مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیه مربای پوست پرتقال در خانه + ترفندهای مهم

مربای پوست پرتقال

یکی از موادی که می‌توانید از آن مربا تهیه کنید، پوست پرتقال است. چون پوست پرتقال تلخ است، باید این نکات را در تهیۀ مربای پوست پرتقال به‌کارببرید تا مربای شما خوش‌طعم شود. دستور تهیۀ مربای پوست پرتقال در خانه در ادامۀ این مقاله بیان شده است.

روش تهیۀ مربای پوست پرتقال شیرین و خوشمزه در خانه

تصور کنید در یک عصر تابستانی هستید و همراه با دوستان خود می‌خواهید یک عصرانۀ دلپذیر داشته باشید. شاید انتخاب شما نان گرم تازه همراه با کره باشد. داشتن یک مربای شیرین و خوشمزه نیز این عصرانه را لذت‌بخش‌تر و دلپذیرتر خواهد کرد. چه چیزی بهتر است مربای پوست پرتقال نارنجی رنگ؟

همانطور که می‌دانید، یکی از خوردنی‌های پرمصرف ایرانی‌ها دروعده‌های صبحانه و عصرانه، مربا است. مرباهای ایرانی از مواد مختلفی تهیه می‌شوند و بسیار خوشمزه هستند. تقریبا ماده‌ای نیست که در ایران نتوان از آن مربا درست کرد. پوست پرتقال نیز از‌ جمله این موارد است.

افرادی که با دیدن گل محمدی به فکر تهیۀ مربای گل محمدی می‌افتند، با دیدن پرتقال نیز فکر می‌کنند که چه‌طور با پوست آن یک مربای پوست پرتقال خوشمزه درست کنند. مربای پوست پرتقال شاید شهرت مربای آلبالو را نداشته باشد و افراد رغبت چندانی به تهیۀ مربای پوست پرتقال نسبت به تهیۀ مربای آلبالو نشان ندهند. اما این یک تصور اشتباه است. چرا که مربای پوست پرتقال اگر به روش اصلی تهیه شود، بسیار خوشمزه و محبوب خواهد بود.

حتی برای شب‌های عید نیز می‌توانید از مربای پوست پرتقال برای تهیۀ شیرینی مربایی عید نیز استفاده کنید. به‌ویژه اگر شیرینی‌های شما با طعم پرتقال باشند. باید به شما بگوییم که روش تهیۀ مربای پوست پرتقال به آسانی روش تهیۀ مرباهای دیگر است. بنابراین، کافی است تا مراحلی که در‌ادامه بیان می‌کنیم را با دقت مطالعه کنید تا بتوانید یک مربای خوشمزه از پوست پرتقال تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیۀ مربای پوست پرتقال در خانه

اگر می‌خواهید یک مربای پوست پرتقال خوب تهیه کنید، به جز پوست پرتقال به مواد دیگری هم نیاز خواهید داشت. شما می‌توانید هر میزان که می‌خواهید مربای پوست پرتقال را تهیه کنید، اما باید دقت کنید که نسبت این مواد به اندازه باشد تا مربای شما بافت خوبی داشته باشد.

  • پرتقال 5 عدد
  • لیمو یک عدد
  • آب یک لیوان
  • آب لیمو یک قاشق چای‌خوری
  • وانیل یک قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم‌کرده یک قاشق چای‌خوری
  • شکر 500 گرم
طرز تهیه مربای پوست پرتقال

مراحل تهیۀ مربای پوست پرتقال خوشمزه و سالم

همانطور که می‌دانید، تهیۀ مربای خانگی مراحلی دارد که اگر به‌دقت اجرا نشود، می‌تواند مدت نگه‌داری مربا را کاهش دهد. بنابراین؛ در ادامۀ این مقاله همراه شما هستیم تا با مراحل تهیۀ مربای پوست پرتقال آشنا شویم و آن را سالم و بدون کپک تهیه کنیم.

مرحلۀ یک

در اولین قدم از مراحل تهیۀ مربای پوست پرتقال در خانه، پرتقال‌های خود را آماده کنید. آن‌ها را خوب بشویید و سپس خشک کنید. یک عدد لیمو را نیز بردارید و بشویید و خشک کنید.

مرحلۀ دو

در قدم بعدی از مراحل تهیۀ مربای پوست پرتقال، پرتقال‌ها را بردارید و از وسط نصف کنید. سپس به کمک یک آبمیوه‌گیری دستی، آب پرتقال‌ها را بگیرید. به‌طوری که درون پوست پرتقال خالی شود. این کار را برای لیمو‌ها نیز انجام دهید. سپس با یک قاشق مناسب، درون پوست پرتقال‌ها و لیمو را بتراشید تا یک لایۀ نازک از پوست باقی بماند.

دقت کنید که باید تمام لایه‌های سفید پوست پرتقال برداشته شود. چرا که وجود آن‌ها باعث تلخ شدن مربا خواهد شد. تاجایی که می‌توانید داخل پوست را خالی کنید تا یک لایۀ نازک از پوست پرتقال باقی بماند.

