وقتی کوفته لذیذ و خوشمزه کاری را با این روش تهیه کنید، از نتیجه شگفت زده خواهید شد. عطر و طعم این کوفته هوش از سر شما خواهد برد. روش تهیهٔ کوفتهٔ کاری هندی به آسانی کوفتههای ایرانی است، تنها تفاوت آن وجود ادویههای مختلفی است که در آن به کار میرود.
روش تهیهٔ کوفتهٔ کاری هندی خوشمزه و پر ادویه
یکی از جذابیتهای فرهنگهای مختلف، توجه به منوی غذایی آنهاست. هر فرهنگی غذاهای مخصوص به خود را دارد و روشی ویژه را برای تهیه آنها به کار میبرد. امروزه، آگاهی و اطلاعات دربارهٔ فرهنگهای مختلف افزایش پیدا کرده و بسیاری از افراد با ذائقهٔ مردمِ ملتهای دیگر آشنا شدهاند.
بسیاری از فرهنگها، منوی غذاییِ بسیار شبیه به ذائقه ما ایرانیها دارند. اگر شما هم دوست دارید با غذاهای کشورهای مختلف آشنا شوید، در این مقاله به یک غذای ویژه در کشور هند میپردازیم. کشور هند، بسیار وسیع و گسترده است و ذائقهٔ غذایی متنوعی را به خود اختصاص داده است. ممکن است بیشترین طعمی که در غذاهای هندی مشاهده کنید، طعم تند باشد. با این حال، شما میتوانید مقدار این ادویهها را بنابر ذائقۀ خود تغییر دهید.
اما اگر دوست دارید این غذای هندی را با روش اصلی خود تهیه کنید، این مقاله برای شما مناسب است. در این مقاله به بررسی روش تهیهٔ کوفته کاری هندی میپردازیم. اگر این غذا کنجکاوی شما را برانگیخته است، تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا با این غذای محلی هندی آشنا شویم.
مواد لازم برای تهیۀ کوفته کاری هندی
کوفته کاری همانطور که از نامش پیداست، به گوشت و ادویه نیاز دارد. با این حال، این تمام چیزی نیست که نیاز دارید. در ادامه، لیست موادی که باید برای تهیۀ کوفته کاری هندی را تهیه کنید برای شما آوردهایم.
- گوشت چرخ کرده 500 گرم
- پیاز 3 عدد
- ادویه کاری 2 ق غذا خوری
- سیر 3 حبه
- خامه 2 پیمانه
- گشنیز خشک تازه 2 ق غذا خوری
- آرد سفید 2 ق غذا خوری
- گوجه 2 عدد
- زیره سیاه 1 ق چای خوری
- زنجبیل تازه ۱ ق چای خوری
- عصاره گوشت ۱ عدد
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
مراحل گام به گام تهیهٔ کوفته کاری هندی خوشمزه
همانطور که دانستیم، غذاهای هندی شباهت زیادی به غذاهای ما ایرانیها دارند. شاید طعم و عطر تندی داشته باشند، اما بیشتر غذاهای هندی، مواد اولیۀ مشابهی با غذاهای ایرانی دارند. با این حال، در این بخش، برای راحتی کار، روش تهیه کوفته کاری هندی را، گام به گام برای شما شرح میدهیم تا به آسانی بتوانید این کوفتۀ لذیذ و خوشمزه را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.
مرحلهٔ اول
وقتی صحبت از درست کردن کوفته میشود، گوشت چرخ کرده، اولین چیزی است که باید به فکر تهیه کردن آن باشید. بنابراین در شروع کار، 3 عدد پیاز متوسط را برداشته پوست کنده و آنها را چرخ میکنیم. اگر چرخ گوشت در دسترس نبود، میتوانید پیازها را رنده کنید. سپس آب پیازها را بگیرید و نیم کیلو گوشت قرمز گوسفندی را چرخ کرده و پیازها را به آن اضافه کنید.
