اگر عاشق کشف غذاهای مختلف و فرهنگهای مختلف هستید و از امتحان کردن دسرهای جدید و خوشمزه از نقاط مختلف دنیا لذت میبرید، این مقاله برای شماست. در این مقاله شما را به سفری خوش آب و هوا در سراسر جهان میبریم و ۲۰ دسر شگفت انگیز را به شما معرفی میکنیم که حداقل یک بار در زندگی خود باید آنها را امتحان کنید. از کیک و شیرینی گرفته تا بستنی و پودینگ، این دسرها طعمهای جدیدی را برای شما به ارمغان میآورند.
کیک جنگل سیاه (black forest cake) از آلمان
یکی از معروفترین و نمادینترین دسرهای آلمان، کیک جنگل سیاه یا Schwarzwälder Kirschtorte در آلمانی است. این کیک از لایههای کیک اسفنجی شکلاتی آغشته به خامه فرم گرفته و گیلاس تشکیل شده است. روی کیک با خامه فرم گرفته، تکههای شکلات و گیلاس ماراسکینو پوشیده شده است. نام کیک از منطقه جنگل سیاه در جنوب غربی آلمان میآید، جایی که براندی گیلاس تولید میشود. این کیک کمی مرطوب و خوش طعم است و برای موقعیتهای خاص مناسب است.
ژلاتو و کانولی (gelato and cannoli) از ایتالیا
ایتالیا به خاطر دسرهای خاص خود مشهور است و دو تا از محبوبترین آنها ژلاتو و کانولی هستند. ژلاتو نوعی دسر منجمد است که شبیه بستنی است اما چربی کمتری دارد. ژلاتو با شیر، خامه، شکر و مواد مختلفی مانند میوهها، آجیل، شکلات یا قهوه درست میشود. ژلاتو با سرعت کمتری نسبت به بستنی مخلوط میشود و در نتیجه بافتی متراکمتر به دست میآید. ژلاتو طعمهای مختلفی دارد، از طعمهای کلاسیک مانند وانیل و شکلات گرفته تا طعمهای عجیب و غریبتر مانند پسته و تیرامیسو.
کانولی شیرینیهای لولهای شکلی هستند که با پنیر ریکوتا شیرین شده، پر میشوند. کانولی در سیسیل، جزیرهای در جنوب ایتالیا، سرچشمه گرفته است. این شیرینی از آرد، شکر، کره، تخم مرغ و شراب یا سرکه درست میشود. ابتدا آنها را سرخ میکنند تا طلایی و ترد شوند، سپس با پنیر ریکوتا که با شکر، وانیل، چیپس شکلات، میوههای شیرین شده یا آجیل طعم دار شده است، پر میکنند. برای شیرینی بیشتر کانولیها، به آنها پودر قند پاشیده یا در شکلات فرو میکنند.
تریفل (trifle) از انگلستان
تریفل یک دسر لایه لایه است که در قرن شانزدهم در انگلستان به وجود آمد. تریفل از کیک اسفنجی یا لیدی فینگر آغشته به شربت یا آب میوه، کاستارد، خامه فرم گرفته و میوه یا مربا درست میشود. لایهها در یک کاسه یا ظرف شیشهای بزرگ چیده شده اند، به صورتی که به وضوح دیده میشوند. تریفل اغلب با آجیل، تراشه شکلات یا گیلاس ماراسکینو تزئین میشود. تریفل یک دسر مخصوص جشن است که معمولا در کریسمس یا جشنهای دیگر سرو میشود.
مدویک (medovik) از روسیه
Medovik یک کیک عسلی است که در روسیه و سایر کشورهای اروپای شرقی رایج است. مدویک از لایههای نازکی از کیک اسفنجی با طعم عسل تشکیل شده است که با خامه ترش پر شده است. این کیک یک شب در یخچال قرار میگیرد تا لایهها رطوبت و طعم را از مواد میانی جذب کنند. کیک را برش میدهیم و سرد یا در دمای اتاق سرو میکنیم. Medovik دارای بافتی نرم و مرطوب و طعمی شیرین و تند است.
