طرز تهیه پوره سیب زمینی با پیاز داغ و نعنا
- پوره سیب زمینی یکی از غذا های ساده و در عین حال خوشمزه ای است که به زمان پخت کمی نیاز دارد. همچنین می توان آن را با مواد مختلف و به شیوه های متفاوت درست کرد. پوره سیب زمینی معمولا در کنار دیگر غذاها سرو می شود. اما سرو آن به تنهایی هم طرفداران خاص خودش را دارد. پوره سیب زمینی یک غذای ایدهال، سبک و رژیمی مناسب کودکان و ورزشکاران است. استفاده از پیاز داغ، نعنا، در کنار ادویه های دلخواه و همچنین سبزیجات معطر می تواند طعم این غذای ساده را بسیار لذیذ کند. در این مقاله از مجله آشپزی راستین شاندیز طرز تهیه پوره سیب زمینی با پیاز داغ را مرحله به مرحله آموزش می دهیم. ضمنا نکات تکمیلی و طلایی پخت و درست کردن آن را به شما خواهیم گفت.
طرز تهیه پوره سیب زمینی با پیاز داغ و نعنا
مواد لازم
سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
شیر: یک تا یک و نیم فنجان، مخلوط نصف شیر و نصف خامه یا خامه ی تنها (دلخواه)
نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
کره : ۱۰۰ گرم
پنیر خامه ای :۱۰۰گرم
پنیر چدار :۲۰۰ گرم
پیاز داغ یا پیازچه : ۶ قاشق غذاخوری
نمک – فلفل- پودر پاپریکا : به میزان دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: سیب زمینی ها را آبپز کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه پوره سیب زمینی، ابتدا سیب زمینی ها را به خوبی بشویید. در یک قابلمه به میزان کافی آب بریزید، در حدی که آب روی سیب زمینی ها را بپوشاند. سپس روی حرارت قرار دهید. درب ظرف را بگذارید و بعد از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید تا سیب زمینی ها آبپز شوند. می توانید آن ها را بخارپز هم بکنید.
ترفند : اگر به جای آب از مخلوط شیر و آب برای آبپز کردن استفاده کنید سیب زمینی نرم تری خواهید داشت.
مرحله دوم: سیب زمینی ها را پوره کنید
کره و شیر را از یخچال بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا کره کمی ذوب و نرم شود. بعد از این که سیب زمینی ها آبپز شدند، آب آن را خالی کنید و اجازه دهید سیب زمینی ها کمی از دما بیفتند و سرد شوند. پوست سیب زمینی ها را بگیرید. آن ها را در یک کاسه بگذارید و با گوشت کوب به خوبی بکوبید. می توانید از چنگال هم برای پوره کردن سیب زمینی ها استفاده کنید.
ترفند : هیچگاه برای تهیه پوره از رنده فلزی استفاده نکنید ،زیرا طعم نا مطلوبی به سیب زمینی خواهد داد.
مرحله سوم: مواد دیگر را اضافه و پوره را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه پوره سیب زمینی، به سیب زمینی پوره شده، شیر، کره، پنیر خامه ای و پنیر چدار و نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. همه مواد را با هم کاملا مخلوط کنید تا یکدست شوند. در این مرحله از طرز تهیه پوره سیب زمینی، پیاز ها را پوست بگیرید و در تابه به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید. آن ها را با مقداری روغن، کاملا سرخ کنید. سپس نعنا را به آن اضافه کنید و ۱ دقیقه تفت دهید تا خامی آن از بین برود. پوره سیب زمینی را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
ترفند : اگر از شیر هنگام آبپز کردن سیب زمینی استفاده کردید در این مرحله دیگر شیر اضافه نکنید.
ترفند : می توانید همه مواد را به پیاز سرخ شده و نعنا اضافه کرده با هم مخلوط کنید و برای لحظات کوتاهی روی حرارت بگذارید و بعد در ظرف سرو بکشد و تزئین کنید.
فوت و فن های طرز تهیه پوره سیب زمینی
-
پوره سیب زمینی کالری بالایی دارد و اگر با روغن درست شود، چربی آن هم افزایش می یابد. بنابراین بهتر است از کره در آن استفاده کنید.
-
برای درست کردن سیب زمینی می توانید آن را با پوست یا بدون پوست آبپز یا بخار پز کنید. بهترین حالت، بخار پز کردن سیب زمینی با پوست است. اگر عجله دارید، پوست سیب زمینی را بگیرید و به چهار قسمت برش بزنید. سپس برش ها را آب جوش آبپز کنید. در این حالت البته سیب زمینی آب را به خود جذب می کند و مزه آن تا حدودی تغییر خواهد کرد.
-
استفاده از آب سرد برای پخته شدن سیب زمینی باعث می شود سیب زمینی ها مدت زمان بیشتری در آب بمانند و در نتیجه طعم آنها تغییر خواهد کرد،پس بهتر است ابتدا آب را به نقطه جوش برسد بعد سیب زمینی ها را اضافه کنید .
-
از سبزیجات معطر تازه و خشک دلخواه می توانید در تهیه پوره سیب زمینی استفاده کنید. جعفری تازه، نعنا داغ، گشنیز خشک، تره خرد و ساطوری شده از انواع محبوب سبزی هایی است که می توانید در پوره خود به کار ببرید.
-
خامه یکی دیگر از موادی است که می تواند طعم پوره سیب زمینی را بسیار دلچسب کند. معمولا خامه و شیر با هم استفاده می شوند. استفاده از خامه در طرز تهیه پوره سیب زمینی، می تواند بافت پوره را بسیار لطیف کند.
-
اگر می خواهید طعم پوره به شیرینی بزند، نمک را از طرز تهیه پوره سیب زمینی حذف کنید. می توانید کمی شکر هم به مواد اضافه کنید.
-
اگر می خواهید پوره سیب زمینی را با رب گوجه فرنگی درست کنید، حتما رب گوجه را به صورت جداگانه در یک تابه با مقداری روغن روی حرارت تفت دهید. در این صورت هم رب گوجه فرنگی رنگ باز می کند و هم طعم خام خود را از دست می دهد و طعم نهایی خوشمزه تر خواهد شد.