باجو دو سر چی درست کنم ؟
جو دوسر یکی از غلات کامل و مقوی است که به شکل خردشده، پرک و بلغور میتوان آن را تهیه کرد. اما بیشترین مصرف آن به شکل جو پرک است.
جو پرک همان جو دوسر است که به صورت نازک برش خورده، آب را بیشتر جذب میکند و سریعتر میپزد. خیلی از ما خواص جو دوسر پرک را میدانیم اما نمیدانیم با جو پرک چی درست کنیم.
در این مقاله از مجله آشپزی راستین شاندیز به شما ستور تهیه چند غذا و صبحانه مقوی و سالم با جوپرک را معرفی میکنیم.
چگونه با جو دوسر صبحانه درست کنیم
جو دوسر سرشار از فیبر، ویتامین B و ویتامین E است و یکی از بهترین چیزهایی است که میتوانید برای وعده صبحانه نوش جان کنید. صبحانه با جو پرک برای ورزشکاران، افرادی که قصد کاهش وزن دارند و کودکان بسیار مناسب است.
بلغور جو دوسر یا اوتمیل (به انگلیسی: oatmeal) یکی از غذاهای سالم و مغذی است که به راحتی در سطح جهان شناخته شده است. این غذا از جوانه یا آرد جو به دست میآید و میتوان آن را به شکل پودری یا برشتهشده تهیه کرد. به عنوان یکی از بهترین گزینههای صبحانه، این غذا باعث سیری بلندمدت افراد میشود و از افزایش سطح قند خون جلوگیری میکند.
در واقع این غذا یک وعده یا میانوعده رژیمی است که ضمن سیر کردن افراد، برای او منبع غنی انرژی به حساب میآید. به طور معمول از این وعده سرشار از ویتامین، کلسیم و پروتئین برای صبحانه استفاده میشود. اوت میل نام دیگر بلغور جو دو سر، یا جو دو سر پرک شده است.
مواد لازم :
-
شیر ۱ پیمانه
-
جو پرک ۳ ق غذا خوری
-
دارچین نوک ق چای خوری
-
موز ۱ عدد
-
عسل ۱ ق غذا خوری
-
گردو ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه :
مرحله اول:
ابتدا باید جو را بپزید. برای پخت جو دو سر پرک باید شیر را داخل قابلمه بریزید و جو را اضافه کنید و هم بزنید و روی حرارت قرار دهید و برای ۷ الی ۸ دقیقه بگذارید و هم بزنید تا جو پرک نرم شود و شیر را به خود جذب کند. سپس تابه یا قابلمه جو را داخل یک کاسه یخ قرار دهید و بگذارید تا خنک شود.
مرحله دوم:
خنک شدن جو باعث می شود میوه سیاه نشود. سیب را به دلخواه پوست بگیرید و یا به صورت حلقه ای برش بزنید. داخل جو پرک دارچین و عسل را اضافه کنید و هم بزنید. شما می توانید برای شیرین شدن از شیر انگور یا خرما نیز استفاده کنید.
مرحله سوم:
در ادامه موز خرد شده را به همراه گردو خرد شده روی اتمیل قرار دهید و بعد از سرد شدن آماده سرو می باشد و شما می توانید به سادگی این اتمیل رژیمی و جذاب را میل کنید. شما حتی می توانید مواد اتمیل را از شب قبل آماده کنید و در عرض ۱۰ دقیقه این صبحانه خوشمزه آماده شده است.
نوش جان
نکته :
توجه داشته باشید در دستور تهیه اوتمیل ها از هر دو نوع جو پرک می توان استفاده کرد با این تفاوت که جو دو سر پرک را می توان به صورت خام نیز استفاده کرد اما جو پرک را خیر و حتما باید آن را از قبل پخته کنید
سوپ جو رستورانی
سوپ جو قرمز از محبوب ترین سوپ های رستورانی است و تقریبا در تمام رستوران ها به عنوان پیش غذا سرو می شود. جالب است بدانید بر خلاف تصور عموم که سوپ جو را پیش غذا می دانند این سوپ به خاطر وجود ویتامین ها و مواد معدنی که در آن وجود دارد یک غذای کامل است.
این سوپ پر فایده و خوش طعم را می توانید در ایام سرد سال برای خانواده عنوان یک غذای کامل تهیه کنید. به شما اطمینان می دهیم با چند بار پختن سوپ جو قرمز در منزل می توانید با سوپ های خوش رنگ و لعاب موجود در رستوران ها رقابت کنید.
پخت سوپ جو بسیار آسان است و حتی کسانی هم که سر رشته ای در آشپزی ندارند به راحتی می توانند این سوپ خوشمزه را به بهترین نحو ممکن درست کنند. جو خواص بسیار زیادی دارد که با پخت این سوپ می توانید از این خواص بهره مند شوید.
مواد لازم :
پیاز ۲ عدد
هویج کوچک ۲ عدد
روغن مایع ۱ ق غذا خوری
سینه مرغ ۱ عدد
جعفری ۲ ق غذا خوری
جو پوست کنده ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۲ ق غذا خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا جو پوست کنده را در مقداری آب بخیسانید و به مدت حداقل ۶ ساعت کنار بگذارید تا به خوبی خیس بخورد. بهتر است جو را از شب قبل بخیسانید. پس از گذشت این مدت جو پوست کنده را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید.
