مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیه سس انبه خانگی تند و خوشمزه

طرز تهیه سس انبه تند خانگی

سس انبۀ فلافلی یکی از سس‌های محبوب جنوبی در هنگام سرو فلافل است که از انبه در تهیۀ آن استفاده می‌شود. در تهیۀ سس انبه هم می‌توان از انبۀ تازه استفاده کرد و هم می‌توان از پودر انبه و یا کنسرو انبه استفاده کرد. سس انبه یک سس خوشمزه است که البته برای سرو در کنار انواع غذا و فینگر فود سوخاری نیز از آن استفاده می‌شود. اگر این سس را قبلا امتحان کرده‌اید و اکنون می‌خواهید آن را در خانه تهیه کنید، طرز تهیۀ سس انبۀ خانگی را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

چطور سس انبۀ خانگی درست کنیم؟

اگر از جمله افرادی هستید که طرفدار سمبوسه خانگی و فلافل هستند، نام سس انبه ممکن است برایتان آشنا باشد. سس انبه که بیشتر در کنار فلافل و سمبوسه سرو می‌شود، یک سس خوشمزه است که عطر و طعم آن برای بسیار از افراد آن را به یک جز جدا نشدنی در کنار فلافل و سمبوسه تبدیل کرده است. شاید به‌نظرتان عجیب باشد که از میوۀ انبه بتوان سس تهیه کرد، اما جالب است بدانید که طعم و خواصی که انبه دارد، یک تلخی خاصی را ایجاد می‌کند که طعم دهنده‌ فوق‌العاده‌ای برای برخی از غذاها مانند مرغ و ماهی است.

سس انبه را هم می‌توان با پودر انبه درست کرد و هم با انبۀ تازه. پودر انبه، یک نوع ادویه هندی است که از تکه‌های خشک شده‌ انبه بدست می‌آید. این ادویۀ خوش‌طعم می‌تواند به‌عنوان چاشنیِ غذاهای بسیاری استفاده شود، به‌طوری که پودر انبه را می‌توان در مرغ، ترشی، فلافل، جوجه‌کباب، کتلت، سالادها، سوپ‌ها استفاده کرد.

آشنایی با خواص انبه

انبه یک میوۀ استوایی و پرخاصیت است که استفادۀ از این میوه می‌تواند سلامت عمومی بدن را تامین کرده و سلامت و شادابی را برای افراد به ارمغان بیاورد. از خواص انبه هرچه بگوییم کم گفتیم. انبه تازه، تقریباً ۶۷ درصد از ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را فراهم می‌کند. این ویتامین محلول در آب سیستم ایمنی را تقویت می‌کند، به بدن کمک می‌کند تا آهن را جذب کند و محرک رشد سلولی است. انبه همچنین منبع خوبی از مواد معدنی مس و فولات (اسید فولیک) است که به طور ویژه، مواد مغذی مهمی در دوران بارداری محسوب می‌شوند، زیرا به رشد و نمو سالم جنین کمک می‌کنند.

استفاده از انبه در رژیم‌های غذایی در کمک به پیشگیری از دیابت، تقویت‌کننده سیستم ایمنی، کمک به بهبود سلامت سیستم گوارشی و کمک به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها بسیار مفید است. همچنین از این میوه خوشمزه و پرطرفدار در تهیه بهترین دسرهای تابستانی به وفور استفاده می‌شود.

سس انبه تند خانگی

مواد لازم برای تهیۀ سس انبه

  • پودر انبه: ۲ قاشق غذاخوری (از عطاری‌ها تهیه کنید)
  • انبۀ تازه دو عدد ( اگر پودر انبه موجود نبود)
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • سرکه: یک چهارم لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • جعفری تازه یا خشک: ۱ قاشق مرباخوری
  • روغن زیتون یک چهارم پیمانه
  • آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری
  • پاپریکا ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر قهوه ای یا عسل ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ۱ قاشق مرباخوری
  • زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
  • دانه خردل ۱ قاشق چایخوری
  • پودر شنبلیله ۱ قاشق چایخوری
  • دانه زیره سبز ۲ قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
  • پودر گشنیز نصف قاشق چایخوری
  • پودر سیر نصف قاشق چایخوری

طرز تهیۀ سس انبه

حال که با خواص انبه آشنا شدید و اگر فلافل دوست دارید و دلتان می‌خواهد فلافل بازاری جنوبی اصیل را برای خودتان در خانه درست کنید، در ادامه بررسی می‌کنیم که چه‌طور می‌توان این سس خوشمزۀ را تهیه کرد.