کرم بروله و موس شکلاتی (crème brûlée and chocolate mousse) از فرانسه
فرانسه هم کشوری است که دارای طیف گستردهای از دسرهای نفیس است و دو مورد از معروفترین آنها کرم بروله و موس شکلاتی است. کرم بروله یک دسر کاستارد است که روی آن لایه نازکی از شکر کاراملی زده میشود. کاستارد از خامه، زرده تخم مرغ، شکر و دانه وانیل درست شده است. شکر را روی کاستارد میپاشیم و آتش میزنیم یا میپزیم تا پوسته سفت و شکننده ای به خود بگیرد. تضاد بین کاستارد صاف و خامه ای و شکر ترد و کاراملی غیر قابل مقاومت است.
موس شکلاتی یک دسر سبک و مطبوع است که از خامه فرم گرفته و شکلات آب شده درست میشود. خامه و شکلات را با همزن میزنیم تا بافت نرمی تشکیل دهند که شکل خود را حفظ کند. موس را در یخچال خنک میکنیم تا خودش را بگیرد. موس شکلاتی را میتوان با مواد دیگری مانند قهوه، لیکور یا پوست پرتقال طعم دار کرد. موس شکلاتی را میتوان به تنهایی یا با خامه فرم گرفته، میوههای تازه یا کوکیها سرو کرد.
اولیبولن (oliebollen) از هلند
اولیبولن توپهای خمیر سرخ شدهای است که به طور سنتی در شب سال نو در هلند خورده میشود. آنها را معمولاً با کشمش، مویز یا تکههای سیب پر میکنند و با پودر قند میپوشانند. نام oliebollen به معنای واقعی کلمه به معنای “گلولههای روغن” است، و تصور میشود که این دسر از قبایل آلمانی که خمیر را در گوشت خوک در جشن یول سرخ میکردند، سرچشمه میگیرند. الیبولن از بیرون ترد و از داخل نرم هستند و کمی طعم مخمری دارند. بهتر است آنها را داغ و تازه، همراه با یک فنجان شکلات داغ میل کنید.
نان هل (cardamom buns) از سوئد
نان هل رولهای شیرینی هستند که با هل طعم دار شده اند، ادویهای معطر که به طور گسترده در غذاهای اسکاندیناوی استفاده میشود. نان هل با خمیر مایه غنی درست میشود که با کره، شکر و هل آسیاب شده پر میشود. سپس خمیر را تا میکنیم و به صورت نوارهایی برش میدهند که به صورت گره یا کلاف در میآیند. نانها را میپزند تا طلایی و پف کنند و گاهی روی آنها شکر مروارید یا بادام میریزند.
Rigó Jancsi از مجارستان
Rigó Jancsi یک کیک شکلاتی است که به افتخار یک ویولونیست معروف مجارستانی که در اواخر قرن نوزدهم با یک وارث آمریکایی فرار کرد، نامگذاری شده است. این کیک از دو لایه کیک اسفنجی آغشته به شربت تشکیل شده و با یک لایه ضخیم موس شکلاتی پوشانده شده است. Rigó Jancsi لذیذ و شیک است و اغلب به عنوان دسر در رستورانهای خوب یا شیرینیفروشیها سرو میشود. این دسر در رومانی نیز محبوب است، جایی که آن را به عنوان “کیک Joffre” میشناسند.
براونی و دونات (brownies and doughnuts) از ایالات متحده آمریکا
براونی و دونات دو دسر کلاسیک آمریکایی هستند که در سراسر جهان محبوب شده اند. براونیها تکههای مربع یا مستطیل شکل کیک شکلاتی متراکم هستند که معمولاً در یک تابه کم عمق پخته میشوند و به صورت نوار بریده میشوند. آنها را میتوان ساده یا با آجیل، شکلات چیپسی یا گل ختمی پوشاند و گاهی اوقات با خامه یا بستنی تزیین کرد. دونات حلقهها یا گلولههایی از خمیر سرخ شده است که لعاب زده، مات شده یا با مواد مختلف شیرین یا خوش طعم پر میشود. آنها میتوانند با مخمر یا کیک ساخته شوند و در طعمها و شکلهای مختلفی وجود داشته باشند.
