با خواص و عوارض عجیب لوبیا قرمز آشنا شوید!
لوبیا قرمز که یک نوع حبوبات است دارای شکل و رنگی شبیه به کلیه است و از این رو به آن لوبیا کلیوی نیز میگویند. رنگ لوبیا قرمز قهوهای مایل به قرمز است. لوبیا قرمز طعم ادویه را هنگام پخت به خود میگیرد. لوبیا قرمز منبعی غنی از پروتئین است به صورتی که میتواند یک گزینه جایگزین مناسب برای گیاهخواران که گوشت مصرف نمیکنند، است و در واقع میتوانند از آن به عنوان گوشت قرمز استفاده کنند. از لوبیا قرمز در تهیه بسیاری از غذاها میتوان استفاده کرد. از لوبیا قرمز پخته شده میتوان در تهیه سالاد و با ترکیب با ادویه برای تهیه ساندویچ استفاده کرد. لوبیا قرمز یکی از مواد اصلی تهیه قرمه سبزی است. در ادامه با مجله علمی راستین شاندیر همراه باشید تا به بررسی بیشتر لوبیا قرمز بپردازیم. این بار در رابطه با مواردی مانند خواص لوبیا قرمز، لوبیا قرمز برای تقویت حافظه، لوبیا قرمز برای کاهش کلسترول بد، لوبیا قرمز برای درمان یبوست، لوبیا قرمز برای تقویت سیستم ایمنی، لوبیا قرمز برای سلامت قلب، لوبیا قرمز برای تقویت استخوانها، لوبیا قرمز برای جلوگیری از سرطان، لوبیا قرمز برای درمان سندروم روده تحریک پذیر، لوبیا قرمز برای تنظیم قند خون و بیماران دیابتی، لوبیا قرمز برای فشار خون، لوبیا قرمز برای معده و شکم، لوبیا قرمز برای کاهش میگرن، لوبیا قرمز برای حفظ سلامت پوست، لوبیا قرمز برای درمان روماتیسم مفصلی، لوبیا قرمز برای لاغری و در نهایت عوارض لوبیا قرمز میپردازیم.
سلامت مفاصل
مس برای سلامت استخوان ها و مفاصل بدن ضروری است. لوبیا به دلیل داشتن آنزیم های خاص باعث می شود تا انعطاف پذیری رباط و مفاصل افزایش پیدا کند.
پاکسازی دستگاه گوارش
لوبیا قرمز به دلیل خواصی که دارد می تواند به راحتی باعث پاک سازی دستگاه گوارش شما شود. کسانی که سابقه ی خانوادگی سرطان روده ی بزرگ دارند بهتر است از لوبیا قرمز استفاده کنند.
کاهش کلسترول
لوبیا قرمز به دلیل داشتن مقدار زیاد کربوهیدرات و فیر باعث می شود تا کلسترول بدن کاهش پیدا کند. کاهش کلسترول باعث کاهش بیماری های قلبی عروقی در افراد می شود.
درمان سندروم روده تحریک پذیر
خیلی از افراد به بیماری سندروم روده تحریم پذیر گرفتار هستند ، شما می توانید با مصرف فیبر زیاد این بیماری را تا حدود زیادی کنترل کنید. مصرف لوبیا قرمز برای درمان سندروم روده تحریک پذیر مناسب است.
کاهش چین و چروک پوست
همانطور که بالا عنوان شد لوبیا قرمز با رادیکال های آزاد موجود در بدن مبارزه می کند. با از بین رفتن رادیکال های آزاد در بدن روند سلول های پیری کاهش پیدا می کند. لوبیا قرمز باعث کاهش چین و چروک پوستی می شود.
مفید برای بیماران دیابتی
کسانی که دیابت دارند باید رژیم غذایی خود را رعایت کنند. لوبیا قرمز برای بیماران دیابتی بسیار مفید می باشد. لوبیا قرمز دارای شاخص گلیسمی پایین می باشد که این امر باعث می شود تا قند خون در بدن متعادل شود. لوبیا قرمز از بیماری دیابت پیشگیری می کند.
