نان مافین انگلیسی با این روش آسان بهراحتی در خانه تهیه شده و جزو یکی از نانهای دوست داشتنی و پرطرفدار است. تهیۀ آن در خانه میتواند برای اعضای خانواده بسیار دلپذیر باشد. مافین انگلیسی یکی از انواع نانها است که نیاز به فر ندارد و در تابه سرخ میشود. اگر به پخت نان خانگی علاقه دارید، نان مافین میتواند یک از این انتخابها باشد. در ادامه با دستور تهیۀ نان مافین آشنا میشویم.
روش تهیۀ نان مافین انگلیسی در خانه
یک دستور ساده اما با طعمی فوقالعاده! بله نان مافین انگلیسی، یکی از انواع نانهای خوشمزه و خوشطعم است که در کمال ناباوری، دستور پختی ساده دارد و میتواند یک از بهترین و ساده ترین پیشنهادهای صبحانۀ دلانگیز در یک صبح پرکار برای شما باشد. در اصل، مافین (به انگلیسی: Muffin) نوعی نان نیمه شیرین یا درواقع نوعی کیک است که در ابعادی کوچک تهیه میشود که اصولاً برای یک نفر است. مافین به دو نوع مافین انگلیسی و مافین آمریکایی تقسیم میشود. مافین آمریکایی درواقع همان شیرینی فنجانی یا کاپ کیک است، کیک فنجانی هم در واقع نوعی کیک اسفنجی یا کیک کرهای است که در قالبهایی به شکل فنجان پخته میشود. اما نان مافین انگلیسی آنقدرها شیرین نیست که بتوان به آن کیک گفت. در تهیۀ نان مافین انگلیسی از شکر در حد نیاز برای تهیۀ نان استفاده میشود و درنهایت یک نان تهیه میشود نه یک شیرینی!
نان مافین انگلیسی انواعی از نانهای کوچک و تقریبا لقمهای هستن که برای صبحانه و مخصوصا همراه کره و مربا میتوانند یک ترکیب صبحانۀ عالی باشند. اگر نان پختن در خانه را دوست دارید و یا تازه شروع به نان پزی کردهاید، میتوانید با نان مافین شروع کنید. در ادامه دستور تهیۀ نان مافین را برای شما آوردهایم تا به کمک آن بتوانید در کنار انواع نان ایرانی، نان مافین خود را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیۀ نان مافین انگلیسی در خانه
برای اینکه نان مافین را در خانه خودتان تهیه کنید، به مواد زیر نیاز دارید.
- خمیر مایه فوری ۱ قاشق چای خوری
- شکر ۱ قاشق غذا خوری
- آب ولرم نصف لیوان
- کره آب شده نصف لیوان
- شیر نصف لیوان لیوان
- آرد ۳ پیمانه
- نمک نصف قاشق چای خوری
مراحل تهیۀ نان مافین انگلیسی در خانه
در این بخش، برای تهیۀ نان مافین انگلیسی، مراحلی را برای شما درنظر گرفتهایم تا آسان و راحت نان مافین خانگی خود را تهیه کنید.
مرحله اول (آماده کردن خمیرمایه)
در ابتدا لازم است تا نصف لیوان آب را در داخل قابلمه ریخته و آن را گرم کنید تا ولرم شود. سپس شعله را خاموش کرده و به آب ولرم، یک قاشق شکر را اضافه میکنیم. محلول آب و شکر را خوب هم میزنیم تا شکر به خوبی در آب حل شود. سپس خمیرمایه را به آن اضافه میکنیم. محلول را مجدد خوب هم میزنیم تا یک دست شود. سپس آن را به مدت ده دقیقه کنار میگذاریم تا خمیر مایه پف کند و به عمل آید.
مرحله دوم (اضافه کردن شیر)
در این مرحله از تهیۀ نان مافین خانگی، کرۀ آب شده، شیر و مخلوط خمیر مایه را داخل یک کاسۀ بزرگ ریخته و با یک قاشق یا همزن دستی با هم مخلوط کنید تا یک دست شود.
مرحله سوم (اضافه کردن آرد)
در ادامه آرد را برداشته و الک کنید و سپس آن را به آرامی به محلول شیر و خمیرمایه اضافه کنید. وقتی آرد را اضافه میکنید، در ابتدا کمی هم بزنید تا آردها گلوله گلوله نشوند. سپس مقداری نمک اضافه کرده و در نهایت مخلوط را آنقدر هم بزنید تا خودش را بگیرد. اضافه کردن آرد باید بهگونهای باشد که در نهایت با یک مخلوط یک دست روبهرو شویم. اگر احساس کردید مخلوط شل است و خودش را نگرفته مقداری دیگر آرد را به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم (ورز دادن خمیر)
در این مرحله مخلوط را برداشته و آن را خوب ورز دهید. ورز دادن را به مدت ده دقیقه ادامه دهید تا یک خمیر یکنواخت بدست آید. اگر احساس کردید خمیر شل است، مقداری آرد را مجدد به آن اضافه کنید و این کار را تا جایی ادامه دهید که یک خمیر نرم و لطیف داشته باشید.
اکنون بهتر است خمیر را برای استراحت کنار بگذارید. روی آن را بپوشانید و بگذارید برای حدود دو ساعت استراحت کند تا حجم بگیرد. وقتی حجم آن دو برابر شد، خمیر را برداشته و به کمک یک وردنه، آن را صاف کنید.
مرحله پنجم (پهن کردن خمیر)
برای پهن کردن خمیر بهتر است روی تخته کمی آرد بپاشید تا خمیر به تخته نچسبد و سپس خمیر را روی آن پهن کنید و بعد با وردنه یک ضخامت یک الی 1.5 سانتی برای خمیر ایجاد کنید.
مرحله ششم (قالب زدن خمیرها)
در این مرحله، خمیر را که روی تخته پهن کردیم، با یک قالب کوچک در حدود 10 سانتی آن را قالب میزنیم. اگر قالب ده سانتی نداشتید، میتوانید از یک لیوان یا کاسۀ کوچک نیز استفاده کنید. قالبهای خمیری را روی یک سطح آرد پاشی شده قرار دهید و روی آنها را بپوشانید و بگذارید حدود نیمساعت بمانند تا کمی پف کنند.
مرحله هفتم (پختن نان)
در این مرحله، نوبت پخت نان رسیده است. یک ماهیتابۀ نچسب بردارید و روی حرارت ملایم قرار دهید و وقتی داغ شد، خمیرها را داخل آن بچینید تا پخته شوند. احتیاجی به بستن در ماهیتابه نیست. بعد از اینکه یک طرف مافینها طلایی شد آنها را برگردانید تا هر دو طرف نانها طلایی شود. اکنون نان مافین شما آماده است و میتوانید این نان خوش طعم را همراه با کره و مربا و یا شیر میل کنید.
نکتۀ مهم برای داشتن یک نان مافین عالی
برای اینکه بتوانید نان مافین خوبی داشته باشید، میتوانید داخل نان را از کره و مربا پر کنید. برای این کار میتوان یک بخش کوچک از کنار نان را برش داده و مربا و کره را به داخل آن وارد کنید. با این کار یک صبحانۀ فوری دارید که میتوانید با خودتان ببرید و در مسیر رسیدن به مدرسه، دانشگاه و یا محل کار از آن استفاده کنید. امیدواریم نان مافین انگلیسی تجربۀ خوبی را برای شما به ارمغان آورد و از خوردن آن لذت ببرید.