خواص درمانی لوبیا سبز،سبزی کم کالری
لوبیا سبز یکی از انواع سبزیجات بسیار مفید و کم کالری می باشد که خواص درمانی بسیاری دارد،
لوبیا سبز دارای انواع مختلف پل (pole) و بوش (Bush) میباشند. هم لوبیاهای بوته ای و هم لوبیاهای ستونی دارای ارقام بسیار زیادی بوده و از انواع گوشتی تا ظریف و نازک گسترده هستند. غلافها میتوانند گرد یا صاف و در رنگهای مختلف: سبز، بنفش، زرد یا خالدار باشند.
بذرهای ارگانیک همان بذرهای غیر GMO است. اکثر ارقام مورد استفاده به صورت ارگانیک بوده و فقط برخی از آنها به صورت بذرهای غیرارگانیک هستند. اجازه ندهید که وجود ارقام غیرارگانیک مانع تلاش شما برای ایجاد ارقام خوشمزه و مطلوب مختلف شود.
در صورت عدم دسترسی به انواع بذرهای ارگانیک، NOP (برنامه ملی ارگانیک) امکان استفاده از بذرهای غیرارگانیک (اما نه GMO) را فراهم میکند. نحوه رشد گیاهان (بدون کودهای شیمیایی، آفتکشها، علفکشها، یا قارچکشها) تعیین کننده ارگانیک بودن آنها است.
برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات لوبیا سبز در ادامه با مجله علمی راستین شاندیز همراه باشید.
خاصیت های لوبیا سبز
مصلح و طبع لوبیا سبز
طبیعت لوبیا سبز سرد و تر است و مصلح آن مواد غذایی مثل روغن زیتون، آویشن، خردل، زنجبیل، زیره، فلفل، نمک، زنجبیل و .. هستند و توصیه می شود برای اینکه نفخ لوبیا سبز کاهش یابد به همراه این مواد غذایی مصرف شود.
سلامت دستگاه گوارش
لوبیا سبز به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از فیبر طبیعی می باشد برای سلامت و بهبود عمکلرد دستگاه گوارش بسیار مفید است. با قرار دادن لوبیا سبز در رژیم غذایی خود خود را در مقابل مشکلاتی مثل یبوست، زخم معده، رفلاکس اسید معده و بواسیر بیمه کنید.
جوان سازی پوست
لوبیا سبز حاوی مقادیر غنی از انواع آنتی اکسیدان ها می باشد و به همین دلیل می تواند به کنترل رادیکال های آزاد مخرب که یکی از اصلی ترین دلایلی چین و چروک روی پوست هستند کمک کند. علاوه بر این مواد مغذی موجود در لوبیا سبز برای شادابی پوست ضروری هستند.
یکی دیگر از دلایلی که باید از لوبیا سبز برای جوان سازی پوست استفاده کرد این است که این گیاه حاوی مقادیر غنی از ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، پتاسیم، فولات و پروتئین های طبیعی می باشد، که همگی این مواد برای سلامت پوست ضروری هستند.
سم زدایی بدن
لوبیا سبز به دلیل اینکه یک دورتیک طبیعی محسوب می شود می تواند به پاک سازی بدن کمک کند. سموم بدن معمولا از طریق ادرار از بدن خارج می شوند و به همین برای پاک سازی و سم زدایی بدن توصیه می شود از لوبیا سبز استفاده کنید.
تقویت استخوان ها
مصرف لوبیا سبز علاوه بر تقویت استخوان ها می تواند از ابتلا به بیماری های شایع استخوانی مثل پوکی استخوان نیز جلوگیری کند. لوبیا سبز دارای مقادیر غنی از ویتامین K می باشد و به همین دلیل باعث می شود روند جذب کلسیم در بدن افزایش یابد.
سلامت چشم
مصرف لوبیا سبز برای سلامت کلی چشم ها بسیار مفید است و می تواند باعث پیشگیری از بیماری های چشمی نیز شود. لوبیا سبز حاوی مقادیر غنی از کاروتنوئیدها می باشد و به همین دلیل می تواند به تقویت بینایی و درمان شب کوری کمک کند.
مفید برای دیابت
لوبیا سبز یکی از مواد غذایی محسوب می شود که برای دیابتی ها بسیار مفید می باشد. لوبیا سبز به دلیل شاخص پایین گلیسیم باعث می شود که حساسیت به انسولین تا حد زیادی کاهش یابد. علاوه بر این مصرف لوبیا سبز می تواند به کاهش سطح قند خون نیز کمک کند.
زیان های لوبیا سبز
ریزش موهای سر
مصرف لوبیا سبز خواص بسیار زیادی برای بدن دارد، البته توصیه می شود بعضی افراد با مشکلات خاصی از مصرف زیاد لوبیا سبز خودداری کنند. کسانی که با مشکل ریزش مو روبرو هستند بهتر است از مصرف زیاد لوبیا سبز خودداری کنند.
ترفند نگهداری لوبیبا سبز برای مدت طولانی
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که موقع خرید لوبیا سبز متوجه وجود لکههایی بر روی آن شده باشید.
