مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیۀ نان گاتا، نان سنتی از دیار ارمنستان!

نان گاتا ارمنی

برای داشتن صبحانه‌ای دلپذیر، به تهیۀ نان گاتا فکر کنید. گاتا یک نان سنتی و اصیل از کشور ارمنستان است. نان‌های مختلف نشان از فرهنگ غذایی کشورها دارد که با خوردن آن‌ها می‌توانید به گذشته‌های دور سفر کنید. در‌ادامه دستور تهیۀ نان گاتا را مطالعه می‌کنید.

روش تهیۀ نان گاتای ارمنی با عطری دلپذیر

یکی از راه‌هایی که به کمک آن می‌توانید به فرهنگ‌های مختلف سفر کنید اما جابه‌جا نشوید، توجه به انواع نان‌های کشورهای دیگر است. شما می‌توانید از آشپزخانۀ خود به سنت‌ها و فرهنگ‌ ملل دیگر دسترسی داشته باشید و با گذشتۀ آن‌ها آشنا شوید.

یکی از این نان‌های اصیل، نان گاتای ارمنی است که نشان از فرهنگ غنی کشور ارمنستان دارد. اگر شما با طرز تهیۀ انواع نان‌های ایرانی آشنا هستید و به دنبال عطری تازه و طعمی دلپذیر می‌گردید، تهیۀ نان گاتا را امتحان کنید.

نان گاتا را بیشتر در وعده‌های صبحانه استفاده می‌کنند اما شما می‌توانید این نان خوشمزه را به‌عنوان عصرانه در کنار چایی گرم و شیر داغ نیز میل کنید. در کنار تهیۀ نان گاتا، اگر علاقه دارید با روش تهیۀ نان‌های رایج در کشورهای دیگر نیز آشنا شوید، می‌توانید تهیۀ نان مافین انگلیسی را مطالعه کنید که بدون فر نیز آماده می‌شود.

روش تهیۀ نان رمضان ترکی نیز می‌تواند برای شما لذت‌بخش باشد که در مقاله‌ایی دیگر به آن پرداخته شده است. درادامۀ از این مقاله از مجلۀ راستین همراه شما هستیم تا با روش تهیۀ نان گاتای ارمنی آشنا شویم. امیدواریم از این دستور تهیۀ نان سنتی لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیۀ نان گاتای ارمنی

در این بخش از مقالۀ راستین همراه شما هستیم تا بدانیم برای تهیۀ نان گاتا چه موادی نیاز است. مقدار موادی که در این دستور تهیۀ استفاده می‌شود به اندازۀ دو تا سه نفر است. اما شما می‌توانید حجم مواد را افزایش دهید و چند نان گاتا داشته باشید.

  • آرد سفید 300 گرم
  • ماست نصف پیمانه
  • کره یک غالب
  • روغن مایع یک سوم پیمانه
  • تخم‌مرغ یک عدد
  • خمیرمایۀ یک قاشق غذاخوری
  • بکینگ‌پودر یک قاشق چای‌خوری
  • وانیل یک قاشق چای‌خوری

مواد میانی نان گاتا

  • گردوی پوره شده یک پیمانه
  • کره یک غالب
  • شکر یک پیمانه
  • دارچین یک قاشق چایخوری
  • آرد سفید نصف پیمانه
طرز تهیه نان گاتا ارمنی

مراحل گام‌به‌گام تهیۀ نان گاتای ارمنی

در این بخش از مقالۀ راستین همراه شما هستیم تا طرز تهیۀ نان گاتا را قدم‌به‌قدم به شما آموزش دهیم. امیدواریم به کمک این راهنما بتوانید به آسانی به تهیۀ نان گاتا بپردازید.

مرحلۀ یک

در اولین قدم از مراحل تهیۀ نان گاتا باید خمیر این نان را به خوبی آماده کنید. برای این کار، خمیر‌مایه را در یک پیمانه آب ولرم حل کنید. در‌کنارقرار‌دهید تا خمیر‌مایه پف کند. کره را از یخچال خارج کنید و در کنار قرار‌دهید تا کمی ذوب شود و با دمای محیط هم‌دما شود.

مرحلۀ دو

در یک ظرف مناسب، کرۀ ذوب شده را قرار‌ دهید. با یک کاردک هم بزنید تا کره باز شود. اگر کره باز نشده بود، آن را روی حرارت قرار‌دهید. می‌توانید ظرف را روی حرارت کتری بگذارید تا کره ذوب شود.