فلان (flan) از آمریکای لاتین
فلان یک دسر کاستارد خامهای است که در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین و همچنین اسپانیا، پرتغال، فرانسه و ایتالیا محبوبیت دارد. فلان از هم زدن تخم مرغ، شیر، شکر و عصاره وانیل و ریختن مخلوط در قالب کاراملی درست میشود. فلان قبل از سرو در بشقاب ریخته میشود تا سس کارامل روی کاسترد چکه کند. فلان را میتوان با مواد مختلفی مانند نارگیل، قهوه، پنیر یا میوه طعم دار کرد.
بستنی زعفرانی (Saffron ice cream) از ایران
بستنی زعفرانی یک دسر سنتی ایرانی است که قدمت آن به دوران باستان باز میگردد. این دسر از جوشاندن شیر با شکر، زعفران، گلاب و گاهی پسته یا بادام تهیه میشود. سپس این مخلوط را در ظرف مخصوصی به نام آبشورخانه (یخخانه) منجمد میکنند و بدون له شدن آن را سرد نگه میدارند. بستنی زعفرانی رنگ زرد متمایز و بوی گلی از زعفران و گلاب دارد.این دسر اغلب با فالوده (رشته برنج منجمد) سرو میشود.
جیان دوی (Jian dui) از چین
Jian dui توپهای سرخشده آرد برنج چسبناک است که با دانههای کنجد پوشانده شده و با خمیر لوبیا قرمز یا سایر مواد شیرین پر میشود. آنها همچنین به عنوان توپهای کنجدی یا matuan در چینی ماندارین و jin deui در چینی کانتونی شناخته میشوند. جیان دوی از بیرون ترد و از داخل جویدنی است و طعمی آجیلی و شیرین دارد. آنها اغلب به عنوان یک میان وعده یا دسر مصرف میشوند، به خصوص در طول سال نو قمری یا سایر جشنوارهها.
دن تات (dan tats) از هنگ کنگ
دن تاتها، تارتهای کاستارد تخم مرغی هستند که جزء اصلی فرهنگ دیم سام هنگ کنگ هستند. اعتقاد بر این است که آنها توسط استعمارگران پرتغالی معرفی شده اند که پاستل دناتا (تارتهای کاسترد) خود را به ماکائو، مستعمره سابق پرتغال در نزدیکی هنگ کنگ آورده اند. تاتهای دان با پوسته شیرینی درست میشوند که با کاستارد صاف و تخم مرغی پر شده و تا زمانی که طلایی و پف کنند، پخته میشوند. معمولاً آنها را گرم یا در دمای اتاق سرو میکنند و گاهی با پودر قند یا دارچین تزیین میشوند.
چیزکیک ژاپنی (japanese cheesecake) از ژاپن
چیزکیک ژاپنی یک کیک سبک و پف دار است که با پنیر خامهای، تخم مرغ و نشاسته ذرت درست میشود. برخلاف چیزکیک غلیظ و غنی آمریکایی، چیزکیک ژاپنی بافتی پنبه مانند و طعم ملایمی دارد. علاوه بر این به آن چیزکیک سوفله یا چیزکیک پنبهای نیز میگویند، زیرا مانند سوفله بالا میآید و پس از سرد شدن کمی پایین میآید. چیزکیک ژاپنی اغلب با پودر قند پاشیده میشود یا با خامه فرم گرفته یا میوه سرو میشود.