سلامت و محافظت از قلب
لوبیا قرمز دارای منیزیوم می باشد که این ماده بر کلسترول بد خون تاثیر گذار است. لوبیا قرمز با بیماری های قلبی و عروقی مبارزه می کند و باعث می شود تا شما قلبی سالم تر و قوی تر داشته باشید.
کنترل قند خون
خیلی از افراد به بیماری قندخون دچار هستند ، بیماری قند خون باعث ایجاد بیماری های دیگری مانند بیماری های قلبی می شود. لوبیا قرمز به دلیل داشتن پروتئین و فیبر بالا باعث می شود تا قند خون شما کنترل شود. همانطور که قبلا بیان شد شاخص گلیسمی لوبیا بسیار مناسب است و باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت می شود.
سم زدایی بدن
خیلی از مواد غذایی که امروزه مصرف می کنیم ناسالم بوده و دارای سولفیت زیادی می باشد. محتوای سولفیت در بدن باعث می شود تا اثرات سمی در بدن ایجاد شود. لوبیا قرمز به عنوان یک سم زدای طبیعی رفتار می کند.
پیشگیری از ابتلا به آسم
لوبیا قرمز به دلیل داشتن منیزیم باعث می شود تا بیماری آسم کاهش پیدا کند. چرا که باعث عبور هوا در داخل و خارج از بدن می شود.
رژیم غذایی و کاهش وزن
لوبیا قرمز سرشار از فیبر می باشد ، می دانید که اگر غذای سرشار از فیبر مصرف کنید به مدت طولانی سیر می مانید. لوبیا قرمز از چربی کمی برخوردار می باشد و یک وعده غذایی عالی می باشد.
مضرات لوبیا قرمز
آسیب های مغزی
لوبیا قرمز دارای آهن می باشد ، اگر لوبیا قرمز را به صورت مکرر و بیش از حد تعادل مصرف کنید ممکن است به آسیب های مغزی منجر شود.
مسمومیت هموگلوتنین
به دلیل اینکه لوبیا قرمز حاوی هموگلوتنین می باشد ، مصرف بیش از حد لوبیا قرمز باعث ایجاد بیماری های اسهال ، حالت تهوع ، درد شکم و استفراغ می شود.
مشکلات گوارشی
اگر شما لوبیا قرمز را به صورت روزانه مصرف کنید باعث ایجاد گاز معده می شود که ممکن است اسهال به دنبال داشته باشد.
خطر ابتلا به سرطان
اگر فولات بدن افزایش پیدا کند خطر احتمال ابتلا به بیماری سرطان بیشتر می شود. انسان در طول روز می بایست حدود ۸۰۰ میکروگرم فولات مصرف کند. سعی کنید مواد غذایی را در حد اعتدال و با برنامه غذایی تخصصی مصرف کنید.
ﻧﮕﻬﺪاری ﺣﺒﻮﺑﺎت در ﻇﺮف ﻫﺎی ﻣﺨﺼﻮص
برای نگهداری حبوبات در انبار باید آن را درون ظرف های مخصوص درب دار قرار دهید. مکان نگهداری باید خنک و خشک باشد.
اگر شرایط لازم برای نگهداری حبوبات مناسب باشد، تا 24 ماه می توانید آن ها را نگهداری کنید. در ضمن بیشتر هم می توان آن را نگهداری نمود ولی ممکن است که کهنه شوند. اگر چه تا این لحظه زمان مناسبی برای نگهداری حبوبات خشک تعریف نشده است، اما تجربه نشان می دهد که تا یک سال هیچ تغییری در آن ها دیده نمی شود، و کاملا تازه به نظر می رسند، و فقط مقداری رطوبت خود را از دست می دهند و وزن آن ها کمتر می شود.
برای شناسايی حبوبات آلوده اين دو روش را به کار ببرید
اگر حبوبات را به شکل بسته بندی شده خریداری می نمایید، بسته را در یک دست قرار دهید و با انگشت وسطی دست راست به آن بزنید، اگر حشره داشته باشد، به سمت بالا می آید و دیده می شود.
مقداری حبوبات را در آب قرار دهید. حبوبات سوراخ دار در بالای آب قرار می گیرد و شما آن ها را سوا نمایید. علاوه براین در اثر خیس کردن، حشرات موجود در دانه حبوبات، به روی آب می آیند که باید قبل از استفاده، آن ها را جدا نمایید.