴ پیمانه |
لوبیا سبز |
۳ پیمانه |
گوجه فرنگی |
۲ عدد |
روغن مایع |
به مقدار لازم |
گوشت چرخ کرده |
۴۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی |
۲ ق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و ادویه کاری و دارچین |
به مقدار لازم |
طرز تهیه لوبیا پلو
مرحله اول: آماده سازی مواد
ابتدا پیاز را پوست میگیریم و می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم،وگوجه فرنگی ها را شسته و ریز خرد می کنیم ،سیر را نیز پوست می گیریم و می شوییم و مانند پیاز روی تخته نگینی خرد می کنیم.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت
در داخل تابه کمی زردچوبه و روغن می ریزیم و روی شعله کم می گذاریم تا داغ شود ،سپس پیاز را در تابه ریخته و تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود سپس سیر را نیز اضافه میکنیم و تفت می دهیم تا نرم شوند،سپس گوشت چرخ کرده را به همراه فلفل سیاه و ادویه کاری می افزاییم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.
مرحله سوم:آماده سازی لوبیا سبز
در همین حین لوبیا سبز ها را می شوریم و در آبکشی قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود،آن وقت روی تخته خرد می کنیم، بعد گوجه های خرد شده را به گوشت اضافه میکنیم و خوب مواد را زیر و رو میکنیم و تفت می دهیم تا جایی که کاملا آب گوشت و گوجه تبخیر شود.
مرحله چهارم: افزودن لوبیا
در ادامه لوبیا خرد شده را با رب گوجه فرنگی و کمی دارچین و نمک به مواد می افزاییم و تفت میدهیم تا کمی لوبیا ها نرم شود،پس از آن تابه را از روی شعله بر میداریم و به کناری میگذاریم تا مواد لوبیا پلو خنک شود.
مرحله پنجم: جوشاندن برنج
در قابلمه ای که برنج را درآن قصد دارید طبخ کنیم آب و نمک میریزیم و در قابلمه را میگذاریم و حرارت شعله را زیاد میکنیم تا آب سریع به جوش بیاید،برنج را دو مرتبه میشوییم و آب آن را خارج میکنیم و داخل آب در حال جوش میریزیم و صبر میکنیم تا برنج کمی نرم شود در حدی که زیر دندان کمی سفت باشد،آن وقت زمان آبکش کردن آن است،پس برنج را آبکشی میکنیم و در کف قابلمه روغن میریزیم و اگر تمایل داشتید سیب زمینی یا نان برای ته دیگ در روی روغن می گذاریم.
مرحله ششم: تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
و بعد کمی از برنج را میریزیم و روی آن مقداری از مواد لوبیا و مجددا یک لایه برنج میریزیم و روی آن مواد لوبیا ،همین طور ادامه میدهیم تا مواد لوبیا پلو تمام شود،بعد در قابلمه را میگذاریم و ابتدا برای ۳الی۵ دقیقه با حرارت متوسط رو به بالا اجازه میدهیم تا پلو بخار کند سپس حرارت را کم میکنیم تا خوب لوبیا پلو دم بکشد. در مرحله پایانی که غذا آماده شد لوبیا پلو را خوب زیر و رو کنید و کمی روغن به پلو بزنید و مخلوط کنید سپس در دیس بکشید و با مواد لوبیا پلو آن را تزئین کنید.نوش جان
فوت و فن های دستور پخت تهیه لوبیا پلو
-
اگر دوست دارید این غذا را بدون گوشت تهیه کنید کافیه گوشت چرخ کرده را حذف کنید و بجای آن قارچ بریزید.
-
اگر دوست دارید لوبیا خوش عطر و بوی داشته باشید کافیه ۱ پیمانه برنج دودی اضافه کنید.
-
می توانید بجای گوشت چرخ کرده از مرغ آبپز شده یا سرخ شده و یا گوشت تکه ای استفاده کنید.
-
بهتر است در انتها بجای کره از روغن کرمانشاهی استفاده کنید.
-
می توانید بجای استفاده از دارچین از چوب دارچین استفاده کنید.
-
استفاده همزمان رب و گوجه فرنگی باعث خوش طعم و خوش رنگ لوبیا پلو می شود.
-
به دلخواه می توانید لوبیا را از قبل کمی بخارپز کنید.
-
بهتر است برای طعم و مزه بهتر در مواد میانی لوبیا پلو کمی زعفران دم کرده بریزید.
-
می توانید لا به لای لوبیا پلو کمی ادویه پلویی بزنید.
-
می توانید گوشت قلقلی بجای گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
-
می توانید از کمی زیره پودر شده نیز در بین برنج بریزید.