مرحله اول

یک انبۀ را برداشته، شسته، پوست آن را کنده و هستۀ آن را خارج کرده و به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. این قطعات را در داخل یک قوطی شیشه‌ای ریخته و درب آن را محکم ببندید. این قوطی را به مدت 5 روز زیر نور خورشید قرار دهید تا انبه‌ها آب بیندازند.

بعد از 5 روز، وقتی که انبه‌ها آب انداخت گوشت انبه را از آب آن جدا کنید و روی یک پارچۀ تمیز پهن کرده و بگذارید تا برای ۳ الی ۴ ساعت خشک شود. در صورتی که از پودر پنبه استفاده می‌کنید، نیازی به طی کردن این مراحل نیست و فقط کافی است که پودر انبه را تهیه کنید. پودر انبه در واقع از اسلایس انبه خشک تهیه می‌شود و علت اینکه پودر انبه کمی تلخ است و برای رفع تلخی سس انبه، ادویه‌هایی مانند گشنیز، پودر سیر، فلفل سیاه و پودر شنبلیله به آن اضافه می‌شود.

مرحله دوم

در این مرحله، ماهیتابه را برداشته و در آن روغن بریزید. مدتی بعد ادویه‌ها را در آن ریخته و کمی تفت دهید. وقتی که بوی ادویه‌ها بلند شد، تکه‌های انبه را در آن ریخته و همراه با روغن و ادویه‌هایی مانند پودر شنبلیله، دانه زیره سبز، فلفل سیاه، پودر گشنیز، پاپریکا و زردچوبه کمی تفت دهید. سپس مقداری آب، مقداری سرکه و مقداری از آب انبه را در ماهیتابه ریخته و به‌صورت مداوم هم می‌زنیم تا در نهایت به یک مخلوط یک دست برسیم.

اگر از پودر انبه استفاده می‌کنید، سرکه و آب را درون ظرفی بریزید و پودر انبه را کم کم به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید به‌طوری که پودر انبه کاملا حل شود. سپس بعد از تف دادن ادویه‌ها، آنها را به پودر انبه و سرکه اضافه کرده و باز هم بزنید تا همۀ مواد با هم خوب ترکیب شوند. سپس آن را بر روی شعله قرار داده و با حرارت کم آنقدر هم بزنید تا مایع به غلظت مناسب برسد.

مرحله سوم

مایع سس که آماده شد، آن را برای مدتی کنار می‌گذاریم که خنک شود. سس را در یک ظرف دربسته ریخته و آن را در یخچال نگهداری کنید. می‌توانید این سس را به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

سس انبه تند بازاری

نکات مهم در تهیۀ سس انبۀ خانگی

1- اگر پودر انبه را از بیرون تهیه می‌کنید، به دلیل داشتن ادویه‌های مخصوص در آن گاها نیازی نیست که ادویه به آن اضافه کنید. استفاده از ادویه‌های مختلف زمانی است که در پودر انبه از ادویه استفاده نشده باشد.
2- استفاده از ادویه‌های مختلف در این دستور کاملا دلخواه است و اگر از طعم ادویه‌ای خوشتان نمی‌آید می‌توانید آن را از ترکیب تهیۀ آن حذف کنید.
3- سس انبه را با ساندویچ‌های گرم (مخصوصا همبرگر و سوسیس)، پیتزا، اسنک نیز می‌توان سرو کرد.
4- اگر سس انبه را در خانه و بدون مواد نگهدارنده تهیه می‌کنید، معمولا به مدت یک هفته در ظرف دربسته یا بطری شیشه‌ای تمیز، می‌توانید در یخچال نگهداری کنید. در‌صورت استفاده از مواد نگهدارنده، می توان این سس را به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