اگر شیرینی تاتلی نارگیلی ترکی خوردید و دوست دارید آن را خودتان درست کنید، دستور تهیۀ تاتلی نارگیلی ترکی را در این مقاله از مجلۀ راستین بخوانید. روش تهیۀ شیرینی تاتلی ترکی آسان است و شما میتوانید به کمک این راهنمای تهیۀ تاتلی نارگیلی ترکی این شیرینی خوشمزه را در خانه برای عزیزان خود آماده کنید.
آشنایی با روش تهیۀ شیرینی تاتلی نارگیلی ترکی در خانه
یکی از لذتبخشترین لحظات آشپزیهای دنیا، درست کردن شیرینی است. همانطور که میدانید، شیرینیها جزء جداییناپذیر وعدههای عصرانه است. زمانی که عطر خوش شیرینیهای درون فر در فضا خانه پخش میشود، احساس لذت و شادی است که در وجود شما شکل میگیرد. بهویژه اگر یک عصر بارانی دلگیر را تجربه میکنید، با درست کردن تاتلی نارگیلی ترکی این لحظات را به فراموشی بسپارید و در دنیای شیرین و رنگی شیرینیها قدم بگذارید.
شیرینی تاتلی ترکی مانند باقلوای استانبولی طعمی دلپذیر داشته و یکی از شیرینیهای اصیل و سنتی ترکی است که همراه با شربتی شیرین تهیه شده و با ظاهری زیبا و طعمی دلچسب همواره یکی از اعضای دورهمیهای دوستانه است.
اگر درست کردن شیرینیهای ساده را دوست دارید، تاتلی نارگیلی ترکی انتخاب خوبی برای شماست. بهویژه اگر زمان کافی برای درست کردن دسر ندارید، میتوانید به تهیۀ تاتلی نارگیلی ترکی در کنار تیرامیسو با لیدی فینگر بپردازید. درادامۀ این مقاله از مجلۀ رهفیت همراه شما هستیم تا با روش تهیۀ تاتلی نارگیلی ترکی آشنا شویم.
مواد لازم برای تهیه تاتلی نارگیلی ترکی
در این بخش همراه شما هستیم تا با مواد لازم برای تهیه تاتلی نارگیلی ترکی آشنا شویم. همانطور که میدانید تاتلی ترکی یک نوع شیرینی خیس است که با شربت همراه است. برای تهیۀ شیرینی تاتلی به مواد ساده نیاز دارید که در ادامه لیست این مواد مورد نیاز مشاهده میکنیم.
- آرد 200 گرم
- تخم مرغ یک عدد
- شکر 50 گرم
- روغن مایع 2 پیمانه
- پودر نارگیل 5 قاشق غذاخوری
- ماست 2 و نیم پیمانه
- بکینگپودر یک قاشق غذاخوری
- وانیل 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیۀ شربت شیرین
- شکر یک پیمانه
- آب ۲ پیمانه
- زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
- آبلیمو یا جوهر لیمو نصف قاشق چایخوری
مراحل گام به گام تهیه تاتلی ترکی
در این بخش همراه شما هستیم تا با روش تهیه تاتلی نارگیلی ترکی آشنا شویم. روش تهیه تاتلی نارگیلی ترکی بسیار آسان است و به شما اطمینان میدهیم با پیروی از دستور زیر به راحتی میتوانید این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید.
مرحله یک
در اولین قدم از روش تهیۀ تاتلی نارگیلی ترکی باید خمیر شیرینی را آماده کنید. برای این کار یک ظرف مناسب برداشته و درون آن تخم مرغ را میشکنیم. با همزن تخم مرغ را هم میزنیم تا یکدست شود. سپس شکر را به تخممرغ اضافه میکنیم.
در این مرحله اگر همزن برقی دارید کار بسیار راحت است. با همزن برقی تخممرغ و شکر را آنقدر هم بزنید تا تخم مرغ پف کند و ترکیب تخممرغ و شکر به رنگ کرمی درآید. اگر همزن دستی دارید لازم است 10 دقیقه تا یک ربع، این ترکیب را هم بزنید تا بافت تخم مرغ و شکر حجیم و کرمی رنگ میشود.
مرحله دو
در قدم بعدی از مراحل تهیۀ شیرینی تاتلی ترکی، یک پیمانه روغن مایع اضافه کنید و با همزن برقی این ترکیب را مرتب هم بزنید. کمی بعد یک پیمانۀ دیگر روغن نیز اضافه کنید. این ترکیب را به اندازهای هم بزنید که مخلوط شما یکدست شده و روغن با سایر مواد ترکیب شود.
