نان سیر رستورانی را با این رسپی مخصوص در خانه تهیه کنید. هرکسی که نان سیر را امتحان کرده باشد، با احتمال بسیار بالایی از آن خوشش آمده است. نان سیر در منوی بسیاری از رستوانها دیده میشود و معمولا آن را بهعنوان پیشغذا سرو میکنند. خواصی که نان سیر دارد باعث میشود که نان سیر تنها به پیش غذا بودن شناخته نشود و از آن بهعنوان یک میان وعدۀ پرخاصیت و یا حتی یک وعدۀ اصلی نیز استفاده شود.
طرز تهیه نان سیر خوشمزه در خانه
نان سیر باگت یکی از بهترین پیش غذاهای این رستوران است که با رسپی خاص، به یک نان محبوب تبدیل شده است. نان سیر در گذشتههای بسیار دور نان فقرا بوده و افراد بیبضاعت بیشتر از این نان استفاده میکردند. بهاین دلیل که سیر در گذشته بیشتر توسط فقرا استفاده میشده، نان سیر در میان آنها رواج یافته است. نان سیر را به یکی از شهرهای ایتالیا نسبت میدهند، اما امروزه این نان در سرتاسر دنیا مورد استفاده است و در میان افراد زیادی محبوب و پرطرفدار است. در این بخش با طرز تهیۀ نان سیر آشنا میشویم و مواد مورد نیاز و روش طبخ آن را بیان میکنیم.
مواد لازم برای تهیۀ نان سیر
از آن جایی که نان سیر یک غذای نانی است، ممکن است بخواهید نان را بهصورت دستی تهیه کنید. اما اگر شرایط تهیۀ نان را ندارید میتوانید از نانهای آماده نیز استفاده کنید. اگر میخواهید نان را خودتان آماده کنید، مواد پخت نان را نیز باید تهیه کنید. برای تهیۀ نان به مقداری آرد، خمیر مایه، نمک و روغن نیاز دارید تا خمیر نان را تهیه کرده و نان را پخت کنید. حتی میتوانید از خمیرهای آماده مانند خمیر نان یا خمیر پیتزا نیز استفاده کنید. اما اگر نان آماده دارید لازم است مواد زیر را در اختیار داشته باشید.
- سیر ۴ عدد
- کره ۵۰ گرم
- پنیر پیتزا به مقدار دلخواه
- خمیر پیتزا ۱ عدد بزرگ یا نان تست
- آویشن نصف قاشق چایخوری
- روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
مراحل تهیۀ نان سیر خوشمزه در خانه
تهیۀ نان سیر آسان بوده و با مواد سادهای نیز قابل تهیه است. روش تهیۀ نان سیر میتواند متفاوت باشد، اما موادی که در تهیۀ آن استفاده میشود مشابه است. در ادامه روش تهیۀ نان سیر را بیان میکنیم و در نهایت یک نان سیر خوشمزه را در کنار هم آماده میکنیم.
مرحله اول تهیۀ نان سیر
ابتدا بهتر است برای تهیۀ نان سیر، سیرها را آماده کنیم. برای این کار باید تعدادی حبه سیر برداشته، آنها را پوست کرده و رنده کنید. میتوان سیرها را با چاقو ساتوری کرد. مهم این است که سیرها به اندازۀ کافی خرد شوند. سپس یک ماهیتابه کوچک برداشته و روغن زیتون را در آن بریزید تا گرم شود. سیرها را در ماهیتابه ریخته و کمی تفت دهید. نیازی نیست سیرها را سرخ کنید و تا زمانی که سیرها طلایی شوند و بوی سیرها بلند شود آنها را تفت دهید، کافی است. در این مرحله میتوانید مقداری از ادویههای دلخواه را به سیرها اضافه کرده و با سیرها تفت دهید.
مرحله دوم تهیۀ نان سیر
در این مرحله بهتر است نان را آماده کنید. اگر خمیر نان را در اختیار دارید و نیازی به تهیۀ نان نیست، روی نان را با روغن زیتون چرب کنید. سپس سیرها را بر روی خمیر ریخته و آنها را پخش کنید. برای یک دست شدن و ترکیب بهتر سیر و خمیر نان میتوانید مقداری از سیر را با نان باهم ورز دهید تا عطر و طعم سیر کاملا به خورد خمیر نان رود. بهتر است حدود 5 تا ده دقیقه خمیر را ورز دهید تا از ترکیب سیر و خمیر اطمینان پیدا کنید. بعد از اینکه خمیر را خوب ورز داید، روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت یک الی دو ساعت بهتر است بگذارید تا خمیر نان استراحت کند. در غیر این صورت میتوانید خیلی سادهتر عمل کرده و فقط روی نان را با سیرها بپوشانید و ادویههای مورد نیاز را به این ترکیب اضافه کنید.
مرحله سوم از آماده کردن نان سیر
در این مرحله، مقداری جعفری برداشته و آنها را شسته و تا جای ممکن خرد کرده و ساتوری کنید. سپس مقداری از خمیر را بعد از استراحت برداشته و با مقداری جعفری ساتوری ترکیب کنید. یک وردنه برداشته و خمیر باقی مانده را پهن کنید. مقداری از مواد سیر را به همراه مقداری آویشن و روغن زیتون و یا کرۀ آب شده روی خمیر نان بمالید. سپس مقدار باقیماندۀ خمیر را نیز با وردنه پهن کرده و بر روی لایه خمیر دیگر قرار دهید. روی خمیر را با پنیر پیتزا و جعفری ساتوری شده و سیرهای تفت داده شده بپوشانید.
مرحله چهارم روشن کردن فر
در این مرحله از تهیۀ نان سیر، فر را روشن کرده و بگذارید مقداری گرم شود. بعد از چند دقیقه دمای فر را روی 200 درجۀ سانتیگراد قرار داده و زمان را بین 8 تا 10 دقیقه قرار دهید. سپس خمیر نان را در سینی فر گذاشته و آن را داخل فر قرار دهید. بعد از ده دقیقه، نان سیر شما آماده شده است. امیدواریم از خوردن آن لذت ببرید.
نکات مهم در تهیۀ نان سیر
1 ـ دقت کنید که درجۀ حرارت فرهای گازی و برقی با هم متفاوت هستند. بنابراین بهتر است این را درنظر بگیرید که زمان پخت نان تا زمانی است که پنیر پیتزا کاملا آب شود. نان سیر اگر بیش از حد داخل فر بماند، خشک میشود و فقط در حدی که پنیر پیتزا آب شود، کافی است.
2 ـ استفاده از سیر پخته داخل روغن موجب میشود دهان شما بعد از خوردن نان سیر، بوی بد سیر نگیرد، اما بهتر است که در میزان تفت دادن آن زیادهروی نکنید.
3 ـ برای داشتن یک طعم خوب از نان سیر، بهتر است سه نوع مختلف پنیر پیتزا را با هم مخلوط کنید و تنها از یک نوع پنیر پیتزا استفاده نکنید.
4 ـ سعی کنید از روغن زیتون مرغوب برای پخت و پز استفاده کنید. اگر روغن زیتون در اختیار نداشتید کرۀ آب شده هم میتواند گزینۀ خوبی برای تهیۀ نان سیر باشد.
اکنون که از روش تهیۀ نان سیر آگاه شدید، امیدواریم که با تهیۀ آن بتوانید لحظات خوشی را در کنار دوستان و خانوادۀ خود داشته باشید.