با این روش ساده، شیرینی مربایی ترد و خوشمزه را تهیه کنید و در سفرههای عید خود قرار دهید. این روش آسان و ساده تهیۀ شیرینی مربایی همان روشی است که در شیرینی پزیها از آن استفاده میشود و شما میتوانید با رعایت این نکات، شیرینی مربایی مخصوص عید را تهیه کنید.
روش تهیه شیرینی مربایی عید نوروز
شیرینی مربایی، از آن دسته شیرینیهایی است که جایگاه خود را در عید باستانی نوروز پیدا کرده است و ما در سفرههای هفتسین، شاهد حضور آن هستیم. شیرینی مربایی که به شیرینی آلمانی یا شیرینی مارمالادی معروف است، بیشتر در شهر مشهد رواج داشته و در این شهر مقدس بیشتر دیده میشود.
شیرینی مربایی عید را از هر شیرینی فروشی میتوانید تهیه کنید اما آیا این شیرینی مرباییها تازه هستند و یا نه، مشخص نیست و اگر دوست دارید شیرینی مربایی عید نوروز خود را، تازه و سالم تهیه کنید و از کیفیت آن مطمئن باشید، از دستور تهیهٔ شیرینی مربایی خانگی استفاده کنید. در ادامه همراه ما باشید تا با این دستور خانگی تهیه شیرینی مربایی، آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مربایی عید نوروز
در ابتدا لازم است از موادی که برای تهیه شیرینی مربایی استفاده میشود، آگاه شده و آنها را تهیه کنیم.
- دو پیمانه آرد الک شده
- نصف قاشق چایخوری نمک
- یک پیمانه شکر سفید
- یک عدد تخممرغ
- دو قالب کره
- مربا یا مارمالاد به اندازه لازم
مراحل آماده کردن شیرینی مربایی عید در خانه
مرحله اول
در ابتدای تهیهٔ شیرینی مربایی عید، نیاز است به مقدار لازم، آرد را برداشته و آن را چند بار الک کنید تا یک بافت نرم و یکنواخت از آرد بدست آید. سپس مقداری بکینگپودر و نمک را به آراد اضافه کنید و همه مواد را خوب باهم ترکیب کنید تا به یک آرد یکدست برسید. سپس فر را روشن کنید و در دمای پایین قرار دهید تا محیط آن گرم شود.
یک قالب کره را از یخچال خارج کرده و اجازه دهید با دمای محیط یکی شده و گرم شود. سپس کره و شکر را در ظرف همزن ریخته و همزن را روشن کنید تا شکر و کره باهم ترکیب شوند. همزدن را تا جایی ادامه دهید که شکر در کره آب شده و اثری از آن مشاهده نشود. سپس تعداد مشخص شده تخممرغ را شکسته، زرده و سفیدهٔ آن را جدا کنید. ابتدا سفیده تخممرغ را در همزن ریخته و کمی سرعت همزن را افزایش دهید تا مواد خوب باهم ترکیب شده و بهخورد هم بروند. در قدم بعدی، زردهٔ تخم مرغ را نیز به ترکیب اضافه کنید و به همزدن ادامه دهید.
سپس بهتر است به آرامی، مقداری وانیل به ظرف اضافه کرده و همانطور که همزن درحال همزدن است، درنهایت آردی که از قبل آماده کردهاید را به ظرف همزن اضافه کنید و اجازه دهید مواد باهم به مدت پنج دقیقه خوب همزده شده و ترکیب شوند تا یک خمیر یک دست، یکنواخت و نرم حاصل شود.
مرحله دوم
پس از حدود پنج دقیقه که مواد با هم ترکیب شدند، خمیر را بررسی کنید که اگر چسبندگی نداشت، میتوانید آن را از ظرف همزن خارج کنید. اگر هنوز خمیر چسبنده است بهتر است به همزدن ادامه دهید و سپس مجدد میزان چسبندگی را بررسی کنید.
