روش پخت خورش قورمه سبزی مجلسی
تاریخچه قورمه سبزی
قورمه سبزی از غذاهای اصیل ایرانی است. گفته شده که این خورش خوشمزه به 2000 تا 5000 سال قبل بر میگردد.
خورش قورمه سبزی غذای ملی ما ایرانیان است. ترکیب سبزیجات – گوشت و حبوبات در این خورش بسیار زیباست.
این خورش محبوب در هر جای ایران با تغییراتی طبخ می شود. ما این بار د رمجله آشپزی راستین شاندیز به چگونگی طبخ این خورش محبوب ایرانیان ازنوع مجلسی مخصوص راستین می پردازیم .
شاید جالب باشد که بدانیم اوج وحدت ما ایرانیان در طبخ یک غذا باعث شده همه ایران زمین یک دست این خورش خوشمزه را طبخ کنند.
اول آذرماه روز جهانی قورمه سبزی است. همین امر نشان از اهمیت قورمه سبزی دارد.
طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی
قورمه سبزی مجلسی یکی از قورمه سبزی های بسیار زیبا و لذیذ است که همانطور که از نامش پیداست برای پذیرایی از میهمانان ویژه است.
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی مجلسی
-
1 عدد پیاز
-
4 عدد لیمو عمانی
-
900گرم گوشت ماهیچه
-
200گرم لوبیا قرمز
-
500 گرم سبزی قورمه سبزی
-
1 قاشق غذاخوری رب انار ترش
-
1 قاشق غذاخوری شنبلیله خشک
-
زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
-
روغن به میزان لازم
طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی
بهتر است از شب قبل لوبیا قرمز را در آب خیس کرده و هر چند ساعت یک بار آب آن را عوض کنید.
پس از گذشت حداقل 8 ساعت، یک قابلمه نسبتا کوچک را به همراه آب روی حرارت قرار داده و لوبیا ها را در آن بپزید سپس کنار بگذارید.
لیمو عمانی ها را با استفاده از یک چنگال سوراخ کنید و درون یک ظرف آب جوش بریزید و اجازه دهید یک ساعت بماند. سپس آن ها را از آب خارج کرده و کنار بگذارید.
پیاز را پوست گرفته و بشویید. سپس با استفاده از یک چاقو آن را نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن ریخته و پیازها را به آن اضافه کنید.
اجازه دهید تا طلایی شوند، سپس گوشت ها را در آن بریزید و تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کرده و قهوه ای شود. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کمی سرخ شوند.
در یک تابه مقداری روغن ریخته و سبزی ها را در آن بریزید و آنقدر تفت دهید تا تیره رنگ شوند. سپس از روی حرارت بردارید.
زمانی که گوشتها به رنگ مورد نظر رسید سبزی قورمه سرخ شده را به آن اضافه کرده و مقداری هم بزنید سپس مقداری آب ریخته و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید.
در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید ۲ تا ۳ ساعت خورشت خوب جا بیافتد.
تابه کوچکی را روی حرارت قرار داده و در آن روغن بریزید. شنبلیله خشک را به آن اضافه کرده و مقداری تفت دهید تا کمی سرخ شود، سپس کنار بگذارید.
زمانی که گوشت پخته شد لوبیای پخته شده را به همراه شنبلیله تفت داده شده در آن بریزید.
ساعت آخر پخت خورشت رب انار و لیمو عمانی ها را به همراه مقداری نمک به آن اضافه کرده و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی گاز بماند. سپس خورشت را در کنار برنج سرو کنید.
نکات لازم در تهیه قورمه سبزی مجلسی
-
می توانید به دلخواه مقداری آب قلم نیز برای خوشمزه تر شدن خورشت به آن اضافه کنید.
-
بهتر است برای خوش طعم تر شدن خورشت پس از پایان پخت زیر آن را خاموش نمایید. پس از ۳۰ دقیقه و سرد شدن آن دوباره شعله را روشن کرده و اجازه دهید کمی بجوشد.
-
توجه داشته باشید که بهتر است نمک در پایان پخت خورشت به آن اضافه شود زیرا باعث نپختن گوشت می شود.
-
اگر آب خورش در حین پخت کم شد می توانید یک الی دو لیوان آب جوش به آن اضافه کنید اما بهتر است از همان ابتدا مقدار آب لازم را در خورشت بریزید.
-
می توانید به دلخواه برای خوشرنگ تر شدن خورشت در پایان پخت مقداری یخ در آن بریزید تا به آن شوک وارد شود.
-
سبزی قورمه هر چه ریزتر باشد خورشت بهتر جا می افتد.
این روش پخت خورش قورمه سبزی مجلس مخصوص بهترین رستوران نزدیک حرم اما رضا (ع) بعنی رستوران راستین شاندیز می باشد که به جای گوشت خورشتی از ماهیچه استفاده می کند.
اگر از این دستور استفاده کردین برای طبخ این غذای ملی لطفا با ما در جریان بگذارید.