حرارت زیر جو باید متعادل باشد. توجه داشته باشید که هر چند دقیقه یک بار باید جو را هم بزنید تا ته نگیرید و به ته قابلمه نچسبد. جو باید تا زمانی که لعاب بیندازد روی حرارت بماند. زمانی که جو به خوبی لعاب انداخت آنرا از روی حرارت کنار بگذارید.
در مرحله بعد یکی از پیازها را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. قابلمه ای که برای تهیه سوپ در نظر گرفته اید روی حرارت بگذارید و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید. در صورتی که روغن بیش از اندازه داخل قابلمه بریزید سوپ شما چرب خواهد شد.
در ادامه پیاز خرد شده را داخل قابلمه بریزید و تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس هویج ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید ( می توانید هویج ها را با رنده درشت رنده کنید ) و به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و چند دقیقه با پیاز تفت دهید.
پس از اینکه هویج و پیاز را کمی تفت دادید مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا ادویه ها به خورد پیاز و هویج برود. سینه مرغ را به همراه ۲ لیوان آب ، ۱ پیاز و مقداری زردچوبه داخل یک قابلمه کوچک بریزید
و روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود. ( البته باید آبپز کردن سینه مرغ را اوایل شروع آشپزی انجام دهید تا در اواسط پخت سوپ معطل نشوید ) پس از اینکه سینه مرغ نیم پز شد آنرا به صورت ریش ریش ریز خرد کنید و به مخلوط پیاز و هویج اضافه کنید.
سینه مرغ ریش ریش شده را به همراه پیاز و هویج کمی تفت دهید تا سینه مرغ کمی سرخ شود. در مرحله بعد جو را به همراه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریع تر به جوش بیاید.
پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت سوپ رب گوجه فرنگی را با کمی روغن در یک تابه کوچک تفت می دهیم تا طعم خامی رب گرفته شود.
پس از سرخ شدن رب آنرا با نصف لیوان آب جوش مخلوط می کنیم تا یکدست شود سپس به سوپ اضافه می کنیم. در ۱۵ دقیقه پایانی نمک سوپ را اندازه می کنیم و به مقدار دلخواه نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. در همین مرحله جعفری خرد شده را هم اضافه می کنیم
و دیگر درب قابلمه را نمی گذاریم تا رنگ جعفری سبز و با طراوت بماند. می توانید کمی از جعفری را برای تزیین روی سوپ نگه دارید. پس از اینکه سوپ آماده شد آنرا در ظرف سوپخوری می ریزیم و به همراه آبلیمو یا لیمو ترش تازه سرو می کنیم.
نکات پخت سوپ جو قرمز
لعاب انداختن سوپ جو
شاید خیلی از دوستان هنگام پخت سوپ جو با این مشکل روبرو شوند که سوپ شان آبکی شود و لعاب کافی را نداشته باشد. برای رفع این مشکل در زمان اضافه کردن جو پوست کنده به قابلمه سوپ مقدار کمی رشته سوپ خرد کنید و به سوپ اضافه کنید.
این فوت کوزه گری باعث می شود سوپ شما لعاب خیلی خوبی بگیرد. البته به این نکته توجه داشته باشید که مقدار خیلی کمی رشته اضافه کنید ، چون اضافه کردن رشته زیاد باعث می شود سوپ شما خیلی سفت و غلیظ شود.
کیک جو رژیمی
مواد لازم :
شکر بدون قند 1 الی 2 قاشق غذاخوری
آرد جو 1 پیمانه
وانیل 1 قاشق مربا خوری
کره 2 قاشق غذا خوری
روغن مایع یک سوم پیمانه
شیر یک فنجان کوچک
تخم مرغ 2 عدد
بکینگ پودر 2 قاشق مربا خوری
دارچین به میزان لازم
سبوس جو 3 قاشق غذاخوری
جو پرک و موز جهت تزیین (اختیاری)
طرز تهیه :
در ابتدا روغن جامد، شکر بدون قند ( این شکر با شیرین کننده ایزومالت تهیه شده که شیرین کنندگی آن 2 برابر شکر معمولی میباشد از این رو در مصرف آن زیاده روی نشود چون در این صورت مزه تلخی ایجاد میکند) و روغن مایع را به مدت 2-3 دقیقه با همزن هم مخلوط میکنیم تا حالت خامه ای و یکدست ایجاد شود، بعد شیری که هم دمای محیط شده را کم کم اضافه مکینیم و با دور کند همزن مخلوط میکنیم تا باز حالت خامه ای ایجاد شود.
در این جا تخم مرغ ها را اضافه کرده و 4 دقیقه مخلوط میکنیم، در حین مخلوط کردن وانیل را اضافه میکنیم. آرد، پودر سبوس و بکینگ پودر را با هم الک کرده و 2-3 مرتبه به مواد خود اضافه میکنیم. قالب خود را چرب کرده و مواد را با قیف داخل قالب ریخته، جو پرک را جهت تزیین روی مواد ریخته و داخل فری که از قبل گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 20 الی 25 دقیقه میپزیم.
کیک جو شما آماده است میتوانید در صبحانه، عصرانه و میان وعده های خود از آن استفاده کنید و از آنجاییکه در آن از شکر بدون قند کامور استفاده شده این کیک شیرین است ولی باعث افزایش قند خون شما نمیشود، از این رو افراد دیابتی و دارای رژیم غذایی میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.
نوش جان