مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

دستور پخت قابلی پلو افغانستانی به روش اصیل

قابلی پلو

ادویه‌های مخصوصی قابلی پلو را بشناسید تا یک پلوی عطرآگین و خوش‌طعم را برای عزیزان خود تهیه کنید. کابلی پلو که معروف به قابلی پلو است، ازجمله غذاهای محبوب و پرطرفدار کشور افغانستان می‌باشد که در این مقاله به بررسی روش تهیهٔ این غذای خوشمزه می‌پردازیم.‌

آشنایی با روش تهیهٔ قابلی پلوی افغانستانی با روش مخصوص

اگر مهمان سفره‌های مردم شریف افغانستان بوده باشید، به احتمال بسیار زیاد برای پذیرایی از شما، قابلی پلو را تهیه کرده و در اختیارتان قرار خواهند داد. یکی از راه‌های برقراری ارتباط با افراد مختلف، توجه به منوی غذایی آنهاست. فرهنگ‌های مختلف، غذاهای مختلفی را در خود جای داده‌اند. قابلی پلو که همان کابلی پلو است، در واقع یکی از غذاهای سنتی و اصیل کشور افغانستان است که در بیشتر مجالس و مهمانی‌ها تهیه شده و سرو می‌شود.

همچنین قابلی پلو یک غذای خوشمزه و مقوی است که زمانی که آن را تهیه کنید، به احتمال بسیار زیاد، در روز‌های آینده، در سفره‌های غذایی شما، قرار خواهد گرفت. عطر و طعم قابلی پلو، بی‌نظیر است‌ و این عطر و طعم، نشان از مردم خون‌گرم افغانستان دارد.‌ درست کردن این غذای معطر و خوش طعم باعث می‌شود ارتباط فرهنگی بیشتری را، با مردم عزیز افغانستان احساس کنیم. در این مقاله، همراه شما هستیم تا درکنار هم، با روش تهیه قابلی پلوی افغانستانی آشنا شویم.

مواد لازم برای تهیه کابلی پلوی افغانستانی

در این بخش با موادی که برای تهیه قابلی پلو افغانستانی به آن نیاز دارید آشنا خواهیم شد. از آنجایی که قابلی پلوی افغانستانی، یک غذای مخلوط است، برای تهیهٔ آن، به مواد زیر نیاز دارید.

  • گوشت گوسفندی به مقدار 300 گرم
  • برنج به میزان دو پیمانه
  • هویج به تعداد سه عدد
  • کشمش سه چهارم پیمانه
  • زردچوبه یک قاشق غذاخوری
  • پیاز 500 گرم
  • روغن و کره به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم
کابلی پلو

مراحل تهیهٔ قابلی پلوی افغانستانی خوش‌عطر

قابلی پلوی افغانستانی از آن دسته غذاهای خوش طعم و معطر است که با تهیه آن می‌توانید شادی و لذت فراوانی را برای اعضای خانواده خود ایجاد کنید. استفاده از این غذای خوشمزه و فرهنگی شما را به روزهای گرم کشور افغانستان می‌برد. اگر می‌خواهید قابلی پلو را تهیه کنید، می‌توانید به کمک مراحل زیر، به‌صورت گام‌به‌گام، با تهیهٔ قابلی پلو آشنا شوید.

مرحله اول

از آنجایی که قابلی پلو یک غذای مخلوط است، ابتدا لازم است که مواد مختلف مورد‌نیاز آن را تهیه کنیم. در شروع کار برای تهیه قابلی پلو، دو عدد پیاز نسبتاً بزرگ را برداشته، خوب می‌شوییم، پوست کنده و آنها را به‌صورت نگینی بسیار ریز خرد می‌کنیم.

یک تابهٔ مناسب برداشته، روی حرارت قرار می‌دهیم و یک قالب کره به همراه یک‌سوم پیمانه روغن مایع را به تابه اضافه می‌کنیم. زمانی که کره آب شد و روغن داغ شد، نصف پیاز‌های خرد‌شده را درون تابه می‌ریزیم. پیاز‌هارا خوب تفت می‌دهیم تا سرخ و طلایی شوند. سپس کمی زرد‌چوبه به تابه اضافه می‌کنیم. پیاز و زردچوبه را باهم خوب تفت می‌دهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. سپس مقداری فلفل‌ سیاه، پودر دارچین و پودر زنجبیل را به تابه افزوده و این ترکیب را به آرامی‌ تفت می‌دهیم.

مرحله دوم

در این مرحله، بعد از اضافه کردن ادویه‌ها به تابه و طعم‌دار شدن پیاز‌ها، دو قاشق رب گوجه‌فرنگی اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا رنگ رب‌ها به‌خوبی باز شوند.

