این ده غذای هندی را امتحان کنید و یک تجربۀ بهیاد ماندنی را برای خود و دوستانتان فراهم کنید. این غذاهای هندی سرشار از شگفتی و اعجاب است که باعث میشود طعم و عطر آن را تا مدتهای زیادی به خاطر داشته باشید. امتحان کردن طعم غذاهای هندی را حتی برای یکبار هم که شده در یک رستوران محلی هندی تجربه کنید. اگر به هند سفر کردهاید، از رستورانهای کوچک محلی نیز غافل نشوید، چرا که برخی از رازهای مهم آشپزی هندی هنوز بهصورت عمومی آشکار نشدهاند.
کشور هند را میتوان یک بهشت غذایی درنظر گرفت. ادویههای عجیب و غریب و گیاهانی که برای تهیۀ غذاهای این منطقه استفاده میشود، این کشور را به داشتن متنوعترین طعمهای غذایی مشهور کرده است. “هند” به خاطر میراث غنی آشپزی خود که در طول قرنها توسعه یافته ، شناخته شده است، بنابراین خود را آماده کنید تا با یک سفری خوشمزه در سرزمین ادویهها و طعمها آشنا شوید. غذاهای هندی ترکیبی منحصربهفرد از غذاهای معطر و خوشطعم است که ریشهها و قلبهای رنگارنگ و پر جنب وجوش مردم محلی را منعکس میکند. با تابههای شلوغ و بخار پز که مستقیماً از یک آشپزخانه معمولی هندی میآیند، نان کرهای و غذاهای آتشین درست میکنند. در این مقاله همراه شما هستیم تا به دنیای پر حرارت آشپزی هندی برویم و در ادامه برای شما ده غذای هندی معروف را معرفی میکنیم که امیدواریم در هر زمانی که فرصت داشتید نسبت به تهیۀ آن اقدام کنید.
1. بریانی، برنج معطر
غذای برنجی معطر و آتشین که به نام بریانی شناخته میشود، یک غذای اصلی محبوب امروزی در هندوستان است که ریشه در دوران مغول دارد. این غذا ترکیبی غنی از طعمها و عطرهای مختلف است که با پختن برنج با انواع ادویههای تند، گوشت یا سبزیجات تولید میشود. از کلکته تا حیدرآباد، انواع مختلفی از بریانی وجود دارد که هر کدام طعم خاص خود را با چاشنی پوست لیمو رنده شده، سیر خرد شده و جعفری خرد شده ارائه میکنند. هر وقت شک داشتید که چه غذایی بخورید، بدون فکر کردن بریانی را انتخاب کنید! این غذای لذیذ را میل کنید و اجازه دهید طعم فلفلی آن شما را به یک تجربۀ آشپزی لذیذ ببرد که هرگز فراموش نخواهید کرد، صرف نظر از نوع بریانی که انتخاب میکنید این یک تجربۀ عالی برای شما خواهد بود.
2. Chole Bhature، غذای دلچسب پنجابی
Chole Bhature طعمی جدید و نو را به زندگی شما میبخشد. حس چشایی خود را با این ترکیب خوشمزه و زنده از طعمهای تند و شیرین تحریک کنید. غذای دلچسب پنجابی Chole Bhature، که ترکیبی از نخود بسیار تند (چوله) و نان سرخ شده (bhature) است، به شما نشان میدهد که وعدههای غذایی شما دیگر خسته کننده نخواهد بود. بهاچر از خمیر تخمیر شده درست شده و سرخ میشود تا به رنگ قهوهای طلایی در آید، در حالی که نخودها در سس گوجهفرنگی تند آماده میشود. غذای بهاچر، یک غذای خیابانی مورد علاقه و پرطرفدار در شمال هند است. زیرا تعادلی نسبی بین تندی و شیرینی ارائه میدهد.
3.روگان جاش، لذت غذای کشمیری
اگر قبلاً روگان جاش را نخوردهاید، به شما اطمینان میدهیم که با خوردن این غذا، به حس چشایی خود یک زندگی دوباره میبخشید. روگان جاش که یکی از اصلیترین غذاهای کشمیری است، بهدلیل داشتن طعمهای عالی و بیرقیبش مشهور است. در دستور پخت آن از گوشت بره یا گوسفند نرم استفاده میشود که در سس قرمز آتشینی که از فلفل کشمیری و معجونی از ادویههای خوش طعم است، پخته شده است. در کنار این غذا از نان کرکی یا برنج داغ و بخارپز استفاده میشود. اگر میخواهید روتین شام خود را دوباره احیا کنید، روگان جاش گزینه بسیار خوبی است. بدون شک این ترکیب غذایی را برای خود تهیه کنید و از احساسی که در گیرندههای چشایی خود ایجاد میشود لذت ببرید.
4.ماسالا دوسا، لذت یک غذای هندی ترد
یک گزینۀ محبوب صبحانه در سراسر کشور، ماسالا دوسا، یک غذای معروف جنوب هند است. این غذا یک پنکیک کرپ مانند ترد است که از برنج تخمیر شده و خمیر عدس تهیه میشود که با پورۀ سیب زمینی لذیذ پر شده و با چاشنی نارگیل تند سرو میشود. ماسالا دوسا با عطر دلپذیر و طعم وسوسهانگیزش چیزی بیش از یک وعده غذایی است. این غذا یک تجربه است. یک سفر دلپذیر برای ذائقۀ شما است. بنابراین، اجازه دهید این غذای ترد و خوشطعم در این سفر شما را همراهی کند و یک سفر خوشمزه را برای شما فراهم کند.