مرحلۀ سه

وقتی کره ذوب شد، تخم‌مرغ را درون ظرف بشکنید و با کره مخلوط کنید. در‌ادامه، وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. چند دقیقه این ترکیب را مخلوط کنید تا احساس کنید که از یکنواختی کافی برخوردار شده است.

مرحلۀ چهار

اکنون به سراغ خمیر مایه بروید. آرد را در یک ظرف مناسب چندین بار الک کنید. سپس بکینگ‌پودر را نیز اضافه کنید و با آرد یکی دو‌بار الک کنید. در‌ادامه، خمیر مایه را به این ظرف اضافه کنید و با یک کاردک این ترکیب را مخلوط کنید.

سپس یک پیمانه آب داغ را به خمیر اضافه کنید. یک دست‌کش تمیز بپوشید و با دستان خود این خمیر را ورز دهید تا خوب خودش را بگیرد. دقت کنید که آب داغ را باید کم کم اضافه کنید تا به اندازه‌ایی مناسب برای خمیر قوام داشته باشد و خمیر شما خیلی شل نشود.

مرحلۀ پنج

در این میان، در ظرف تخم‌مرغ، نصف پیمانه ماست را با نصف پیمانه روغن مخلوط کنید. این ترکیب را هم بزنید تا با هم ترکیب شده و یک‌دست شوند. اکنون شما باید یک مخلوط یک‌دست از تخم‌مرغ، ماست و روغن داشته باشید.

مرحلۀ شش

در قدم بعدی ترکیب تخم‌مرغ و ماست را به خمیر اضافه کنید. سپس آن را با دستان خود به خوبی ورز دهید. ورز‌دادن را به حدی ادامه دهید که خمیر شما کاملا یک‌شکل شود. اگر خمیر شما چسبندگی دارد، کمی آرد به آن اضافه کنید.

مرحلۀ هفت

بعد از آنکه خمیر را حسابی ورز دادید، باید به خمیر زمان کافی برای استراحت دهید تا پف کند. دو ساعت زمان برای استراحت خمیر کافی است. روی خمیر را سلفون بکشید و دور آن را با یک پارچۀ گرم بپوشانید و در کنار قرار دهید تا خمیر حسابی پف کند.

مرحلۀ هشت

در این میان که خمیر استراحت می‌کند، مرحلۀ بعدی تهیۀ نان گاتا، آماده کردن مواد میانی نان است. برای این کار، یک تابۀ مناسب بردارید و روی حرارت قرار‌دهید. درون آن کره بیندازید و زمان دهید تا کره آب شود. بعد از آن شکر را به کره اضافه کنید و با کره هم بزنید تا شکر ذوب شود. در ادامه کمی آرد اضافه کرده و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. کمی بعد گردوی پوره شده را نیز اضافه کنید و در روغن تفت دهید. دارچین را نیز اضافه کنید و همۀ مواد را باهم تفت دهید تا کمی غلیظ شود. سپس زیر تابه را خاموش کنید و در کنار قراردهید.

مرحلۀ نه

اکنون که زمان استراحت خمیر به اتمام رسیده است، خمیر را بردارید، کمی ورز دهید و سپس آن را به اندازۀ یک مشت جدا کنید. هر یک گلولۀ خمیر را روی سطح صاف پهن کنید. سپس روی آن را با مواد میانی بپوشانید. روی مواد را با یک لایه نان دیگر بپوشانید. لبۀ خمیرها را به هم وصل کنید تا مواد میانی بیرون نریزد.

سپس بقیۀ خمیرها را نیز به این شکل آماده کنید. با یک چاقو روی نان را خطوط موازی بیندازید. خمیرها را در سینی فر بچینید.

مرحلۀ ده

اکنون به مراحل انتهایی تهیۀ نان گاتا رسیدیم. فر را روشن کنید و روی دمای 180 درجه به مدت 30 دقیقه تنظیم کنید. کمی که فر گرم شد، سینی نان را درون فر بگذارید و در فر را ببندید. بعد از گذشت 30 دقیقه، اکنون نان‌های شما آماده شده است.

اکنون می‌توانید آن‌‌ها را از فر خارج کرده و در ظرف نان بچینید تا خنک شود. می‌توانید این نان معطر و خوشمزه را در وعدۀ صبحانه و عصرانه همراه با شیر‌داغ و یا چایی میل کنید.

در این مقاله همراه شما بودیم تا با روش تهیۀ نان گاتا آشنا شویم. امیدواریم به کمک این دستور تهیۀ نان توانسته باشید این نان سنتی را به آسانی در خانه تهیه کرده و با عطر بی‌نظیر آن فضای آشپزخانۀ خود را عطرآگین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?