گلاب جامون (gulab jamun) از هند
گلاب جامون گلولههای شیر سرخ شده است که در شربت شکر با طعم هل، گلاب یا زعفران خیس میشوند. آنها یکی از محبوبترین دسرها در هند هستند و اغلب در عروسیها، جشنوارهها یا مناسبتهای مذهبی سرو میشوند. گلاب جامون نرم و آبدار است و از کاراملی شدن شکر، رنگ قرمز مایل به قهوهای دارد. آنها را میتوان گرم یا سرد مصرف کرد و گاهی با آجیل خرد شده یا میوههای خشک تزیین کرد.
سنتول (cendol) از سنگاپور
سنتول یک دسر با طراوت است که از یخ تراشیده شده، شیر نارگیل، شربت شکر خرما و ژله آرد برنج سبز تشکیل شده است. این ژله از مخلوط کردن آرد برنج با برگهای پاندان (پیچپیچ) تهیه میشود که رنگ سبز و طعم معطری به آن میدهد. سپس ژله را از طریق یک الک در آب در حال جوش فشار میدهند و رشتههای کرم مانندی را تشکیل میدهند که به آن سندول یا سنتول میگویند. سنتول اغلب با لوبیا قرمز، جک فروت یا دوریان در یک کاسه یا یک لیوان سرو میشود.
Cornes de Gazelle از مراکش
Cornes de Gazelle شیرینیهایی هلالی شکل هستند که با خمیر بادام پر شده و با آب شکوفه پرتقال معطر میشوند. به آنها کعب الغزل یا «شاخ غزال» در عربی نیز میگویند. Cornes de Gazelle را معمولا با پودر قند پاشیده یا در عسل میریزند. آنها یک غذای لذیذ در مراکش هستند و اغلب با چای یا قهوه نعناع سرو میشوند.
ماندازی (mandazi) از سودان جنوبی
ماندازیها دوناتهای مثلثی یا گردی هستند که در سودان جنوبی و سایر بخشهای شرق آفریقا رایج هستند. آنها با آرد، مخمر، شکر، شیر، تخم مرغ و گاهی اوقات شیر نارگیل یا هل تهیه میشوند. آنها را سرخ میکنند تا طلایی شوند و پف کنند و به آنها شکر یا دارچین میپاشند. ماندازی به عنوان صبحانه یا میان وعده مصرف میشود و میتوان آن را با مربا، عسل یا سس شکلات آغشته کرد.
کاشاتا (kashata) از شرق آفریقا
کاشاتا میلهها یا رولهای شیرینی هستند که با نارگیل، بادام زمینی، شکر و ادویه جات تهیه میشود. آنها شبیه ترد یا نوقا هستند، اما نرمتر و جویدنی ترند. کاشاتا یک غذای خیابانی رایج در شرق آفریقا است، به ویژه در تانزانیا و کنیا. همچنین آنها را میتوان با مواد مختلف مانند دانههای کنجد، بادام هندی، پسته یا وانیل طعم دار کرد.
پاولوا (pavlova) از استرالیا و نیوزیلند
پاولووا یک دسر بر پایه مرنگ است که روی آن را خامه زده شده و میوه پوشانده است. این نام از بالرین روسی آنا پاولوا گرفته شده است که در دهه 1920 از استرالیا و نیوزلند دیدن کرد. اما هر دو آن را به عنوان غذای ملی خود میدانند. پاولوا پوستهای ترد دارد و داخل آن طیف و نرم استو معمولا با انواع توتها و میوهها تزیین میشود.
اگر شما عاشق دسر هستید و دوست دارید طعمها و فرهنگهای جدید را کشف کنید، میتوانید با امتحان کردن دسرهای مختلف از کشورهای مختلف، با طعمهای جدیدی آشنا شوید. از اولیبولن در هلند گرفته تا بستنی زعفرانی در ایران، این دسرها مطمئنا دهانتان را آب میکنند و حس خوبی را به شما منتقل میکنند.
1 فکر در مورد “ خوشمزهترین دسرهای جهان که باید ببینید ”