چه از لوبیا سبز در یک غذای سنتی استفاده کرده باشید و چه در غذاهای جدید، این ماده غذایی یکی از اجزای اصلی در خانهها محسوب میشود. اگر زمانی که ماده غذایی را میخواهید بپزید، متوجه وجود لکههایی قهوهای بر روی سطح آن شدید چه کار باید کرد؟
طبق اعلام پایگاه «CookingLight» لوبیا سبزی که دارای چند لکه قهوهای است مشکلی برای خوردن ندارد و از لحاظ ایمنی برای بدن سالم محسوب میشود. هر چند تغییر رنگ آن بدین معناست که این محصول دیگر تازگی قبلی خود را ندارد و به آرامی در حال فاسد شدن است.
بنابراین لوبیا سبز با لکههای قهوهای ممکن است به خوشمزگی لوبیاهای تازه چیده شده نباشد؛ اما همان طوری که اشاره شد هنوز هم میتوان آنها را برای پخت و پز استفاده کرد.
چگونه میتوان فهمید لوبیای سبز خراب شده است؟
فراتر از هر لکه قهوهای که ممکن است روی لوبیا سبز مشاهده کنید، لوبیا سبزی که در حال فاسد شدن است، «خشک» به نظر میرسد و بافتی سفت و لاستیکی دارد.
اگر پوسته لوبیا سبز شما مرطوب یا لزج است، این بدان معناست که این ماده شروع به تجزیه شدن کرده و باید آن را دور بریزید و سراغ لوبیا سبز تازه بروید.
برای این که بتوانید مدت نگهداری از لوبیا سبز خریداری شده را افزایش دهید، باید آنها را در یک کیسه سوراخدار قابل تنفس در یخچال نگهداری کنید. با این روش میتوانید آنها را تا هفت روز تازه نگه دارید.
طرز نگهداری لوبیا سبز در فریزر به صورت حرفه ای
قبل از گذاشتن لوبیا سبز در فریزر بهتره طرز نگهداری آن را به صورت حرفه ای بیاموزید، آشنایی با فوت و فن نگهداری و روش های منجمد کردن سبزیجات را در مطلب امروز ما دنبال کنید و به هنرهای خود در خانه اضافه کنید…
یکی از روشهای نگهداری طولانی مدت لوبیا سبز، فریز کردن لوبیا سبز است. در این حالت، هم میتوان لوبیاها را به صورت خام فریز کرد و هم میتوان از روش بلانچ کردن استفاده کرد که متداولتر است.
این روش پخت کوتاه را آنزیم بری یا به اصطلاح بلانچینگ گویند . نگران نباشید، زیرا مدت حرارت دیدن لوبیا سبزها آنقدر کم است که بخش ناچیزی از ویتامینهای موجود در آن از بین خواهد رفت و عمدهی ویتامینها در طول مدت نگهداری حفظ خواهند شد. در واقع روش بلانچینگ با از بین بردن آنزیمهای مضر موجود در لوبیا سبز مانند پروتئاز (تجزیه کننده پروتئین) و لیپاز (تجزیه کننده چربی)، ویتامینهای موجود در لوبیا سبز به خصوص ویتامینهای گروه B و C را به مدت طولانیتری در حالت انجماد حفظ کرده و مانع از تغییر رنگ سبزیها و تیره شدن آنها میشود.
-
پس از خارج کردن لوبیاها از آب سرد، آنها را آبکش کرده و بعد صبر کنید تا کاملا خشک شوند و سپس آنها را درون کیسههای مخصوص فریزر (زیپ کیپ) و یکبار مصرف قرار داده و حتما قبل از بستن درب آنها هوای اضافی کیسه را خارج کرده و در فریزر نگه داری کرد.
-
برچسب تاریخ بسته بندی نیز فراموش نشود.
ضمنا این روش برای سبزماندن نخود فرنگی و باقالی مازندرانی هم کاربرد دارد.
فریز کردن لوبیا سبز به صورت خام
لوبیا سبز را به صورت خام نیز میتوان فریز کرد، یکی از مزایای این روش صرفه جویی در زمان است. برای این کار:
-
سر و ته لوبیا سبزها را گرفته و به خوبی بشویید.
-
لوبیاهای شسته شده را روی یک حوله یا پارچهای نخی قرار دهید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند.
-
سپس در اندازههای دلخواه خرد کرده و در بسته بندیهای منظم داخل کیسههای زیپ دار فریزر قرار دهید.
نکته آخر در طرز نگهداری لوبیا سبز
مدت نگهداری لوبیا سبز در فریزر به صورت وکیوم در کیسه فریزر ۱ تا ۶ ماه است.
البته توجه داشته باشید که انجماد طولانی مدت میتواند تا حدودی از ویتامین C و اسید فولیک این سبزی بکاهد و طعم و مزه آن را نامطلوب و تند سازد؛ پس بهتر است با توجه به تاریخ برچسب روی بسته بندیها، زمان مصرف این ماده غذایی با ارزش را زیاد طولانی نکنیم.
به علاوه ماده غذاییای که از حالت انجماد خارج میشود، باید در اسرع وقت مصرف شود.