پلوی مراکشی خوشمزه، یک نوع پلوی مخلوط است که با موادی مغذی تهیه شده و بسیار پرخاصیت است. شما میتوانید این پلوی خوشمزه و اصیل را به راحتی در خانه با روش زیر تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
طرز تهیه پلوی مراکشی خوشمزه و خوش عطر
غذاهای پلویی، در انواع مختلفی تهیه شده بهطوری که وعده اصلی بسیاری از ایرانیها را غذاهای پلویی تشکیل میدهد. وسعت تهیهٔ پلوها در فرهنگ ایرانی، آنقدر زیاد است که همهٔ سلیقهها و ذائقهها را پوشش میدهد. شوید پلو، مرصع پلو، لوبیا پلو، عدس پلو، رشته پلو و سایر غذاهایی از این دست، در میان سفرههای ایرانیان به وفور دیده میشود.
برنج، نهتنها وعدهٔ غذایی اصلی ایرانیهاست بلکه در آسیای شرقی نیز بهعنوان غذاهای اصلی مصرف میشود. شاید نام پلوی مراکشی را کمتر شنیده باشید. اما با اطمینان به شما میگوییم که، این پلو بسیار به ذائقه ایرانیها نزدیک بوده و تهیهٔ آن برای یک بار میتواند شما را کاملاً طرفدار این غذای خوشمزه و اصیل مراکشی کند. اگر کنجکاو شدهاید که پلوی مراکشی چیست و چگونه میتوان آن را تهیه کرد، در این مقاله همراه شما هستیم تا به شما آموزش دهیم چگونه میتوانید پلوی مراکشی خوشطعم را در خانه برای عزیزان خود تهیه کنید. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه پلوی مراکشی خوشمزه
از آنجایی که پلو مراکشی، از جمله پلوهای مخلوط است، شما به مواد زیر احتیاج دارید تا این پلوی خوش عطر را تهیه کنید. نسبت این مواد با توجه به ذائقه و سلیقه شما میتواند تغییر کند. اگر دوست دارید پلویی پرملات داشته باشید، میتوانید نسبت این مواد را به میزان دلخواه افزایش دهید.
- برنج: ۲ پیمانه
- سینه مرغ: ۱ عدد
- پیاز درشت: ۱ عدد
- سیر: ۳ حبه
- فلفل دلمهای رنگی: نصف ۱ عدد
- پیازچه: ۳ شاخه
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- دارچین، پودر هل، پودر زیره، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
آب: ۲ لیوان
مراحل گام به گام روش تهیه پلوی مراکشی اصیل و خوشمزه
اگر شما هم دوست دارید، برای یک وعدهٔ مهمانی خود، این غذای اصیل را تهیه کنید، به کمک راهنمایی که در ادامه برای شما آوردهایم، به آسانی میتوانید پلوی مراکشی را برای عزیزان و مهمانان خود آماده کنید و آنها را با این غذای خوشمزه، شگفتزده کنید.
مرحله اول
در اولین قدم در تهیه پلوی مراکشی، به سراغ تهیه گوشت میرویم. در این دستور غذایی ما از تکههای گوشت مرغ استفاده کردهایم. اما اگر شما دوست دارید میتوانید مطابق با سلیقۀ خود پلوی مراکشی را با گوشت قرمز نیز تهیه کنید. بنابراین؛ گوشت سینهٔ مرغ را برداشته تمیز میشوریم و آن را به تکههای کوچک تقسیم میکنیم.
در دستور اصلی تهیهٔ پلوی مراکشی، گوشتهای مرغ به صورت نوارهای باریک بریده میشوند. شما میتوانید گوشت مرغ را به صورت نواری نازک یا به صورت نگینی ریز کرده و آماده کنید. در ادامۀ کار، یک ظرف مناسب برداشته درون آن کمی زعفران دم کرده، نمک و فلفل، سیر آسیاب شده، کره آب شده و لیموی تازه بریزید. تکههای گوشت مرغ را در این ترکیب به مدت نیم ساعت بخوابانید و آن را در یخچال قرار دهید. بعد از گذشت نیم ساعت مرغها را از یخچال خارج کنید. برای طعمدار کردن مرغ میتوانید از ادویههای دلخواه نیز استفاده کنید.
مرحله دوم
در قدم دوم از روش تهیهٔ پلوی مراکشی، یک تابۀ مناسب برداشته درون آن را کره و مقداری روغن میریزیم و اجازه میدهیم تا ماهیتابه داغ شود. سپس تکههای گوشت مزهدار شده را درون تابه میریزیم و سرخ میکنیم. بعد از سرخ کردن مرغها، آنها را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
از آنجایی که پلوی مراکشی یک نوع پلو مخلوط است که با مواد دیگر ترکیب شده و به صورت لایهای تهیه میشود، در این بخش به سراغ تهیهٔ مواد میانی میرویم تا درنهایت آنها را به صورت لایهای در پلو قرار دهیم و پلو مراکشی خود را آماده کنیم.
برای تهیهٔ مواد میانی پلو مراکشی، به پیاز، سیر، فلفلدلمه، رب گوجهفرنگی و ادویه نیاز داریم. ابتدا پیازها را به صورت نگینی بسیار ریز خرد میکنیم. سپس سیر را رنده میکنیم. فلفل دلمهای قرمز، سبز و زرد را نیز به صورت نگینی ریز خرد میکنیم.
تابه را روی حرارت قرار داده و پیازهای خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم. وقتی پیازها کمی طلایی شدند فلفل دلمهایها را به پیاز اضافه میکنیم و تفت میدهیم. در انتها نیز سیر رنده شده را به ترکیبات اضافه کرده، کمی تفت داده و سپس رب گوجه فرنگی را نیز اضافه میکنیم و همه این ترکیب را با هم خوب تفت میدهیم. در آخر برای دادن طعم و عطری خوش به پلوی مراکشی، زعفران دمکرده را به این مخلوط اضافه میکنیم. بعد از آماده شدن این ترکیب، زیر شعله را خاموش میکنیم و به سراغ آماده کردن برنج میرویم.
مرحله چهارم
در این مرحله به سراغ آماده کردن برنج برای پلوی مراکشی میرویم. یک قابلمه را تا نیمه آب کرده و زمانی که به جوش آمد، برنج را به آن اضافه میکنیم. برای طعمدار کردن و عطردار کردن برنج، مقداری زعفران و ادویه را به برنج در حال جوشیدن اضافه میکنیم. سپس برنج را آبکشی کرده و آن را در کنار قرار میدهیم.
مرحله پنجم
بهعنوان آخرین مراحل تهیهٔ پلوی مراکشی، قابلمهٔ مناسب را برداشته، کف آن را روغن میریزیم و با سیب زمینی و یا مواد دلخواهی مانند نان لواش، کف قابلمه را برای گذاشتن ته دیگ پر میکنیم. سپس به ترتیب یک لایه برنج در قابلمه ریخته، روی آن را با موادی که تهیه کرده بودیم، پر میکنیم. این کار را به صورت لایهای انجام میدهیم تا در نهایت قابلمه برنج ما پر شود.
سپس، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه میدهیم به مدت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت، برنج دم بکشد. بعد از گذراندن این زمان، کمی روغن داغ کرده و به همراه کمی زعفران به روی برنج میریزیم و ترکیب برنج را خوب با هم مخلوط میکنیم تا در نهایت پلوی مراکشی ما آماده شود. اکنون پلوی مراکشی خوشمزه و خوش عطر شما آماده شده است. شما میتوانید این غذای اصیل آسیایی را بههمراه ترشیجات و سبزیجات تازه استفاده کنید.