مرحله سه
در قدم بعدی از دستور تهیۀ تاتلی نارگیلی ترکی، ماست را به ظرف اضافه کنید با همزن این ترکیب را هم بزنید تا ماست با سایر مواد به خوبی ترکیب شده و یک مایع یکدست ایجاد شود. بهتر است در این مرحله ماست را به آرامی و کم کم به ترکیب اضافه کرد و هم بزنید تا ماست به خوبی با سایر مواد مخلوط شود.
مرحله چهار
در مرحلۀ بعدی یک ظرف مناسب بردارید و درون آن آرد را الک کنید. 1 الی 2 بار آرد را الک کنید تا بافت آرد نرم و لطیف شود. سپس بکینگ پودر را نیز اضافه کنید و آرد و بکینگ پودر را نیز باهم الک کنید.
مرحله پنج
در این مرحله آرد و بکینگ پودر را که با هم مخلوط کرده و الک کرده بودید را به ظرف تخممرغ و شکر و روغن اضافه کنید و همۀ این مواد را با لیسک به آرامی با هم مخلوط کنید. در انتها نیز وانیل را اضافه کرده و هم بزنید. زمانی که خمیر شما شکل گرفت، پودر نارگیل را به آن اضافه کرده و با لیسک آن را با خمیر مخلوط کنید. اکنون خمیر تاتلی نارگیلی ترکی شما آماده شده است. روی ظرف خمیر را با یک سلفون بپوشانید و به مدت نیم ساعت در یک گوشه قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله شش
در این میان تا خمیر شیرینی استراحت میکند، به سراغ آماده کردن شربت شیرینی میرویم. یک قابلمۀ کوچک بردارید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس درون آن را دو پیمانه آب جوش بریزید و اجازه دهید تا آب کمی بجوشد. سپس یک پیمانه شکر را درون قابلمه بریزید و و تا زمان حل شدن شکر به همزدن ادامه دهید.
زمانی که مایع شیرینی غلیظ شد، کمی جوهر لیمو اضافه کنید تا مانع شکرک زدن شربت شود. در انتها نیز زعفران دمکرده را اضافه کنید و مایع شربت را هم بزنید تا عطر خوش زعفران بلند شود. اکنون شربت شیرینی را در یک ظرف مناسب بریزید تا خنک شود.
مرحلۀ هفت
در مرحلۀ بعدی از دستور تهیۀ تاتلی نارگیلی ترکی، خمیر شیرینی را بردارید و آنها را به شکل گردو شانه بزنید. سپس روی این شانهها را بهصورت دلخواه شکل دهید. سپس این خمیرهای شیرینی را در سینی فر بچینید. ابتدا روی سینی را کاغذ شیرینی قراردهید و روی آن را با کمی کره چرب کنید.
زمانی که سینی فر پر شد، به سراغ روشن کردن فر بروید. فر را روشن کنید و در دمای 180 اجازه دهید به مدت 5 دقیقه گرم شود. سپس سینی شیرینی را داخل فر قراردهید و زمان را روی 15 دقیقه تنظیم کنید. بعد از گذشت 15 دقیقه، داخل فر را بررسی کرده و در صورتی که شیرینیهای شما پخته شده باشند، فر را خاموش کنید. در غیر این صورت 5 دقیقه دیگر زمان دهید و سپس فر را خاموش کنید.
مرحله هشت
اکنون به مراحل پایانی تهیۀ تاتلی نارگیلی ترکی رسیدهایم. شیرینیها را از فر خارج کنید و بلافاصله در شربت شیرینی فرو برو ببرید. سپس شیرینیها را از شربت خارج کرده و در یک توری مناسب قرار دهید تا شربت اضافی آن خارج شود. اکنون تاتلی نارگیلی ترکی شما آماده شده است. هماکنون میتوانید این شیرینیهای زیبا و دلچسب را در ظروف مناسب بچینید و با پودر نارگیل و یا پودر پسته، آنها را تزیین کنید.
نکات مهم در تهیۀ شیرینی تاتلی ترکی
- اگر ممنوعیت مصرف شکر دارید، میتوانید از عسل در این ترکیب استفاده کنید.
- بهجای استفاده از روغن مایع میتوانید از کره نیز استفاده کنید.
- میزان شیرین بودن در این نوع شیرینی را میتوانید به دلخواه تغییر دهید.
از اینکه تا انتهای این مقاله از مجلۀ راستین همراه ما بودید از شما متشکریم. هماکنون میتوانید با مراجعه به بخش مقالات در وبسایت راستین با سایر دستورهای تهیۀ غذا، دسر و شیرینی آشنا شده و آنها را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.