در این مرحله، زمان آن رسیده که خمیر را از ظرف همزن خارج کنید. روی یک سطح صاف و تمیز، خمیر را پهن کرده و ضخامت موردنظر را مشخص کرده و سپس با قالبهای مناسب، قالب زدن را شروع کنید. سپس روی ظرف فر یک کاغذ روغنی قرار دهید و شیرینیها را روی آن بچینید.
در این مرحله از روش تهیهٔ شیرینی مربایی، میتوانید از کنجد و یا پودر پسته برای تزیین شیرینیها استفاده کنید. اما به شما توصیه میکنیم که بهتر است برای اینکه طعم پودر پسته بهتر به شیرینیها منتقل شود، آن را پس از خارج کردن از فر، روی شیرینیها بپاشید.
مرحله سوم
در این مرحله از پخت شیرینی مربایی عید، دمای فر را روی 150 درجه با نیم ساعت و یا 275 درجه در دهدقیقه قرار دهید. پس از گذراندن این زمان، شیرینیهای شما آماده شده است. آنها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا شیرینیهای مربایی زیبای شما خنک شوند. سپس مارمالاد یا مربایی که از قبل تهیه کردهاید را روی شیرینیها قرار دهید و درنهایت میتوانید از پودر قند و یا پودر نارگیل برای تزیین کردن شیرینیهای مربایی خود، استفاده کنید.
اکنون شیرینی مرباییهای شما آماده شده است. امیدواریم که بافت و طعم آن بینظیر باشد و در سفره عید نوروز و یا یک عصر بهاری، از این شیرینیها استفاده کنید. در ادامه نکات مهمی که برای پخت شیرینی مرباییها بهتر است رعایت کنید را برای شما آوردهایم و خالی از لطف نخواهد بود اگر نگاهی به آنها بیاندازید.
نکات مهم تهیه شیرینی مربایی که باید به آن توجه کنید!
1- استفاده از مربای تمشک و مارمالاد دلخواه است و شما با توجه به اینکه طعم کدام یک را دوست دارید، میتوانید از آنها استفاده کنید.
2- دقت کنید که خمیر شیرینی نباید حالت چسبندگی داشته باشد و اگر چسبنده بود باید آن را به مدت نیم ساعت الی یک ساعت در یخچال قرار دهید تا از میزان چسبندگی آن کاسته شود.
3- اگر میخواهید شیرینیهای نرمی داشته باشید، باید دمای فر را با حرارت کم نگهدارید و در زمانی کوتاه به پخت آن بپردازید. در غیر این صورت، پختن با حرارت بالا و زمان طولانی، باعث ترد شدن و بیسکویتی شدن شیرینیها میشود و آن نرمی و لطافتی که شیرینیهای مربایی بازاری دارد را به شما نمیدهد.
4- دقت کنید که مرباها را ابتدا بپزید و بعد از آنها برای قرار دادن روی شیرینی استفاده کنید تا قوام شیرینیهای شما حفظ شود.
5- برای اینکه شیرینی مربایی تازه داشته باشید، به شما توصیه میکنیم که به اندازه مصرف روزانه، مربا را به شیرینیها اضافه کنید و مابقی شیرینیها را در یخچال نگهدارید و هر زمان که نیاز بود مرباها را روی شیرینیها بریزید و آنها را نوشجان کنید.
6- دقت کنید که این خمیر نیاز به ورزدادن ندارد، چرا که ورز دادن خمیر باعث میشود روغن خمیر خارج شود. وقتی روغن خمیر شیرینی شما خارج شود، درهنگام پختن آنها، شیرینیها خشک و شکننده میشوند و آن بافت لازم شیرینی مربایی را نخواهد داشت.
7- توجه کنید که این خمیر شیرینی، نیاز به استراحت ندارد و شما میتوانید بعد از درست کردن خمیر، آنها را قالب زده و برای گذاشتن در فر آماده کنید.