مرحلۀ سه

در قدم بعدی از طرز تهیۀ مربای پوست پرتقال تازه، آب پرتقال و آب لیمو را از صافی رد کنید تا تفاله‌ها و دانه‌های آن خارج شود. سپس آن را به یک ظرف مناسب منتقل کنید و در یخچال قرار‌دهید تا خنک بماند و ترش نشود.

مرحلۀ چهار

در ادامۀ مراحل تهیۀ مربای پوست پرتقال، پوست‌های پرتقال را به‌صورت خلالی خرد کنید. پوست لیمو را نیز خلالی کنید. در‌ادامه، دوسوم خلالی‌های پوست پرتقال را خرد کنید به‌طوری که بسیار ریز شوند.

مرحلۀ پنج

در قدم بعدی از روش تهیۀ مربای پوست پرتقال در خانه، یک قابلمۀ مناسب بردارید. درون آن یک پیمانه آب بریزید و روی حرارت قراردهید. زمانی که آب به‌جوش آمد، شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر باز شود. هم‌زدن باید خیلی آهسته باشد تا باعث شکرک زدن نشود. یک یا دوبار هم زدن کافی است و نباید خیلی این کار را انجام داد. درادامه، آب پرتقال و لیمو را از یخچال خارج کنید.

مرحلۀ شش

زمانی که شکر‌ها آب شدند و اثری از آن‌ها باقی نماند و آب درون قابلمه غلیظ شد، آب پرتقال را همراه با پوست پرتقال و لیمو در یک ظرف بریزید و خوب این ترکیب را باهم مخلوط کنید. درادامۀ این ترکیب را به قابلمۀ اضافه کنید و یک هم سریع بزنید. 30 دقیقه زمان بدهید تا مخلوط شما پخته شده و غلیظ شود. بهتر است شعلۀ اجاق گاز شما کمی بالا باشد.

مرحلۀ هفت

اکنون به مراحل انتهایی تهیۀ مربای پوست پرتقال رسیده‌ایم. بعد از گذشت 30 دقیقه از پخت مربا، زیر شعله را کم کنید و یا شعله پخش کن قراردهید. سپس در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت یک ربع این ترکیب دم بکشد. کمی مربا را بررسی کنید که شل و وارفته نباشد.

اگر مربا بعد از 15 دقیقه غلظت مناسبی داشت و به قوام مورد‌نظر رسید، می‌توانید وانیل و زعفران را اضافه کنید و ده دقیقه بعد زیر شعله را خاموش کنید. درغیراین‌صورت، ده دقیقۀ دیگر زمان دهید تا قوام مربا بدست آید.

مرحلۀ هشت

در قدم آخر از مراحل تهیۀ مربای پوست پرتقال، زیر شعله را خاموش کنید و زمان بدهید تا مربا سرد شود. سپس به سراغ آماده کردن ظرف‌های مربا بروید. دقت کنید که ظرف‌های مربا باید شیشه‌ای باشند تا مربا مدت طولانی بتواند در یخچال بماند.

بعد از آن که مرباها خنک شد، آن‌ها را به ظروف شیشه‌ای منتقل کنید و کمی زمان بدهید تا درون شیشه، مرباها خنک شوند. سپس در آن‌ها را ببندید و کمی بعد آن‌ها را در یخچال قرار‌دهید.

مربای پوست پرتقال بدون تلخ شدن

نکات مهم در تهیۀ مربای پوست پرتقال

  • دقت کنید برای اینکه مربای شما شکرک نزند، بهتر است یک قاشق چای‌خوری آب‌لیموی تازه به قابلمه اضافه کنید. هرچند که توصیه می‌شود از همین مقدار جوهر لیمو استفاده کنید بهتر است. اما آب‌لیمو هم در‌صورت نبود جوهر لیمو می‌تواند تاثیر خود را داشته باشد.
  • برای جلوگیری از کپک زدن مرباها، باید ظروف آن را استریل کنید سپس استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید مربای شما خوش‌عطرتر شود، می‌توانید از میخک، هل و یا چوب دارچین نیز استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از تلخ شدن مربای پوست پرتقال، باید تمام پوست سفید داخلی را جدا کنید و یک لایۀ نازک یک دست از بخش بیرونی پوست پرتقال داشته باشید.
  • راه دیگر تلخ نشدن مربا، خیس کردن پوست پرتقال است. برای این کار، پوست پرتقال را برای یک ربع در آب بخیسانید و سپس آن را آبکشی کنید.

اکنون مربای پوست پرتقال شما آماده شده است. امیدواریم به کمک نکاتی که در این مقاله از مجلۀ رستوران راستین شاندیز بیان شد، بتوانید به‌راحتی به تهیۀ مربای پوست پرتقال بپردازید. برای اطلاع از سایر دستورهای تهیۀ مربا و دسر می‌توانید به بخش مقالات در وبسایت ما مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