5. پاو باجی، غذای خیابانی جذاب
Pav Bhaji یک نوع غذای خیابانی است که در سراسر هند شناخته شده است. این غذا با نانهای لطیف منسوب به “پاو” که کمی با کره تفت داده شدهاند، سرو میشود و ترکیب خوشمزهای از پورۀ سبزیجاتی است که در یک سس تند و آتشین پخته شدهاند. این غذا که اغلب بهعنوان یک میانوعدۀ سریع یا غذای سبک مصرف میشود، یک غذای مورد علاقۀ برای گیاهخواران است. خوشبختانه این غذای خیابانی هندی را میتوان با مواد مختلفی تهیه کرد که مطابق هر ذائقهای باشد. از آنجایی که در تهیۀ آن از نان کرهای استفاده میشود، امتحان کردن کمی پنیر همراه این غذا میتواند طعمی تازه را به ذائقۀ شما ببخشد.
6. ساموسا، یک اسنک خوشمزه
ساموسا (Samosa) یک غذای گرم و ترد هندی است که از پورۀ سیبزمینی به شکل مستطیلی تهیه میشود. پورۀ سیب زمینی را بسیار تند و آتشین تهیه میکنند که ترکیبی از طعمهای شیرین و تند است. در هند، این یک میانوعدۀ عصرانه گرم معمولی است که با تجربهای خوش طعم از لایههای ترد و پر شده در سس نعنا یا گوجهفرنگی همراه است. زمانی که با دوستان خود به گشتوگذار میروید، یک ساموسای گرم را امتحان کنید و با این طعم و عطر تازه، لحظات خوشی را در کنار دوستانتان ایجاد کنید.
7. دال ماخانی، دلخوشی خامهای
یک طعم عجیب و باورنکردنی را با دال ماخانی تجربه کنید. این غذای کلاسیک از ترکیب خامه که با عدس و کره همراه است، تشکیل میشود. برای تهیۀ این غذا عدسها را به آرامی و در حرارت کم با انواع مختلف ادویهها بههمراه کره میپزند تا عطر و طعم کره و ادویهها با عدسها ترکیب شود. مهمترین موادی که برای تهیۀ این غذا از آنها استفاده میشود دال عدس یا عدس سیاه، لوبیا چشم بلبلی، کره، خامه و انواع ادویهجات محلی است. این غذا طعمی تازه را برای شما به ارمغان میآورد و امتحان کردن آن را برای یک بار هم که شده به شما پیشنهاد خواهیم کرد.
8. مرغ کرهای، پادشاه غذاهای هندی
اگر مسابقهای برای تعیین محبوبترین غذای هندی برگزار شود، بدون شک مرغ کرهای برندۀ این مسابقه خواهد بود. تکههای لطیف مرغی که در تنور داغ پخته شدهاند در ترکیبی از خامه و گوجه فرنگی قرار گرفته و با ادویههای مختلف مخلوط میشود. این غذا معمولاً با برنج داغ یا نان کرهای سرو میشود و تعادل ایده آلی از طعمهای شیرین و تند ارائه میدهد. مرغ کرهای، تا همیشه، یک غذای مورد علاقه است، چه میزبان یک جشن سنتی هندی باشید یا صرفاً بخواهید شام خود را تهیه کنید، این غذا پیشنهاد خوبی برای شما خواهد بود. پس بشقاب خود را بردارید و برای خوردن این غذای لذیذ آماده شوید.
9. وادا پاو، برگر بمبئی
وادا پاو (Vada Pav) در واقع بهعنوان “روح غذاهای خیابانی بمبئی” شناخته میشود که البته دلیل خوبی نیز برای این نامگذاری دارد. اگر گرسنه هستید یا فقط از روی کنجکاوی میخواهید غذاهای محلی هندی را امتحان کنید، Vada Pav سنتی که بهعنوان برگر بمبئی نیز شناخته میشود، گزینۀ بسیار خوبی است. این غذا همراه با چاشنیها و فلفلهای سبز سرخ شده و یک سیب زمینی به سبک جنوبی (وادا) است که بین یک نان ظریف (pav) قرار گرفته است. این غذای خیابانی یک خوراکی ساده و در عین حال رضایت بخش است. بهدلیل ترکیب کامل طعمها و بافتها، این میان وعده برای هر کسی که از بمبئی بازدید میکند میتواند یک انتخاب فراموش نشدنی باشد.
10. گلاب جامون، یک دسر شیرین
به یاد داشته باشید که زندگی کوتاه است؛ بنابراین مطمئن شوید که در این زندگی کوتاه، گلاب جامون را از دست نمیدهید. گلاب جامون، یکی از محبوبترین دسرهای هندی است. این کوفتههای ریز و گرد با طعم گلاب و هل در شربتی شیرین که از شیر تهیه میشود، خیس شده است. یک شیرینی خوشمزه که طعم آن به آرامی شادی و رضایت را در وجود شما قرار میدهد. همراه داشتن چند تکه از آن میتواند در ساعات روز احساس خوشی را برای شما به ارمغان بیاورد.
غذاهای هندی، گنجینهای از طعمها و ترکیب ادویهها است که قلب دوستداران غذا را در سراسر جهان به دست آورده است. تنوع غذاهای هندی، از غذاهای اصلی گرفته تا میان وعدههای ترد و خوراکیهای شیرین، واقعا شگفت انگیز است. دنیای غذاهای هندی فقط به این جا ختم نمیشود. طعم و عطر واقعی این غذاها در خیابان است، در رستورانهای شلوغ و پر هیاهوی هندوستان! امیدواریم که بتوانید هرجای این دنیا که هستید برای لحظهای از این عطر و طعم ناشناخته لذت ببرید و برای روزهای آیندۀ زندگیتان، خاطرۀ آن را همراه خود داشته باشید.