این ترکیب را با دست ورز دهید تا خوب با هم ترکیب شوند. سپس ادویههایی مانند فلفل قرمز، فلفل سیاه، ادویه گوشت، ادویه کاری، زردچوبه و نمک را به گوشتها اضافه کنید و مجدد ورز دهید. سپس گوشت چرخ کرده را در یک ظرف قرار دهید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید و به مدت 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
مرحلۀ دوم
در این بخش از تهیه کردن کوفته کاری، نوبت به آماده کردن سس کوفته میرسد. برای این کار، یک قابلمۀ مناسب برداشته و روی حرارت قرار میدهیم. یک پیاز متوسط را خورد کرده و نگینی میکنیم. روغن را بههمراه کره در تابه ریخته و پیاز را به آن اضافه میکنیم. پیاز را در روغن تفت میدهیم تا کمی طلایی شود.
در ادامه، سه حبۀ سیر برداشته، پوست میگیریم و رنده میکنیم. سیرهای پوره شده را به تابه اضافه میکنیم و کمی با پیازها تفت میدهیم. در قدم بعدی، سه قاشق غذا خوری آرد اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کمی خامی آردها گرفته شود.
در ادامه میتوانید گوجهفرنگیهارا پوره کنید و به تابه اضافه کنید و با آرد تفت دهید. اگر گوجهفرنگی در اختیار نداشتید میتوانید از رب گوجهفرنگی نیز استفاده کنید. سپس ادویههای لازم شامل پودر زنجبیل، زیرۀ سیاه و ادویۀ کاری را به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. درادامه، یک پیمانه آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا آردها گلوله نشوند. سپس نصف پیمانه خامه را به آرامی به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا خامه در قابلمه باز شود. کمی اجازه دهید این ترکیب روی حرارت بجوشد و کمی غلیظ شود. سپس زیر شعله را خاموش کنید و در کنار قرار دهید و به سراغ مرحلۀ بعدی از تهیۀ کوفته کاری هندی بروید.
مرحلۀ سوم
در این بخش، باید کوفتهها را سرخ کنیم. یک تابه با عمق مناسب برداشته و درون آن روغن میریزیم. گوشت چرخ کرده را از یخچال خارج کرده و آنها را به حالت گلولههای گرد در میآوریم. این گلولهها را در روغن برای مدتی کوتاهی سرخ میکنیم. سپس آنها را از تابه خارج کرده و روی کاغذ جذب روغن قرار میدهیم تا روغن آنها جذب شود.
مرحلۀ چهارم
اکنون به مراحل پایانی تهیۀ کوفته کاری هندی رسیدهایم. بهعنوان آخرین قدم از روش تهیۀ کوفته کاری هندی، کوفتههایی که سرخ شدهاند را درون قابلمۀ سس قرار میدهیم. دو پیمانه آب جوش را به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا کوفتهها درون سس خوب مزهدار شده و به آرامی پخته شوند. به مدت حدود یک ربع تا 20 دقیقه اجازه دهید قابلمه روی حرارت بماند. اکنون کوفته کاری هندی شما آماده شده است. عطر و طعم خوش این غذای هندی را مهمان سفرههای خود کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
نکات مهم در تهیۀ کوفته کاری هندی
1- از آنجایی که غذاهای هندی طعمی تند دارند، میتوانید استفاده از ادویههای تند را به میزان دلخواه تغییر دهید.
2- سرخ کردن کوفتهها باید بسیار کوتاه باشد و نیازی نیست کاملا سرخ شوند. چرا که هدف باز نشدن کوفتهها در سس است و فرآیند پخته شدن کوفتهها باید در سس صورت بگیرد.
3- در هنگام اضافه کردن خامه، باید دقت کنید که دمای آن به دمای محیط برسد و سپس آن را به قابلمه اضافه کنید. درغیر این صورت، ممکن است خامه ببرد.