مرحله سوم

در قدم سوم از روش تهیهٔ قابلی پلوی محبوب افغانستانی، گوشت را تکه تکه کرده و به تابهٔ پیاز اضافه می‌کنیم. گوشت را خوب با مواد داخل تابه تفت می‌دهیم. مدتی بعد که گوشت‌ها کمی تفت خورده و پخته شدند، 3 لیوان آب جوشیده شده را به تابه اضافه کرده و اجازه می‌دهیم گوشت‌ها پخته شوند. تا زمان پخته شدن گوشت‌ها به سراغ تهیهٔ برنج می‌رویم.

مرحله چهارم

حال در این مرحله می‌توانیم برنج مورد نیاز خود برای قابلی پلو را تهیه کنیم. هر میزان برنج که مورد نیاز است را باید از 12 ساعت قبل در آب و نمک بخیسانید تا برنجی با بافت ملایم داشته باشید. سپس یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید، درون آن را آب بریزید و اجازه دهید آب به جوش بیاید. سپس برنج‌ها را به قابلمه اضافه کرده و تا زمان آبکش کردن مراحل دیگر تهیهٔ قابلی پلو را انجام دهید. وقتی برنج پخته شد آن را آبکش کنید و در کنار قرار دهید.

قابلی پلو افغانستانی

مرحله پنجم

در تهیهٔ قابلی پلو، هویج و کشمش نیز استفاده می‌شود. در ادامۀ روش تهیه قابلی پلوی افغانستانی، سه عدد هویج متوسط را برداشته، پوست بگیرید و سپس به صورت نگینی ریز خرد کنید. اگر دوست ندارید هویج را به صورت نگینی خرد کنید، می‌توانید آن را رنده کنید تا در میان برنج، چندان پیدا نباشد. خلالی کردن هویج‌ها نیز یک روش دیگر است. این موضوع کاملاً بستگی به ذائقه شما دارد.

سپس یک تابه دیگر برداشته و آن را روی حرارت قرار دهید. زیر تابه را روشن کنید و روی شعله ملایم بگذارید. پیازهایی باقیمانده‌ای که از قبل خرد کرده بودید را در این مرحله استفاده می‌کنیم. درون تابه را نصف قالب کره و مقداری روغن بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود. سپس پیازها را درون تابه بریزید و کمی تفت دهید. کمی که پیازها طلایی شدند، هویج را نیز به تابه اضافه کرده و خوب تفت دهید تا هویج‌ها سرخ شوند.

در این میان می‌توانید ادویه‌های لازم را مانند فلفل قرمز، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، پودر دارچین و پودر میخک را به تابه اضافه کنید و با هویج‌ها تفت دهید. کمی بعد کشمش‌ها را نیز به تابه اضافه کنید. برای اضافه کردن کشمش‌ها به تابه ابتدا لازم است آنها را به مدت یک ساعت، در ظرفی مناسب بخیسانید.

کشمش‌ها را نیز به تابه اضافه کرده و با هویج و پیاز خوب تفت دهید. بعد از اینکه این ترکیب خوب با هم تفت خوردند، زیر شعله را خاموش کرده و این ترکیب را به قابلمه گوشت اضافه کنید. اجازه دهید به مدت یک ربع تا 20 دقیقه، همۀ مواد درون قابلمه با هم خوب ترکیب شده و پخته شوند. زمانی که آب قابلمه گوشت خشک شد و و اثری از آن نبود، زیر شعله را خاموش کنید و قابلمه را در کنار قرار دهید.

مرحله ششم

اکنون به مراحل پایانی تهیهٔ قابلی پلوی افغانستانی رسیده‌ایم. در این مرحله قابلمه برنج را روی شعله کم قرار می‌دهیم. کف آن را روغن می‌ریزیم و مقداری سیب زمینی در کف آن می‌چینیم تا در‌نهایت یک ته‌دیگ خوشمزه داشته باشیم. سپس روی سیب زمینی‌ها، یک لایه برنج می‌ریزیم. روی برنج‌ها را نیز یک لایه مخلوط گوشت قرار می‌دهیم. به صورت لایه لایه این کار را با مخلوط گوشت و برنج تکرار می‌کنیم تا درنهایت همهٔ مواد استفاده شوند.

دم‌کنی را روی در قابلمه قرار داده و می‌گذاریم برنج قابلی پلو برای 30 دقیقه دم بکشد. بعد از گذشت این زمان، قابلی پلوی شما آماده شده است. اکنون می‌توانید این برنج خوشمزه را در‌کنار ترشی و سبزی تازه سرو کنید. به‌عنوان قدم آخر از تهیهٔ قابلی پلو، لازم است برنج را هم بزنید تا مخلوط برنج یک دست شود. اکنون می‌توانید قابلی پلو را در یک دیس زیبا بریزید و سر سفره ببرید.

همانطور که در این مقاله خواندید، قابلی پلو یکی از خوشمزه‌ترین و خوش عطرترین غذاهای محلی و سنتی کشور افغانستان است که البته، بسیار شبیه به غذاهای ایرانی نیز می‌باشد. امیدواریم به کمک راهنمایی‌هایی که در این مقاله بیان شده است، توانسته باشید قابلی پلوی خوشمزه را برای خانواده و عزیزان خود تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