مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

روش پخت ساده کشک و بادمجان

 روش پخت ساده کشک و بادمجان

کشک و بادمجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با رسپی های بسیار متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده دستور آشپزی سنتی و مرحله به مرحله با مجله آشپزی راستین شاندیز همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

بادمجان
۴ عدد درشت
پیاز
۲ عدد متوسط
کشک
۴ قاشق غذاخوری
مغز گردو
۲ قاشق غذاخوری
سیر
۴ حبه
نعناع خشک
۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه
به مقدار کافی

روش پخت ساده کشک و بادمجان

طرز تهیه کشک و بادمجان

مرحله اول

برای تهیه کشک بادمجان مجلسی ابتدا بادمجان ها را پوست می گیریم، سپس به صورت ورقه ای برش می زنیم و داخل یک سینی قرار می دهیم. در ادامه مقداری نمک روی بادمجان های می پاشیم و اجازه می دهیم ۲۰ دقیقه استراحت کنند.
نکته: معمولا بادمجان هایی که حاوی تخمه های زیاد نیستند، طعم شیرینی دارند و نیاز به مرحله تلخی گیری ندارند.

مرحله دوم

این کار باعث می شود علاوه بر اینکه تلخی بادمجان ها گرفته شود، هنگام سرخ کردن هم روغن کمتری جذب کنند. در ادامه بادمجان ها را آبکشی می کنیم و با دست کمی فشار می دهیم تا آب اضافی موجود در بادمجان ها خارج شود.

 

مرحله سوم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم، پس از اینکه روغن داغ شد، بادمجان ها را به تابه اضافه می کنیم و دو سمت بادمجان ها را به خوبی سرخ می کنیم، سپس از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله چهارم

حالا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا پیازها طلایی شوند. در ادامه سیرها را به صورت ریز خرد می کنیم و در حد یک دقیقه به همراه پیاز داغ تفت می دهیم.

 

مرحله پنجم

بادمجان ها را با گوشتکوب یا غذاساز به طور کامل له می کنیم و به تابه اضافه می کنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و بادمجان له شده را به خوبی تفت می دهیم تا آب اضافی موجود در تابه تبخیر شود.
نکته: روش له کردن بادمجان‌ها سلیقه ای است و اگر دوست دارید بادمجان ها را زیر دندان حس کنید، می توانید آنها را به صورت ساطوری خرد کنید.

مرحله ششم

در این مرحله مغز گردوی خرد شده را به همراه کشک به تابه اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. در صورتی که کشکی که استفاده می کنیم کمی سفت بود می توانیم نصف فنجان آب جوش نیز استفاده کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله درب تابه را می گذاریم تا آب اضافی موجود در تابه تبخیر شود و کشک و بادمجان به روغن بیفتد. در همین حین نعناع خشک را به همراه کمی روغن به مدت یک دقیقه تفت می دهیم تا سرخ شود، سپس به غذا اضافه می کنیم.
نکته: نعنا خشک را فقط باید چند ثانیه تفت دهیم تا رنگش کمی تغییر کند، چون خیلی سریع می سوزد و تلخ می شود.

 

مرحله هشتم

پس از اینکه کشک و بادمجان به روغن افتاد و دیگر هیچ آبی درون تابه موجود نبود، غذا را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به سلیقه خود با موادی مثل نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ و کشک تزیین کرده و با نان داغ سرو می کنیم.

 

روش پخت ساده کشک و بادمجان

نکات طرز تهیه کشک و بادمجان

کشک و بادمجان کبابی

یکی از رسپی های جدید این غذای خوشمزه به صورت کبابی است، به این صورت که بادمجان‌ها را به جای سرخ کردن، روی حرارت ذغال یا شعله گاز کباب می کنند، که باعث می شود کشک و بادمجان را با طعمی دودی تجربه کنید.
قبل از سرخ کردن برای گرفتن تلخی بادمجان می‌توانید به دو روش عمل کنید. در روش اول می‌توانید بادمجان‌ها را در ظرف آبکش ریخته و روی آن‌ها را نمک بپاشید و حدود 15 تا 20 دقیقه زمان دهید تا تلخی بادمجان کاملا گرفته شود آب خارج شده از بادمجان‌ها را خشک کنید. در روش دوم هم می‌توانید بادمجان‌ها را در محلول آب نمک قرار دهید.
برای سرخ کردن بادمجان‌ها هم برای این‌که روغن کمی استفاده شود می‌توانید از دو ظرف استفاده کنید. در ظرف اولی روغن ریخته و یک طرف بادمجان‌ها را سرخ کنید. بعد از این‌که یک طرف بادمجان‌ها سرخ شد بادمجان‌ها را به ظرف دیگر منتقل کنید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. روغن خارج شده از بادمجان برای سرخ شدن طرف دیگر کافی است.

 

 

رستوران راستین شاندیز یکی از بهترین رستوران های نزدیک حرم امام رضا (ع) هست که افتخار میزبانی شما عزیزان را در فضایی آرام و دلنشین دارد.
آیا تا به حال میزبان شما بوده ایم ، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