این غذاهای معروف چینی را حتما امتحان کنید و از طعم بینظیر آنها لذت ببرید. غذاهای چینی امروزه یکی از رایجترین غذاها در سرتاسر جهان شدهاند که به دلیل طبخ آسان و آماده شدن سریع توانستهاند طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کنند. این غذاهای معروف چینی را کمتر کسی است که نشناسد، چرا که آوازه وشهرت آنها در هر جایی پیچیده است و حتی در برخی موارد، الگوی بسیاری از آشپزها در سراسر جهان قرار گرفته است. در این مقاله با برخی از محبوبترین غذاهای چینی همراه شما خواهیم بود تا با آگاهی از آنها بتوانید طعم موردنظر خود را تهیه کرده و یا دررستورانها سفارش دهید.
معرفی 20 تا از غذاهای پرطرفدار چینی
غذاهای چینی لیست بلند بالایی دارند و با مواد مختلفی تهیه میشوند. سبزیجات و گوشت ماهی از جمله رایجترین موادی هستند که در تهیۀ غذاهای چینی استفاده میشوند. اگر اخیرا به غذاهای چینی علاقهمند شدهاید، این مقاله را تا انتها بخوانید.
آداب و رسوم خوردن غذای چینی
غذاهای چینی از آن دسته غذاهای رنگارنگی است که با سبکی خاص و موادی خاص تهیه میشود. در فرهنگ چینی، استفاده از سبزیجات تازه و غذاهای دریایی بسیار رایج و مرسوم است. در فرهنگ چینی آداب غذا خوردن نیز متفاوت است. در این فرهنگ استفاده از قاشق و چنگال چندان رایج نیست و بهویژه در نسلهای گذشتۀ این فرهنگ، از چوب غذا که امروزه، تحت عنوان چاپستیک شناخته میشود، استفاده میشده است و تا امروز باقی مانده است.
در دنیای امروزه محدودیت وجود ندارد و بهویژه در بخش فرهنگ غذایی، بسیاری از غذاها توانستهاند به فرهنگهای دیگر راه یافته و با استقبال فراوانی نیز روبهروشوند. غذاهای چینی نیز از آن دسته غذاهایی است که در فرهنگهای مختلف رواج یافته و حتی درمیان برخی افراد به غذاهای محبوب و پرطرفدار تبدیل شده است. در این مقاله همراه شما هستیم تا برخی از معروفترین غذاهای چینی را که درمیان افراد مختلف شناخته شده است را باهم بررسی کنیم. اگر زمانی سر از یک رستوران چینی در آوردید یا از جایی عبور میکردید که غذاهای چینی داشتند، با آگاهی از این غذاها میتوانید یک سفارش مناسب برای خود تهیه کنید.
1- غذای چینی دامپلینگ
در ابتدا به سراغ یکی از معروفترین غذاهای چینی میرویم. حتما دامپلینگ را که میتوان نوعی پیراشکی دانست، را در فیلمهای مختلف دیدهاید. این غذای چینی سنتی که بیشتر در سفرههای عید سال نو دیده میشود، از ترکیب گوشتهای مختلف مانند گوشت ماهی یا گوشت قرمز، همراه با سبزیهای مختلف تهیه میشود. این مواد را باهم چرخ کرده و درنهایت در یک لایه خمیر میپیچند و بعد از بخارپز کردن، آن را میل میکنند.
2- خوراک مرغ کونگ پائو
یکی دیگر از معروفترین غذاهای چینی که شهرت فراوانی در میان مردم کشور چین دارد، خوراک مرغ کونگ پائو است. این نوع خوراک مرغ از فیلههای مرغ تکه شده همراه با بادام زمینی آسیاب شده و سس چیلی تند ترکیب میشود و مزهای ترش و تند را برای ذائقهها بههمراه دارد.
3- میگوی گردوعسلی
یک غذای معروف چینی دیگر که از میگو سوخاری تهیه میشود، میگوی گردو عسلی است. در تهیۀ این غذای معروف چینی از ترکیب کردن میگوها با موادی مانند گردو و عسل، نشاسته، خامه و سس مایونز استفاده میشود.
4- برنج سرخ شده یانگژو
برنج سرخشده یانگژو، یکی دیگر از معروفترین غذاهای چینی است که معمولا آن را در فصل بهار و پاییز بیشتر میبینیم. در این غذا ابتدا برنج را آماده میکنند سپس همراه با موادی مانند نخود فرنگی، لوبیا سبز، هویج، ژامبون و میگو تفت داده و یک تخممرغ نیز به آن اضافه میکنند. این یک غذای رنگارنگ است که میتواند نظر شما را جلب کند. پس حتما آن را امتحان کنید.
5- گوشت خرد شده با طعم ماهی
طعم شیرین و تند این غذا را از دست ندهید. گوشت خرد شده با طعم ماهی، غذایی است که برخلاف نامش در آن ماهی وجود ندارد. بلکه به تکنیکهای خاص و مواد مختلفی این طعم را با گوشت همراه میکنند. چاشنیهای مختلف از جمله رب لوبیا، نمک، شکر سفید، شراب، سس سویا و نشاسته در تهیۀ این غذا نقش دارند. این غذای جالب، همراه با برنج سرو میشود.
6- فیله گوشت شیرین و ترش
فیلۀ گوشت شیرین و ترش نیز یکی دیگر از غذاهای معروف چینی است که بیشتر میان کودکان و زنان پرطرفدار است. تکههای گوشتی که با موادی مانند نشاسته و گوجه فرنگی تهیه میشوند، با طعم ترش و شیرینی که بهخود میگیرند، یک غذای عالی را برای افراد فراهم میکنند.
7- تخم مرغ مخلوط شده با گوجه فرنگی
اگر ناراحت نمیشوید، این غذا شبیه همان املت خودمان است. در تهیۀ این غذای معروف چینی از تکههای خرد شدۀ گوجهفرنگی استفاده میشود که با تخممرغ همراه است و معمولا بهعنوان پیشغذا سرو میشود.
8- بادمجان سیچوان
بادمجان سیچوان همانطور که از نامش پیداست، مخصوص آشپزهای استان سیچوان کشور چین است. در تهیۀ این غذای معروف چینی از تکههای بادمجان همراه با خمیر لوبیا، پیاز، سیر و زنجبیل استفاده میشود.
9- غذای چینی ماپوتوفو
این یک غذای چینی سنتی و معروف در کشور چین است که تهیۀ آن را به یک خانم چینی بهنام ماپو نسبت دادهاند. در این غذا از توفو یا همان پنیر سویا استفاده میشود که با گوشت قرمز و پیازچه مزهدار شده و تهیه میشود.
10- غذای چینی اسپرینگ رول
اسپرینگ رول یا رول بهاری، نوعی پیراشکی است که از خمیر آرد برنج تهیه میشود. در این غذا که معمولا در اولین روز بهاری تهیه میشود، از گوشت چرخکرده همراه با سبزیجات مختلف که در یک خمیر نازک رول میشوند تهیه شده و درنهایت در روغن داغ سرخ میشود.
11- ماهی دودی و چیلی
نکتۀ مهم در این غذای معروف چینی، نحوۀ دودی کردن ماهیها است که چینیها در این کار بسیار تبحر دارند. بعد از دودی کردن ماهیها آنها را همراه با پیازچه و فلفل تند چیلی سرو میکنند.
12-غذای چینی وونتون
غذای معروف چینی وونتون نیز یکی از انواع پیراشکیها است که البته بهصورت نازکتر و با مواد کمتر تهیه میشود و در نهایت در یک نوع سوپ قرار میگیرد. درون پیراشکیها معمولا با گوشت ماهی و یا خوک همراه با سبزیجات مختلف پر میشود.
13- غذای چینی مرغ کپیکتپ
این غذای معروف چینی را در برگههای کاهو رول میکنند. موادی که باید در برگههای کاهو رول شود معمولا تکههای مرغ پخته همراه با سس لوبیای تخمیر شده که دارای روغن کنجد، سس سویا، سرکۀ برنج هستند، قرار گرفته و سرو میشود.
۱۴-غذای چینی چیکن چامین
در تهیۀ این غذای معروف چینی، تکههای فیلۀ مرغ که بهصورت خلالی برش داده میشوند را همراه با سبزیجاتی مانند سیر، پیازچه، زنجبیل، فلفل دلمه ای، هویج و قارچ در روغن تفت داده و سرو میکنند.
۱۵-خیار روغنی با چیلی
یک غذای بسیار ساده اما معروف چینی، خیار روغنی است. این غذا از تکههای خیار که در روغن کانولا کمی تفت میخورد و با سس چیلی، زنجبیل و سیر همراه است تهیه میشود.
۱۶- غذای چینی هات پات
هات پات یکی از غذاهای معروف چینی است که با توجه به نحوۀ خاص سرو کردن آن، درمیان بسیاری از افراد محبوب شده است. در این غذا از تکههای گوشت خام همراه با سبزیجات مختلف استفاده میشود که بعد از سفارش بر روی میز که دارای شعله است و سوپی که روی آن قرار دارد، این مواد را به سوپ اضافه کرده و تا زمانی که منتظر هستند غذا طعم بگیرد بایکدیگر به گفتوگو میپردازند.
۱۷-غذای چینی بنگ بنگ گل کلم
این غذای معروف چینی در واقع نوعی پیش غذا است که معمولا قبل از غذای اصلی سرو میشود. در تهیۀ این غذای معروف چینی تکههای گل کلم را با یک سس مخصوص ترکیب کرده و در فر قرار میدهند. این سس از نشاسته، ادویه و سبزیجات مختلف تهیه میشود.
۱۸- غذای چینی چائو فان
چائوفان یا برنج سرخ شده، یکی دیگر از غذاهای معروف چینی است که در تهیه آن ابتدا تخممرغ را در یک ظرف شکسته و سپس برنج را همراه با سبزیجات وتکههای گوشت مرغ یا ماهی و یا خوک در ظرف همراه با تخممرغ تفت میدهند و سپس در یک کاسه ریخته و سرو میکنند.
۱۹-غذای چینی تنگ یوآن
تنگ یوآن یک نوع شیرینی معروف چینی است که در ابتدای سال نو و در جشن فانوس تهیه و سرو میشود. در تهیۀ این غذای معروف چینی از خمیر آرد لوبیا که درون آن را با مواد دلخواه پر میکنند استفاده میشود و درنهایت آن را بخارپز کرده و بهصورت داغ همراه با آب شیرین زنجبیلی میل میکنند.
۲۰-غذای چینی تودو سی
تودوسی یکی از سادهترین دستورهای پخت را در میان انواع غذاهای معروف چینی دارد. در تهیۀ این غذای معروف چینی از سیبزمینیهای رنده شده همراه با سبزیجات مختلفی مانند ترهفرنگی و پیازچه و سبزیجات دلخواه دیگر استفاده میشود که در روغن تفت داده و سرخ میشوند.
در این مقاله به لیستی از معروفترین غذاهای چینی اشاره کردیم که هر کدام از آنها ارزش امتحان کردن دارند. اگر به غذاهای چینی علاقهمند هستید میتوانید آنها را با دستور پختهای ساده تر در خانه تهیه کنید.